Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantie?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantie?
Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantie?

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantie?

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantie?
Video: Een script schrijven 2024, April
Anonim

Een van de belangrijkste momenten bij het organiseren van een vakantie is het opstellen van een draaiboek. Hij is het die helpt om alle actie "als een uurwerk" uit te voeren en het evenement niet te bederven met verschillende soorten aarzeling.

Hoe schrijf je een script voor een vakantie?
Hoe schrijf je een script voor een vakantie?

instructies:

Stap 1

Geef de vakantie een thema. Natuurlijk, wanneer een "rode dag van de kalender" nadert, is het vrij eenvoudig om de richting te bepalen. Oud en Nieuw, 8 maart, Valentijnsdag, Verjaardag, etc. - de kleinste lijst met dingen om op te merken. Als er geen belangrijke gebeurtenissen worden voorzien, is elke gelegenheid voldoende. Bijvoorbeeld klasgenoten ontmoeten of gewoon oude vrienden. Ten eerste maakt een specifiek thema het gemakkelijker om uitnodigingen te ondertekenen. Ten tweede weten gasten waar ze zich op moeten voorbereiden en welke geschenken ze moeten kopen.

Stap 2

Bepaal het soort evenement. Hier moet je verbeeldingskracht opnemen. U kunt een concert, maskerade, bal, disco, wedstrijd, een sprookje "herleven", enz. Op een kinderverjaardag is het bijvoorbeeld erg handig om de genodigden te waarschuwen voor de noodzaak om zich te kleden in kostuums die de helden van het favoriete sprookje van het kind verpersoonlijken. Elk van deze soorten is natuurlijk het beste te combineren met een buffettafel of een feest en verschillende wedstrijden.

Stap 3

Wijs de gastheren aan voor het feest. Het kan jezelf zijn, een toastmeester, of gewoon een actieve, vrolijke persoon die in staat is om met het publiek te werken. Misschien zullen het er meerdere zijn. Zij zijn het die alles zullen moeten controleren wat er gebeurt.

Stap 4

Ga vervolgens direct verder met het schrijven van het script. Feit is dat je na het voltooien van de eerste stappen duidelijk en duidelijk het "beeld" van wat je wilt presenteren, je beseft dat je het tot leven wilt brengen. En wetende om welke reden, in welke vorm en met welke leiders de acties zullen plaatsvinden, is het veel gemakkelijker om gedachten op papier te zetten. Deze optie zal dienen als een schets voor verder werk.

Stap 5

Doe een repetitie, misschien meer dan één. Dit is nodig zodat er geen “lege plekken” meer in het script staan. Je moet goed weten: hoeveel tijd wordt er besteed aan deze of gene actie, in welke volgorde ze passeren en hoe de leegte te vullen als zich plotseling onvoorziene omstandigheden voordoen. Zo kwam je er tijdens een concert achter dat een van de artiesten ziek werd. Dus, zonder paniek, moet je zijn tijd met iemand anders vullen.

Stap 6

Besteed aandacht aan een belangrijk punt - het einde van de vakantie. Het moet absoluut duidelijk worden beschreven, niet verfrommeld. Afscheid nemen van mensen is immers niet minder belangrijk dan ze te ontmoeten. Ook in dit geval is verbeelding onmisbaar. Indien mogelijk zou het leuk zijn om in de finale vuurwerk te organiseren (met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen). Zo'n spektakel zal lang in het geheugen van de gasten blijven en zal hen verrassen. Je kunt langskomen met een afscheidsliedje en oprechte wensen voor elkaar voor de toekomst. Na het afronden van deze laatste hand en het invullen van het papierwerk, kunt u veilig beginnen met het vertalen van plannen naar realiteit.

Aanbevolen: