Interessante Ideeën Voor De Feestelijke Aankleding Van Een Groep Op De Kleuterschool

Interessante Ideeën Voor De Feestelijke Aankleding Van Een Groep Op De Kleuterschool
Interessante Ideeën Voor De Feestelijke Aankleding Van Een Groep Op De Kleuterschool

Video: Interessante Ideeën Voor De Feestelijke Aankleding Van Een Groep Op De Kleuterschool

Video: Interessante Ideeën Voor De Feestelijke Aankleding Van Een Groep Op De Kleuterschool
Video: Een handig idee voor de workshop! En het houtwerk is een must! 2024, Mei
Anonim

Een van de integrale elementen van het opvoeden van kinderen op de kleuterschool is het leren kennen van de vakanties, waarin ze positieve emoties ontvangen en leren hoe ze zich moeten gedragen bij dergelijke evenementen. Hiervoor versieren opvoeders en ouders kleutergroepen met feestelijke versieringen zodat de kinderen deze unieke sfeer voelen.

Interessante ideeën voor de feestelijke aankleding van een groep op de kleuterschool
Interessante ideeën voor de feestelijke aankleding van een groep op de kleuterschool

Meest populaire ideeën

Decoratieve elementen, met behulp waarvan het interieur van de kleuterschoolgroep zal worden versierd, moeten zoveel mogelijk overeenkomen met het aanstaande evenement. De ideale optie voor nieuwjaarsdecoratie zijn dus kunstkerstbomen, glanzende en originele kerstboomversieringen, figuren van sneeuwmannen en kerstboomtakken die aan de muren hangen. Een geweldig idee zijn flessen gemaakt van veelkleurig plastic, waarin nieuwjaarsslingers van kleine lantaarns op een stopcontact zijn aangesloten - zo'n decoratie in voldoende hoeveelheid en met weinig licht zal de groep in een sprookjeswereld veranderen. De klassieke nieuwjaarskleuren van het interieur moeten rode, gouden, groene en witte tinten zijn.

Voor meer neutrale feestdagen (bijvoorbeeld 8 maart) is het raadzaam om een delicaat kleurenschema in pastelkleuren te kiezen.

Als algemene elementen van de feestelijke decoratie, niet gebonden aan een bepaalde vakantie, kunt u veelkleurige ballonnen gebruiken, die aan het plafond worden losgelaten of in een soort boeketten worden vastgebonden. Papieren slingers, evenals decoratieve Chinese lantaarns (zonder vuur), die je met je eigen handen kunt maken van gekleurd papier, zullen de kamer van de groep perfect versieren. Het is absoluut noodzakelijk om de kinderen zelf te betrekken bij het ontwerp van het feestelijke interieur - laat ze de posters schilderen, versier ze met glitters en sneeuwvlokken die met hun eigen handen zijn gemaakt. Zo'n beweging heeft een grote educatieve waarde, omdat kinderen hun creaties aan hun ouders kunnen laten zien en kunnen concurreren in een gezonde competitie.

Ongewone ideeën en veiligheid

Gordijnen gemaakt van heldere stoffen die de golven van de lucht of de zee imiteren, zullen een prachtige feestelijke decoratie zijn. Om een herfstachtige sfeer te creëren, hang je esdoornbladeren, wolken met regendruppels en de zon uit gekleurd papier aan de gordijnen. Berken met gele bladeren of groene kerstbomen met kegels maak je gemakkelijk van golfpapier. Kinderen zullen dol zijn op de slingers en bogen van ballonnen, evenals de figuren van stripfiguren, insecten of dieren. Om een feestelijk effect te creëren, kun je een grote ballon gevuld met confetti, klatergoud, snoep en kleine ballonnen onder het plafond hangen, die aan het einde van de vakantie zal barsten en de groep zal vullen met zijn inhoud.

Bij het decoreren van een interieur kun je veilig zowel nauwe als contrasterende kleuren van vijf tot zes tinten combineren - vooral bij het maken van een decoratie van ballonnen.

Bij het inrichten van het interieur van een kleuterschoolgroep voor de vakantie, moet speciale aandacht worden besteed aan de veiligheid van kinderen. Bij gebruik van kerstboomversieringen is het dus raadzaam om breekbare versieringen hoger op te hangen, en daaronder kun je plastic producten ophangen die niet kapot kunnen gaan en er geen pijn aan doen. Als er elektrische slingers worden gebruikt in de nieuwjaarsdecoratie, moeten deze zo worden geplaatst dat niemand over de draden struikelt en moeten de draden zelf volledig geïsoleerd zijn. Omdat kinderen dol zijn op alles wat helder en kleurrijk is, moet de kleuterschool worden versierd met kleurrijke decoraties, waarbij geel, roze, lichtgroen, oranje en andere positieve kleuren worden gecombineerd.

Aanbevolen: