Wanneer Begint De Grote Vasten In Voor De Orthodoxen?

Inhoudsopgave:

Wanneer Begint De Grote Vasten In Voor De Orthodoxen?
Wanneer Begint De Grote Vasten In Voor De Orthodoxen?

Video: Wanneer Begint De Grote Vasten In Voor De Orthodoxen?

Video: Wanneer Begint De Grote Vasten In Voor De Orthodoxen?
Video: Voorbereiding Zondag 2024, Mei
Anonim

De Grote Vasten is een belangrijke gebeurtenis voor elke christen. Dit is een ceremonie om een orthodox persoon voor te bereiden op de viering van Pasen, dat op 8 april in 2018 valt. En dit is de tijd voor onvermoeibaar gebed en fast food inname.

Wanneer begint de Grote Vasten in 2018 voor de orthodoxen?
Wanneer begint de Grote Vasten in 2018 voor de orthodoxen?

Veel gelovigen zijn geïnteresseerd in wanneer de vastentijd begint in 2018 voor de orthodoxen. Het begin van deze belangrijke gebeurtenis valt dus op 19 februari. Het duurt tot 7 april. Op dit moment wordt alle orthodoxe christenen geadviseerd om kerken te bezoeken, te weigeren vlees, vis en dierlijke producten te eten en ook te leren:

  1. Bidden. Om je tot God te wenden, is het helemaal niet nodig om alle gebeden uit het hoofd te leren, hoewel het niemand zal kwetsen om "Onze Vader" te kennen. Het is voldoende om voor het pictogram te staan, een tijdje al je problemen te vergeten en de woorden op te heffen die in je ziel zijn geboren. Bovendien kunt u op zijn minst periodiek de Heilige Schrift lezen.
  2. Overwin zwakheden. Tijdens de grote vastentijd dringen geestelijken er bij elke gelovige op aan om amusement, hersenloze activiteiten, te veel eten, slechte gewoonten, tv-kijken of surfen op internet op te geven. En ook van de uitspraak van scheldwoorden en vloeken met dierbaren. Al je tijd moet worden besteed aan gebed en spirituele zoektocht. Geloof me, alle inspanningen zullen worden beloond.
  3. Leef in vreugde. Kijk maar om je heen. Zie hoe mooi deze wereld is in al zijn verschijningsvormen. Er zijn zoveel dingen in de buurt die mooi genoemd kunnen worden. Probeer te leren leven in harmonie met de natuur. Dank de Heer dat je leeft, gezond bent, haal diep adem. En ook omdat je liefhebt en geliefd wordt. Het is immers hierin, en niet in geld of een rijke omgeving, dat het geluk ligt.

Probeer bovendien tijdens de dagen van de Grote Vasten al je beschamende daden te herinneren en vertel de priester erover nadat je bent gaan biechten. Hij zal je vertellen hoe je het pad van correctie moet inslaan en in welke richting je moet gaan. Zorg er ook voor dat je goed begint te doen zonder van iemand dankbaarheid te verwachten. Geloof gewoon dat al je goede daden van bovenaf zullen worden beloond, en liefde voor de Heer zal je in de toekomst in staat stellen het eeuwige leven te verwerven.

Wat mag je eten tijdens de vastentijd in 2018?

Mensen die geïnteresseerd zijn in wanneer de orthodoxe christenen in 2018 de vastentijd beginnen, vragen ook vaak: wat mag je tijdens de vastentijd eten? Het antwoord is simpel: fruit, groenten en andere plantaardige producten. Tegelijkertijd is het op Schone Maandag (19 februari) raadzaam om voedsel volledig te weigeren, u kunt alleen schoon water gebruiken.

Aanbevolen: