Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen: 10 Originele Ideeën

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen: 10 Originele Ideeën
Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen: 10 Originele Ideeën

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen: 10 Originele Ideeën

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Met Je Eigen Handen: 10 Originele Ideeën
Video: HET MAKEN VAN KERSTVERSIERING UIT DE OUDE GLOEILAMPEN!!! 2024, April
Anonim

Op oudejaarsavond probeert elk gezin het belangrijkste kenmerk van de komende vakantie te verwerven: een nieuwjaarsboom. Ondanks het bedwelmende naaldaroma van levende sparren, geven tegenwoordig veel mensen de voorkeur aan een kunstmatige boom, die geen verdere verwijdering en jaarlijkse financiële kosten vereist. En als je dit probleem creatief benadert, kun je met je eigen handen een ongewone en mooie kerstboom maken.

DIY kerstboom
DIY kerstboom

Bij het maken van een nieuwjaarswonderboom kunt u verschillende materialen gebruiken: koffiebonen, klatergoud, snoep in een heldere verpakking, garen, inpakpapier, knopen, pasta, partjes citroen, dennenappels, enz. De basis is in de regel een kegel gemaakt van dik karton of schuim.

Kerstboom gemaakt van koffiebonen

kerstboom gemaakt van koffiebonen
kerstboom gemaakt van koffiebonen

We schilderen de conische schuimbasis met bruine of gouden acrylverf. Nadat de verf volledig is opgedroogd, kun je beginnen met het versieren van de kerstboom. Om dit te doen, verzamelen we siliconen in een spuit zonder naald, brengen we het aan op een klein deel van de kegel en beginnen we de koffiebonen stevig te leggen, af en toe verdunnen we ze met grote kralen.

Kerstboom gemaakt van koffiebonen masterclass
Kerstboom gemaakt van koffiebonen masterclass

We versieren de boom met kerstboomkralen en lijmen er een decoratieve ster of een grote kraal op. We maken verschillende strikken van een dun satijnen lint en bevestigen deze met spelden aan de boom. Indien gewenst kan het nieuwjaarsambacht worden versierd met kunstschuim gemaakt van schuim door de korrels te lijmen met behulp van kleurloze vernis. Zo'n kerstboom zal niet alleen het oog verrukken met zijn ongewone ontwerp, maar ook het huis vullen met een nobel koffiearoma.

Kerstboom gemaakt van inpakpapier

kerstboom van inpakpapier
kerstboom van inpakpapier

Een kerstboom van inpakpapier is misschien wel een van de makkelijkste en snelste kerstknutsels om te maken, wat een feestelijke sfeer in het interieur zal brengen. Om zo'n kerstboom te maken, maken we een kegel van een vel karton of dik papier. We bevestigen de randen van de kegel met tape. Snijd in het onderste deel van de resulterende figuur al het overbodige af, zodat de basis gelijk is.

doe het zelf papieren kegel
doe het zelf papieren kegel

Leg het lichtbruine papier met de bedrukte zijde naar beneden op een vlakke ondergrond. We lijmen het ene uiteinde van het inpakpapier met tape aan de bovenkant van de kegel, waarna we het langzaam in gekleurd papier beginnen te wikkelen. We meten de hoeveelheid papier af die nodig is om de kegel in te pakken en snijden de rest af. Lijm dunne stroken dubbelzijdig plakband rond de randen van het papier om het product bij elkaar te houden. Aan de basis knippen we ook al het overbodige weg.

boom gemaakt van inpakpapier masterclass
boom gemaakt van inpakpapier masterclass

Nu hoeft u alleen nog de resulterende kerstboom te versieren met een decoratieve ster, glitters, strass-steentjes, stickers, enz. Om het interieur te versieren, is het beter om meerdere van deze bomen tegelijk te maken van papier met verschillende kleuren en texturen, omdat ze er in de kit bijzonder origineel uit zullen zien.

Knoop kerstboom

knop kerstboom
knop kerstboom

Een kerstboom gemaakt van knopen is een mooie en makkelijk te maken feestelijke versiering die je samen met je kinderen kunt maken. Om zo'n decor te maken, hebt u een kant-en-klare schuimbasis nodig in de vorm van een kegel, pinnen en een groot aantal knoppen in verschillende kleuren en maten. We bevestigen de knoppen aan de basis met pinnen en plaatsen ze dicht bij elkaar. Het kleurenschema kan elk zijn: je kunt een klassieke groene kerstboom maken met kleurrijke ballen of een combinatie van verschillende niet-standaard tinten gebruiken.

Kerstboom gemaakt van draden

DIY kerstboom gemaakt van draden
DIY kerstboom gemaakt van draden

Van gewone katoenen draden kun je een lichte, luchtige en originele kerstboom maken. De draadkleur hoeft niet groen te zijn. Een boom gemaakt van witte, gouden en zelfs bordeauxrode draden ziet er niet minder indrukwekkend uit.

We maken een kegel van dik papier - het zal dienen als een frame voor de toekomstige schoonheid van het nieuwe jaar. We wikkelen de resulterende structuur in huishoudfolie. Giet PVA-lijm in een diepe plaat en doe er een streng draad in zodat ze goed doorweekt zijn. Dan beginnen we de kegel met draden van boven naar beneden te wikkelen, waardoor er kleine openingen ontstaan.

Kerstboom gemaakt van draden masterclass
Kerstboom gemaakt van draden masterclass

Laat het vaartuig drogen, haal dan de kegel eruit en verwijder voorzichtig de film. We versieren de nieuw gemaakte kerstboom naar onze eigen smaak: het kunnen sneeuwvlokken, glitters, kralen, pailletten en andere decoratieve materialen zijn. We lijmen een ster of strik aan de bovenkant. Zo'n boom ziet er vooral indrukwekkend uit als er een slinger in de structuur wordt geplaatst.

Kerstboom gemaakt van een fles champagne, klatergoud en snoep

Kerstboom gemaakt van een fles champagne en chocolaatjes
Kerstboom gemaakt van een fles champagne en chocolaatjes

Een fles champagne versierd met snoep en klatergoud zal een prachtig nieuwjaarscadeau zijn voor een geliefde. Zo'n boom is heel eenvoudig en snel gemaakt, dus je hebt zelfs op de dag van het nieuwjaarsfeest tijd om een cadeau te regelen. Om dit te doen, moet een fles champagne in klatergoud worden gewikkeld. Je moet beginnen bij de hals en geleidelijk naar de basis van de fles gaan. Het is beter om klatergoud op het glasoppervlak te bevestigen met hete lijm (lijmpistool met een siliconenstaaf). De uiteinden van het klatergoud aan de hals en aan de basis moeten zo worden omwikkeld dat ze niet zichtbaar zijn.

Kerstboom gemaakt van snoep en champagne
Kerstboom gemaakt van snoep en champagne

Vervolgens moet je chocolaatjes in een mooie verpakking op de fles lijmen, die kerstboomversieringen zullen imiteren. De bovenkant van het nieuwjaarssouvenir kan worden versierd met een mooie strik die past bij de snoepverpakking, of je kunt een zacht stuk speelgoed lijmen - een symbool van het komende jaar.

Kerstboom met schijfjes citroen

Kerstboom gemaakt van schijfjes citroen
Kerstboom gemaakt van schijfjes citroen

Voor fans van eco-stijl en liefhebbers van citrusaroma, zal de kerstboom gemaakt van schijfjes citroen een prachtig cadeau voor het nieuwe jaar zijn. Voordat je een kerstboom gaat maken, moet je de partjes citroen drogen. Snijd hiervoor de citroenen in dunne cirkels en droog ze op natuurlijke wijze of in de oven.

hoe partjes citroen te drogen?
hoe partjes citroen te drogen?

Wanneer het hoofdelement van het vaartuig klaar is, bedekken we het frame voor de kerstboom in de vorm van een kegel met lijm en wikkelen het met touw om de openingen tussen de citrusschijfjes te verbergen. Dan beginnen we de basis te pikken met gedroogde schijfjes citroen, in een poging ze zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen. We versieren de openingen met andere natuurlijke materialen: kegels, noten of gedroogde bessen.

Sisal kerstboom

sisal kerstboom
sisal kerstboom

Sisal is een materiaal met een ongewone textuur, dus ambachten die ervan zijn gemaakt, hebben een zeer originele uitstraling. Een sisal kerstboom zal vooral in het interieur indrukwekkend zijn. Om zo'n boom te maken, is het nodig om het Whatman-papier in de kleur van het geselecteerde sisal te schilderen. Als de verf droog is, vouw je het papier tot een kegel en plak je de randen vast met lijm. Snijd de basis voor de kegel uit dik karton. Daarna nemen we de ijzerdraad en rijgen deze door de kegel en bevestigen deze aan de bovenkant met tape.

We bedekken het frame voor de toekomstige kerstboom met een dichte laag sisal. Je moet beginnen met opwinden vanaf de bovenkant van het hoofd: eerst wikkelen we het uiteinde van de metaaldraad, waarna we soepel naar de basis van whatman-papier gaan. We lijmen de uiteinden van elke streng sisal aan de kegel, snijden alles af dat overblijft om aan de zijkanten uit te steken. Om de sisalboom een nette uitstraling te geven, plet je hem lichtjes met je handen.

sisal kerstboom masterclass
sisal kerstboom masterclass

De volgende stap is het maken van een kerstboomstandaard. Hiervoor nemen we een plastic beker en Chinese stokjes. We verbinden de stokjes met elkaar en wikkelen ze stevig met draden. Om de boom goed in de pot te houden, plaats je er een stuk piepschuim in. We steken het ene uiteinde van de stam gemaakt van houten stokken in de kartonnen basis van de kerstboom en het andere in een glas met schuim. Lijm watten in de pot, die een sneeuwbedekking zal simuleren. De sisalboom is klaar, het blijft alleen om hem te versieren met glitters, sterren, kralen, strikken, bloemen en andere snuisterijen.

Kerstboom gemaakt van pasta

kerstboom gemaakt van pasta
kerstboom gemaakt van pasta

Een kerstboom gemaakt van pasta ziet er gewoon prachtig uit, je kunt hem gebruiken om de nieuwjaarstafel te versieren of cadeau te doen als nieuwjaarscadeau. Om zo'n kerstboom te maken, heb je pasta (spiralen, buizen of strikken), acrylverf en een kegelvormige kartonnen basis nodig.

Kerstboom gemaakt van pasta masterclass
Kerstboom gemaakt van pasta masterclass

Pasta op de basis bevestigen met PVA-lijm zal niet werken, hiervoor is een lijmpistool het meest geschikt. Pasta moet vanaf de basis van de kegel worden gelijmd en geleidelijk naar boven stijgen. Wanneer het vaartuig opdroogt, schilder je over elk "takje" pasta met acrylverf.

kerstboom gemaakt van pasta
kerstboom gemaakt van pasta

Als u geen decoratieve elementen wilt gebruiken, is het beter om het product te schilderen met goud- of zilververf. De groene kerstboom kan worden versierd met strass-steentjes, kralen of strikken. Pasta met een andere vorm en kleur ziet er bijzonder origineel uit als decoratie.

Kerstboom van vilt

vilten kerstboom
vilten kerstboom

Je kunt ook een schattige kerstboom maken van stukjes viltstof. Voor handwerk is het beter om meerdere tonen van dezelfde kleur te gebruiken - dit geeft de boom een natuurlijker en volumineus uiterlijk. De kleur van het vilt hoeft niet groen te zijn, afwijkende tinten zijn welkom. Eerst moet je een kegelvormig frame van karton of schuim maken. Knip vervolgens cirkels van verschillende diameters uit lapjes vilt. Gebruik hiervoor de vooraf voorbereide sjablonen in de vorm van kartonnen cirkels.

vilten kerstboom masterclass
vilten kerstboom masterclass

Versier de onderkant van de kegel met klatergoud. In elke cirkel maken we een klein gaatje in het midden. Vervolgens beginnen we geleidelijk de cirkels van stof op de kegel te rijgen, waarbij ze in grootte worden afgewisseld (van de grootste naar de kleinste). Lijm een vilten kegel op de top van de boom en versier de afgewerkte boom naar wens.

Kerstboom gemaakt van kerstballen

kerstboom gemaakt van kerstballen
kerstboom gemaakt van kerstballen

Een kerstboom versierd met ballen ziet er mooi, elegant en feestelijk uit. Stel je voor hoe helder en indrukwekkend een kerstboom volledig gemaakt van kerstballen eruit zal zien. Om te werken heb je een schuimkegel, een lijmpistool en kerstballen in verschillende kleuren nodig. Je moet de ballen vanaf de onderkant op de basis lijmen, in een cirkel bewegen en in een bepaalde volgorde de verschillende kleuren van de kerstballen afwisselen. Versier de top van de resulterende boom met een ster of sneeuwvlok. De openingen tussen de ballen kunnen worden gemaskeerd met klatergoud, kerstboomkralen, organza of kantversieringen.

Aanbevolen: