Hoe Lang Duurt Het Om Je Voor Te Bereiden Op De Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Lang Duurt Het Om Je Voor Te Bereiden Op De Bruiloft?
Hoe Lang Duurt Het Om Je Voor Te Bereiden Op De Bruiloft?

Video: Hoe Lang Duurt Het Om Je Voor Te Bereiden Op De Bruiloft?

Video: Hoe Lang Duurt Het Om Je Voor Te Bereiden Op De Bruiloft?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

Een bruiloft is de meest opwindende en belangrijke gebeurtenis in het leven van een stel dat besloten heeft om in het huwelijksbootje te stappen. Hoe maak je van je bruiloft een stralende en gedenkwaardige gebeurtenis? Bereid het goed voor en organiseer het!

Bruiloftsbudget

Het allereerste dat toekomstige pasgetrouwden moeten doen, is een lijst met uitgaven opstellen en beslissen welk bedrag ze bereid zijn te besteden aan het organiseren van een huwelijksfeest. Ook bijkomende kosten moeten in de “begroting” worden opgenomen. Het huwelijksbudget moet zes maanden of een jaar voor de streefdatum worden gepland.

Trouwstijl

Een correct geselecteerde trouwfoto van de bruid en bruidegom is een garantie voor prettige herinneringen aan de bruiloft. Je kunt een gestileerde bruiloft organiseren, dan zullen de pasgetrouwden en gasten in passende afbeeldingen zijn. Als de bruiloft in een klassieke stijl moet zijn, dan moet je zorgen voor de combinatie van de trouwfoto's van de bruid en bruidegom.

Huwelijksregistratie

Het is erg belangrijk om de datum van het toekomstige huwelijk te bepalen en een aanvraag in te dienen bij de burgerlijke stand. De plaats van inschrijving kan naar believen worden gekozen. Tegenwoordig is off-site registratie erg populair geworden, vooral als het op een ongebruikelijke plaats plaatsvindt. Veel registratiekantoren hebben zo'n service - het boeken van een trouwdatum. De gewenste datum en tijd kunnen minimaal zes maanden van tevoren worden geboekt en de aanvraag moet zoals verwacht anderhalve maand voor de bruiloft worden ingediend.

Foto- en videofilmen

Om aangename en visuele herinneringen aan de bruiloft te behouden, is het noodzakelijk om een fotograaf te kiezen. Als de bruiloft in de zomer is gepland, moet je in het voorjaar beginnen met het kiezen van een fotograaf, omdat goede fotografen vaak worden opgepikt. Hoe een fotograaf kiezen? Het is heel fijn als hij een eigen website heeft waar je werken en portfolio kunt zien. Je kunt zoeken via vrienden en kennissen, in ieder geval is een persoonlijke ontmoeting en gesprek noodzakelijk. Vaak werken videografen ook samen met fotografen, die voor een bepaald bedrag een hele film over een bruiloft of een klein trouwfilmpje kunnen monteren.

Banket

Je moet een restaurant kiezen op basis van zijn keuken en natuurlijk je budget. Het is noodzakelijk om vooraf een banketmenu op te stellen, in overleg met het restaurant. Bij het maken van een menukaart en het berekenen van porties per persoon moet je precies het aantal genodigden weten en zorgen dat iedereen komt.

Toastmeester / gastheer

Een goede presentator is de sleutel tot een leuke bruiloft, dus je moet hem op aanbeveling kiezen. De zoektocht naar een presentator, evenals een fotograaf en videograaf, zou enkele maanden voor de datum van de viering moeten beginnen. De toastmaster kan ook dj's en artiesten aanbieden.

Trouwringen

Trouwringen zijn een symbool van het huwelijk, dus veel pasgetrouwden zijn uiterst nauwgezet in hun keuze van ringen. Juweliers kunnen zowel kant-en-klare opties aanbieden als een catalogus met modellen om te bestellen.

Enz

Een paar maanden voor de bruiloft moet je ook een visagist en kapper afspreken, uitnodigingen sturen naar gasten, nadenken over een losgeldscenario, een auto kiezen voor de pasgetrouwden en vervoer voor gasten.

De voorbereidingen voor de bruiloft moeten zes maanden voor de afgesproken datum of zelfs eerder beginnen. Door het feest van tevoren te organiseren, is het mogelijk om te voorkomen dat je op de trouwdag hoeft te liften, en dan wordt dit prachtige evenement de helderste herinnering!

Aanbevolen: