Wanneer Begint De Vasten En Hoe Lang Duurt De Vasten In 2014?

Inhoudsopgave:

Wanneer Begint De Vasten En Hoe Lang Duurt De Vasten In 2014?
Wanneer Begint De Vasten En Hoe Lang Duurt De Vasten In 2014?

Video: Wanneer Begint De Vasten En Hoe Lang Duurt De Vasten In 2014?

Video: Wanneer Begint De Vasten En Hoe Lang Duurt De Vasten In 2014?
Video: Kan vasten onderliggend lijden voorkomen? Een gesprek met diëtiste en onderzoeker dr. Kirsten Berk 2024, Mei
Anonim

De vastentijd was in het verleden lang en streng, toen mensen alle vette voedingsmiddelen weigerden. Tijdens deze periode bereidden christenen zich voor op de grootste van de religieuze feestdagen, Pasen, nadenkend over de dingen die ze verkeerd deden. Het was de tijd voor de reiniging van de ziel. De vastentijd van vandaag is een tijd waarin christenen proberen hun eigen fouten te overwinnen. Weinigen van hen volgen de strikte vereisten van het vasten. Ze proberen meer tijd te besteden aan gebed en religieuze rituelen.

Wanneer begint de vasten en hoe lang duurt de vasten in 2014?
Wanneer begint de vasten en hoe lang duurt de vasten in 2014?

Wanneer begint de Grote Vasten en hoe lang duurt deze?

Het begin van de vastentijd hangt af van de datum van Pasen. De eerste dag van Pasen kan op elke datum vallen tussen 22 maart en 25 april, en het valt altijd op de eerste zondag na een volle maan (Paasvolle maan) na 21 maart. Als het op een zondag valt, wordt Pasen de volgende zondag gevierd.

In 2014 begint de vastentijd op 3 maart en eindigt op 19 april.

De vasten duurt 49 dagen. Het omvat twee belangrijke orthodoxe vasten - de Heilige Vasten en de Passieweek.

De Heilige Veertig Dag is gewijd aan 40 dagen dat Jezus Christus in de woestijn vastte. De Passieweek staat in het teken van de herinnering aan het lijden dat Christus heeft ervaren. De vastentijd begint 49 dagen voor Pasen. In 2014 begint de vastentijd op 3 maart.

Wanneer de vastentijd eindigt

De vastentijd eindigt met Pasen, wanneer christenen de dood van Jezus gedenken en zijn opstanding vieren. De laatste week van de Grote Vasten begint op Palmzondag, de dag van Jezus' intocht in Jeruzalem.

De laatste dag van de Grote Vasten is Grote Zaterdag, de dag voor Pasen. In 2014 eindigt de vastentijd op 19 april.

Duur van de vastentijd: aanvullende informatie

Veel mensen vragen zich af waarom zondagen niet worden geteld als 40 dagen vasten. Eigenlijk duurt de Grote Vasten 40 dagen, aangezien het Feest van de Aankondiging en het Feest van de Intocht van de Heer in Jeruzalem zijn uitgesloten van het totaal van 49. Vasten is tegenwoordig aan het verzwakken en het kan niet langer vasten in de strikte zin worden genoemd.

De Heilige Vasten duurt 40 dagen, de Goede Week is de laatste week van de Grote Vasten.

Bovendien tellen deze 40 dagen niet mee met de dagen van de Goede Week, die een speciale ascetische cyclus vormen, namelijk het vasten van de Goede Week.

Dus waarom duurt de vastentijd zelf 40 dagen? Op dit moment herinneren christenen zich 40 dagen en nachten dat Jezus alleen in de woestijn doorbracht zonder voedsel, verleid door de duivel. Jezus gebruikte deze tijd door zich op zijn daden voor te bereiden door te vasten en te bidden. Evenzo besteden christenen veertig dagen aan de voorbereiding om zich te verheugen over de opstanding van Jezus Christus met Pasen.

Vasten en de voordelen voor de gezondheid

Moderne artsen beweren dat vasten gunstig is voor de gezondheid, naast het reinigende effect op de menselijke ziel. Tijdens de periode van het eten van mager voedsel, wordt het menselijk lichaam ontdaan van cholesterol, waardoor het aantal hart- en vaatziekten vermindert. Daarnaast heeft vasten een gunstig effect op andere belangrijke lichaamssystemen.

Hoe het ook zij, de belangrijkste betekenis van vasten blijft nog steeds in spirituele reiniging. De vastende persoon weigert delicatessen en andere excessen te gebruiken en bereidt zich mentaal voor op een ontmoeting met de Almachtige. Dit is de belangrijkste essentie en belangrijke waarde van de post.

Aanbevolen: