Hoe Wedstrijden Voor Het Jaar Van De Leraar Voor Te Bereiden

Inhoudsopgave:

Hoe Wedstrijden Voor Het Jaar Van De Leraar Voor Te Bereiden
Hoe Wedstrijden Voor Het Jaar Van De Leraar Voor Te Bereiden

Video: Hoe Wedstrijden Voor Het Jaar Van De Leraar Voor Te Bereiden

Video: Hoe Wedstrijden Voor Het Jaar Van De Leraar Voor Te Bereiden
Video: Hoe was het om 2 jaar lang samen te wonen? 2024, April
Anonim

Het Jaar van de Leraar wordt meestal aangekondigd door een internationale organisatie of overheid. Dit is echter helemaal niet nodig. Een lerarenjaar kan in de regio, en zelfs in een aparte gemeente, voorbijgaan. De wedstrijd professionele vaardigheden is een integraal onderdeel van een grote cyclus van evenementen. Het kan traditioneel worden gemaakt en op elk moment worden uitgevoerd.

Hoe wedstrijden voor het jaar van de leraar voor te bereiden
Hoe wedstrijden voor het jaar van de leraar voor te bereiden

Noodzakelijk

  • - wedstrijdreglement;
  • - jury;
  • - financieringsbronnen;
  • - kostenberekeningen;
  • - lijst van deelnemers;
  • - multimedia-apparatuur;
  • - een afspraak met scholen en de opleidingscommissie om open lessen te houden;
  • - een zaal voor de openings- en sluitingsceremonie van de wedstrijd.

instructies:

Stap 1

Ontwikkel een mededingingsreglement. Het moet de doelen en doelstellingen van het evenement, vereisten voor deelnemers, voorwaarden van het evenement, financieringsbronnen aangeven. Geld kan worden toegewezen uit de gemeentebegroting als uw stad of wijk een passend gericht gemeentelijk programma heeft. Het is noodzakelijk om vooraf te zorgen voor budgetfinanciering, aangezien de begroting voor het volgende jaar in het voorjaar en de zomer wordt opgesteld. Neem met uw voorstel contact op met de afdeling onderwijs, die financiering moet aanvragen. Ook met sponsorgeld kun je rondkomen.

Stap 2

Maak een geschatte kostenraming. U kunt het beste overleggen met onderwijs- en financiële experts, zelfs als u uitsluitend gesponsorde fondsen gebruikt. Vermeld in de raming de kosten van prijzen, huur van lokalen, vergoeding voor het werk van de jury, enz. Elke stad heeft zijn eigen voorwaarden en het kan zijn dat je alleen geld nodig hebt voor prijzen en drukkosten.

Stap 3

Definieer nominaties. Als leraren, universitaire en hogeschoolleraren, leraren van aanvullend onderwijs en kleuterleidsters aan de wedstrijd deelnemen, verdeel ze dan in groepen. Schoolleraren kunnen het opnemen tegen docenten van de universiteit, maar professoren en onderwijzers van kleuterscholen hebben te veel verschillende problemen om op te lossen.

Stap 4

Bedenk uit welke onderdelen uw concurrentie zal bestaan. Een verplichte fase is een open les. Je kunt de deelnemers uitnodigen om op een interessante manier over zichzelf en hun werk te vertellen, hun pedagogisch concept te ontwikkelen en te presenteren.

Stap 5

Stel uw uitnodigingstekst samen. Vermeld daarin de datum en voorwaarden van de wedstrijd, de etappes, materialen die door de deelnemers moeten worden ingediend. Schrijf op tot welke datum aanvragen worden geaccepteerd. Ontwikkel een formulier voor dit document en voeg het toe aan de uitnodiging of schrijf waar het kan worden gedownload als u de aanbestedingsdocumentatie op het stadsonderwijsportaal plaatst. Geef zeker aan wat voor soort visuals de deelnemers kunnen leveren. De keuze is groot genoeg. Het kan een videofilm, presentatie, fotoalbum zijn. Het is mogelijk om een tentoonstelling te organiseren van de handleidingen die door de deelnemers zijn ontwikkeld.

Stap 6

Bepaal in welke scholen de deelnemers open lessen geven. Een van de gebruikelijke voorwaarden is dat de deelnemer zijn pedagogische vaardigheden moet aantonen in een buitenlandse school. Het is beter als we erin slagen om met de directeuren van twee of zelfs drie scholen tot overeenstemming te komen, zodat alle deelnemers zich in gelijke omstandigheden bevinden.

Stap 7

Spreek af met de zaal waar de openings- en sluitingsceremonie zal plaatsvinden. Het handigst is hiervoor de aula van een van de scholen te gebruiken. U kunt ook evenementen organiseren in een club of een cultureel centrum. In dit geval moet u hoogstwaarschijnlijk de huur betalen, maar u hoeft niet na te denken over de inrichting van het pand en de uitrusting.

Stap 8

Vorm een jury. Er kunnen twee jury's zijn: professioneel en student. De eerste omvat specialisten van de stedelijke en regionale onderwijscommissies, winnaars van eerdere wedstrijden en de beste docenten van de stad. Studenten van de middelbare school of de lerarenopleiding kunnen worden uitgenodigd voor de studentenjury.

Stap 9

Kondig een wedstrijd voor excellentie in het onderwijs aan in uw lokale media. Dergelijke informatie wordt als sociaal beschouwd en wordt daarom meestal gratis gepubliceerd. Nodig journalisten uit voor de openings- en sluitingsceremonie, evenals voor de lessen die de deelnemers zullen geven. Regel na de finale een persconferentie met de deelnemers. Dit kan in dezelfde zaal waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Aanbevolen: