Hoe Kies Je Verse Bloemen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Verse Bloemen?
Hoe Kies Je Verse Bloemen?
Anonim

Bloemen zijn een verplicht attribuut van alle feestdagen en geschenken. Hoe je wilt dat ze de ontvanger lang plezieren. Maar het komt vaak voor dat een boeket dat in de winkel mooi leek en net is gesneden, vrijwel direct verdort. Hoe maak je geen fout en kies je verse bloemen?

Verse bloemen
Verse bloemen

Volg deze eenvoudige tips om verse bloemen te kiezen.

Maak het boeket zelf

Koop geen kant-en-klare boeketten. Meestal worden er oude bloemen aan toegevoegd. Neem wat tijd en kies die planten die je het mooist lijken. Dus naast je eigen bijdrage aan de voorbereiding van een cadeau kun je flink besparen, want kant-en-klare boeketten zijn veel duurder.

Vraag de verkoper om je de bloemen van dichtbij te laten zien en laat je ze aanraken. Ze zijn niet toegestaan - dan is het beter om helemaal te weigeren om op deze plek te kopen. Zoek een andere winkel met meer responsief personeel en meer assortiment dat u niet voor klanten hoeft te verbergen.

Kies bloemen met knoppen

Bekijk de door jou gekozen bloemen goed. Als ze knoppen hebben - geweldig, dan zijn de planten vers, ze blijven lang in het water staan en kunnen nog steeds bloeien. Natuurlijk ziet een volledig geopende bloem er mooier uit, maar de eigenaar van het geschenk zal er veel minder blij mee zijn.

Voel de knoppen. Verse bloemen hebben dichte bloembladen, buigen gemakkelijk opzij en keren snel terug naar hun plaats. Sommige gewetenloze verkopers verwijderen het onderste deel van de bloem en scheuren de dode delen van de knop af. Merk op dat het kelkblad goed moet passen tegen de knop die begint te bloeien. Als dit niet het geval is, kunt u de bloem beter opzij leggen.

Stengel en bladeren van verse bloemen

Neem de bloem in je handen en onthoud de steel een beetje. Als het vers is, voelt het stevig, glad en compact aan. Als er bochten op de stengel zitten, zal er minder vocht naar de bloem zelf stromen, waardoor deze snel zal verwelken. De bladeren van een verse bloem moeten groen zijn, zonder breuken of beschadigingen. De volledige afwezigheid van bladeren is een indicatie dat de plant al lang in de winkel staat en ze hebben geprobeerd de levensduur te verlengen door overtollige delen te verwijderen die water kunnen opnemen.

Verse bloemen in manden

Een modieuze en ongebruikelijke manier om bloemen te verkopen, zijn manden die van hen worden verzameld. Bloemen worden in een speciale verpakking geplaatst met een spons aan de onderkant. Volgens de garanties van de verkopers, hoef je alleen maar water in de container te gieten, en de compositie zal je heel lang plezier doen.

In feite zijn verse bloemen in dergelijke manden zeer zeldzaam. Zelfs als ze daar komen, zullen ze niet lang staan, omdat ze heel kort worden afgesneden en alle bladeren worden verwijderd. En het water uit de spons stroomt niet gelijkmatig naar alle stelen.

Een andere nuance waar je op moet letten bij het kiezen van verse bloemen is hun kleur. Koop geen planten met onnatuurlijke kleuren of glitter. Bloemisten gebruiken ze om gedroogde of rotte planten te verbergen.

En tot slot nog een advies. Als je na het aanraken en ruiken van alle bloemen in de winkel niet wordt gevraagd om te vertrekken, verras de verkopers dan nog meer - schud de bloem. Slechts een klein beetje om niet te breken. Sommige ambachtslieden plakken de gevallen knoppen op een klein stukje tape of draad. Wanneer het wordt geschud, is het zichtbaar.

Aanbevolen: