Welke Wedstrijden Te Bedenken In Het Jaar Van De Leraar

Inhoudsopgave:

Welke Wedstrijden Te Bedenken In Het Jaar Van De Leraar
Welke Wedstrijden Te Bedenken In Het Jaar Van De Leraar

Video: Welke Wedstrijden Te Bedenken In Het Jaar Van De Leraar

Video: Welke Wedstrijden Te Bedenken In Het Jaar Van De Leraar
Video: 4. Tien antwoorden op werkdruk.... leraar 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste wedstrijdevenement van het "Jaar van de Leraar" is meestal een wedstrijd van professionele vaardigheden. Traditioneel wordt het uitgevoerd door regionale overheidsinstanties. Het origineel maken van prijsvragen vereist de betrokkenheid van studenten en het publiek bij hun ontwerp.

Welke wedstrijden te bedenken in het jaar van de leraar
Welke wedstrijden te bedenken in het jaar van de leraar

Noodzakelijk

  • - Reglement voor de wedstrijd "De beste leraar voor kinderen";
  • - Schriftelijke toestemming van het stadsbestuur om competitieve evenementen te houden;
  • - prijzenfonds.

instructies:

Stap 1

Bij het ontwikkelen van de wedstrijd "Beste Leraar voor Kinderen" is het noodzakelijk om een werkgroep te vormen. In elk regionaal centrum zijn educatieve zelfbestuursorganen opgericht. Actieve schoolkinderen moeten samen met vertegenwoordigers van de stadscommissie voor de beste leraar een reglement opstellen over de organisatie en het verloop van de wedstrijd. Het Reglement definieert duidelijk: doelen, vereisten voor deelnemers, procedure en voorwaarden voor de wedstrijd. Het doel moet niet alleen een competitieve oriëntatie hebben, maar ook een populariserende - om de publieke aandacht te vestigen op het lerarenberoep.

Stap 2

Het jaar van de leraar zal onvergetelijk zijn voor schoolkinderen als de "beste toekomstige leraren" onder hen worden geïdentificeerd. Op schooldagen met zelfbestuur geven leerlingen les in plaats van hun leraren. Elke school moet de beste back-upleraren aan de wedstrijd voorleggen, voor wie ze als hoofdtaak zullen worden gevraagd een les in hun favoriete vak te geven. De jury moet zowel professionele docenten als vertegenwoordigers van openbare schoolorganisaties bevatten.

Stap 3

Voor de manifestatie van de creatieve talenten van kinderen in het "Jaar van de Leraar" worden wedstrijden van tekeningen en schoolessays gehouden. Tekenwedstrijd "Mijn geliefde leraar" onder schoolkinderen en "Mijn toekomstige leraar" onder leerlingen van voorschoolse instellingen. Voor essays worden de volgende onderwerpen aangeboden: "Brief aan de leraar", "Leraar door de ogen van een student", "Mijn leraar", "Leraar van de toekomst", "Mijn dag op school", "Reflecties op het onderwijs beroep". De beste werken worden tentoongesteld op de stands van de stad en gepubliceerd in de media, waardoor de publieke aandacht voor het lerarenberoep wordt getrokken.

Aanbevolen: