Hoe Je Met Je Eigen Handen Een Trouwkrans Op Je Hoofd Kunt Weven Van Bloemen

Inhoudsopgave:

Hoe Je Met Je Eigen Handen Een Trouwkrans Op Je Hoofd Kunt Weven Van Bloemen
Hoe Je Met Je Eigen Handen Een Trouwkrans Op Je Hoofd Kunt Weven Van Bloemen

Video: Hoe Je Met Je Eigen Handen Een Trouwkrans Op Je Hoofd Kunt Weven Van Bloemen

Video: Hoe Je Met Je Eigen Handen Een Trouwkrans Op Je Hoofd Kunt Weven Van Bloemen
Video: ‘De Makers’ Afl. 5: Duurzame rouwboekketten met bloemen uit eigen omgeving 2024, April
Anonim

Een huwelijkskrans is niet alleen een prachtige versiering van het kapsel van de bruid, het symboliseert haar zuiverheid, onschuld en zuiverheid. Volgens oude Slavische tradities is een krans, geweven door de handen van een bruid, een krachtige talisman voor het huwelijk en een ontluikend gezin.

Bruiloft rozenkrans
Bruiloft rozenkrans

In moderne huwelijksceremonies zijn er steeds meer echo's van oude rituelen, en het maken van een zelfgemaakte krans van bloemen en bladeren is daar een voorbeeld van. In Rusland werd de bruiloft voltooid door de sluier van het hoofd van de bruid te verwijderen en een krans op te zetten, die het meisje met haar eigen handen weefde. Om een krans te maken, heb je geen gespecialiseerde vaardigheden en kennis van complexe technieken nodig, het is voldoende om een beetje fantasie te tonen en bloemen en planten te kiezen die passen bij het kapsel, de kleding en de gezichtsvorm.

Krans van rozenknoppen

Een prachtige, elegante en stijlvolle huwelijkskrans wordt verkregen met half geopende rozenknoppen in wit en lichtroze. Soms, om een heldere noot aan de algehele compositie toe te voegen, worden verschillende orchideebloemen met rijke kleuren aan het weven toegevoegd.

Een bloemendraad en een groen of op kleur afgestemd bloemenlint worden gebruikt als frame voor een huwelijkskrans. De draad is verbonden in een ring, waarvan de grootte moet overeenkomen met de omtrek van het hoofd en de "rand" een beetje losjes moet laten zitten. Voor betrouwbaarheid wordt aanbevolen om 2-3 lagen draad te gebruiken - dit geeft het frame de nodige stijfheid.

De draadbasis is omwikkeld met een bloementape, waarna de planten worden voorbereid op het werk: ze snijden overtollige bladeren, doornen af, verkorten de stelen tot 3-4 cm. Het weven van de krans begint vanaf de rand van de basis en bevestigt een takje bladeren of ander groen met behulp van een bloementape of dun decoratief draad. Vervolgens worden rozenknoppen op het frame bevestigd: ongeopende bloemen aan de randen, weelderiger, met open bloembladen dichter bij het midden.

Bloemen moeten worden afgewisseld met takken van groen, de gaten maskeren en proberen de bloementape te bedekken. De knoppen zijn vrij strak op het frame geplaatst en snijden de uitstekende delen van de stelen af, waardoor de huwelijkskrans comfortabeler en lichter van gewicht wordt. Weven wordt naar het midden van de basis gebracht, waarna dezelfde acties worden herhaald vanaf de andere rand van de krans, waarbij wordt geprobeerd bloemen en groen symmetrisch naar de andere kant te plaatsen.

Satijnen lint krans

Kransen zien er zeer elegant en nobel uit door het gebruik van vloeiende satijnen linten, waarvan de kleur is afgestemd op de jurk van de bruid. Om zo'n krans te maken, heb je bloemendraad, bloemenlint, satijnen lint en bloemen nodig: levend of gemaakt van zijden stof.

Aan de uiteinden is een stuk bloemendraad gebogen in de vorm van kleine ringen waar satijnen linten doorheen worden geregen: met deze maatregel kunt u een dimensieloze krans maken die aan het hoofd van de bruid wordt bevestigd met behulp van gebonden linten.

De draad wordt netjes op een satijnen lint van de gewenste kleur op de tafel gelegd, waarna ze bloemen erop beginnen te bevestigen, afgewisseld met groen. Bloemen kunnen afzonderlijk of in de vorm van kleine boeketten tot een krans worden geweven. Maar het is belangrijk om te onthouden dat een grote hoeveelheid bloemen en groen het totale gewicht van de krans aanzienlijk verhoogt en dit kan ernstig ongemak voor de bruid veroorzaken.

Aanbevolen: