Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen Van Snoep

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen Van Snoep
Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen Van Snoep

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen Van Snoep

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen Van Snoep
Video: Hoe maak je een sneeuwvlok uit papier 2024, April
Anonim

De kerstboom is een onmisbaar attribuut van de nieuwjaarsvakantie. Je kunt een levende schoonheid kopen op de vakantiemarkten, je kunt kunstmatige sparren kopen in hypermarkten. Of als u met het hele gezin bent samengekomen, kunt u met uw eigen handen een kerstboom maken. Een kleine kerstboom gemaakt van snoep kan een geweldige aanvulling zijn op de nieuwjaarstafel.

doe-het-zelf boom
doe-het-zelf boom

Het is nodig

  • - dik karton;
  • - 500 g snoep in een heldere verpakking;
  • - oude pluizige nieuwjaarsregen;
  • - een kleine plastic ster voor de kroon;
  • - een tandenstoker;
  • - dubbelzijdig plakband;
  • - lijm;
  • - schaar;
  • - heerser.

instructies:

Stap 1

Het maken van een kerstboom begint bij de basis. Neem hiervoor een stuk karton en knip er een grote halve cirkel uit. Het moet in een kegel worden gewikkeld en de randen worden gelijmd met lijm. Snijd de onderkant van de kegel in grote repen en buig deze naar buiten. Nu is de cirkelbasis uitgesneden. Het moet aan de randen samenkomen met een gebogen rietje

Stap 2

Als de basis en de kegel klaar zijn, moet je ze aan elkaar lijmen. Maar eerst, voor een betere stabiliteit van de structuur, moet je een soort stof of een klein zacht stuk speelgoed in de kegel doen. Na de nieuwjaarsvakantie, zodra de lolly's zijn gegeten, kan het speelgoed gemakkelijk worden bereikt door de kegel door te snijden.

Stap 3

Nu moet je de basis plakkerig maken. Om dit te doen, wikkelt u de kegel met dubbelzijdig plakband. De beschermfolie aan de andere kant moet onmiddellijk worden verwijderd.

Stap 4

De versiering van de kerstboom begint vanaf de kroon. Het sterretje moet met lijm op de tandenstoker worden gelijmd en in het kleine gaatje worden gestoken dat is gevormd toen de kegel werd gedraaid. Om de voeg onzichtbaar te maken, moet je de kegel met regen langs de bovenrand lijmen.

Stap 5

Nu gaan we rij voor rij de boom vastlijmen. De cirkels moeten worden afgewisseld. De onderste cirkel wordt bijvoorbeeld gemaakt van regen, hoger van snoep en nog hoger van regen. En dergelijke rijen zijn helemaal bovenaan gelijmd.

Stap 6

Bovendien kunt u de resulterende kerstboom versieren door er glitters of kunstmatige sneeuw op te strooien. Verschillende kleine kerstboomkralen kunnen ook een extra decoratie zijn.

Aanbevolen: