Hoe Schrijf Je Een Script Voor De Vakantie Van 8 Maart Voor De Kleuterschool

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script Voor De Vakantie Van 8 Maart Voor De Kleuterschool
Hoe Schrijf Je Een Script Voor De Vakantie Van 8 Maart Voor De Kleuterschool

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor De Vakantie Van 8 Maart Voor De Kleuterschool

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor De Vakantie Van 8 Maart Voor De Kleuterschool
Video: Een script schrijven 2024, April
Anonim

De kindermatinee voor de feestdag op 8 maart is een uitstekende reden om moeders en leerlingen uit te nodigen op de kleuterschool. Dergelijke evenementen dragen bij aan gezinscohesie, verbetering van het microklimaat en interactie van de kleuterschool, ouders en kind. Een goed ontwikkeld en samengesteld script zal helpen om de vakantie interessant te maken.

Hoe schrijf je een script voor de vakantie van 8 maart voor de kleuterschool
Hoe schrijf je een script voor de vakantie van 8 maart voor de kleuterschool

Noodzakelijk

  • - gedichten over de lente, over mama, over de natuur;
  • - liedjes;
  • - choreografische composities geleerd met kinderen.

instructies:

Stap 1

De voorbereiding op de vakantie op 8 maart in de kleuterschool begint lang voor het evenement zelf. Je moet er tenslotte liedjes voor leren, gedichten leren, geschenken voorbereiden en de hal versieren waarin de vakantie zal plaatsvinden.

Stap 2

Denk helder na over de structuur van het evenement. Pak gedichten op over de lente, de natuur, mama en Internationale Vrouwendag. Bepaal wie, naast de kinderen, ook aanwezig zullen zijn op het evenement, welke van de leerlingen het woord zal geven. Houd rekening met de individuele mogelijkheden van de kleintjes. Als er goede dansers in de groep zijn, neem dan een choreografische compositie op in het script. Laat het simpel zijn, maar het belangrijkste is dat de kinderen het goed leren en uitvoeren.

Stap 3

De aanwezigheid van liedjes, bij voorkeur twee of drie, is vereist. Neem een muzikale medley van fragmenten van kinderliedjes op in het evenementenprogramma. Je kunt ook grappige deuntjes gebruiken tijdens de vakantie.

Stap 4

Bedenk een aantal wedstrijden waaraan zowel moeders als kinderen kunnen deelnemen. Het is het beste om een familieteamcompetitie te organiseren.

Stap 5

Wanneer alle belangrijke "componenten" van het feestelijke evenement zijn geselecteerd, de structuur en het verloop van de matinee zijn bepaald, kunt u beginnen met het schrijven van het script zelf. De vakantie kan volledig op poëzie worden gebouwd of in proza met poëtische en muzikale elementen.

Stap 6

Begin uw feest met een schermbeveiliging voor muziek. Kinderen of een leraar kunnen het evenement ook openen door gasten te verwelkomen. Zeg dan een paar woorden over de vakantie. Het is het beste als uw leerlingen het voor u doen en om de beurt poëzie voordragen. Het zou passend zijn om elementen van theatervoorstelling in de matinee op te nemen. Laat een sprookjesfiguur naar de vakantie komen.

Stap 7

"Breek" het evenement regelmatig op met muzikale pauzes en wedstrijden. Laat de moeders ook laten zien waartoe ze in staat zijn.

Stap 8

Probeer het script niet te overladen met onnodige verzen en liedjes. Sleep het evenement niet uit, houd rekening met de leeftijdskenmerken van de kinderen. De duur van de vakantie mag niet langer zijn dan 30-40 minuten, anders kunnen de kinderen het niet uithouden en moe worden. Het maakt niet uit in welke hoedanigheid ze bij de matinee komen: in de rol van toeschouwer of deelnemer.

Stap 9

Je kunt de vakantie afsluiten door samen een liedje te zingen. Als de ouders de compositie niet kennen, geef ze dan de tekst.

Aanbevolen: