Hoe Je Een Boek Prachtig Met Je Eigen Handen Als Cadeau Kunt Verpakken

Inhoudsopgave:

Hoe Je Een Boek Prachtig Met Je Eigen Handen Als Cadeau Kunt Verpakken
Hoe Je Een Boek Prachtig Met Je Eigen Handen Als Cadeau Kunt Verpakken

Video: Hoe Je Een Boek Prachtig Met Je Eigen Handen Als Cadeau Kunt Verpakken

Video: Hoe Je Een Boek Prachtig Met Je Eigen Handen Als Cadeau Kunt Verpakken
Video: How to: pakje met insteekvakje 2024, April
Anonim

Er worden vrij hoge eisen gesteld aan het boek, dat als cadeau wordt gekozen. In de regel is dit een degelijke en vaak exclusieve uitgave met hoogwaardige vormgeving en illustraties. Het zou immers nooit bij iemand opkomen om op een plechtige dag licht leesmateriaal in paperback te geven. Daarom vraagt zo'n boek om een mooie en ongewone verpakking.

Hoe je een boek prachtig met je eigen handen als cadeau kunt verpakken
Hoe je een boek prachtig met je eigen handen als cadeau kunt verpakken

Doos

Wanneer een boek moet worden ingepakt, is het eerste dat in je opkomt het inpakken in inpakpapier. Maar met deze optie kan de inhoud niet lang geheim blijven, het is al duidelijk om aan te raken wat erin zit. Kies daarom beter een kartonnen doos van een geschikt formaat en plak deze vast met mooi papier. Puzzelpakketten zijn hiervoor het meest geschikt. Om te voorkomen dat het boek naar binnen schuift, kun je er kunstbloemblaadjes of stroken gekleurd golfpapier bij leggen. Je kunt verschillende dozen van verschillende groottes pakken, over elkaar plakken en ze in elkaar vouwen volgens het principe van matroesjka-poppen, waarbij snoep, confetti of sprankelende nieuwjaarsregen aan de "nep" wordt toegevoegd.

de doek

Om het cadeau er mooi uit te laten zien, volstaat het om een geschikt stuk stof te vinden, er een boek in te wikkelen en het vast te binden met een lint. U kunt echter een echt origineel ontwerp maken met behulp van de furoshiki-techniek. Zoals je zou kunnen raden, is het uitgevonden in Japan en lijkt het in veel opzichten op de kunst van origami-papierplastic. De essentie van furoshiki is als volgt: het object wordt in het midden van de weefselflap geplaatst, de randen stijgen en vormen symmetrische vouwen van de randen naar het midden. De uiteinden van het materiaal worden in flagellen getrokken, op een speciale manier gestapeld en vormen een hart, strik of vlinder, en soms een handvat. Tegelijkertijd ziet het geschenk er niet uit als een gewone knoop, het ziet er erg mooi en elegant uit.

Niet alleen papier

Als je geen tijd hebt om de dozen te lijmen en vouwen in de stof te maken, kun je het boek eenvoudig inpakken, niet in papier, maar in iets minder alledaags. Alles kan als materiaal worden gebruikt: een krant in een vreemde taal, een politieke wereldkaart, een theatrale poster of een poster van je favoriete ster. Zo'n geschenk kan worden versierd met verse bloemen.

Koninklijk geschenk

Het aanbieden van een geschenk kan op een echt koninklijke schaal worden gespeeld. Om dit te doen, is het noodzakelijk om wapenschilden of hun vereenvoudigde afbeelding op dun papier te tekenen, de randen voorzichtig te verschroeien en te "verouderen" met sterke thee. In dit perkament moet je het boek zorgvuldig inpakken en het vervolgens vastmaken met een zegel van was of echte zegelwas. De volgende laag kan rood fluweel of goudbrokaat zijn. Daarna moet deze bundel in een mooie kist van hout of metaal. Op dezelfde manier kun je een cadeau in piratenstijl versieren met een schatkist, halfgewiste schatkaarten en gouden munten gemaakt van chocolade.

Aanbevolen: