Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Verjaardag

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Verjaardag
Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Verjaardag

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Verjaardag

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Verjaardag
Video: Een script schrijven 2024, Mei
Anonim

Verjaardag is een belangrijke feestelijke gebeurtenis in iemands leven. Daarom moet het op zo'n manier worden gevierd dat de vakantie wordt herinnerd en vreugde brengt aan de gasten en de jarige. En de sleutel tot een geslaagde viering is een vooraf getekend en doordacht scenario.

Hoe schrijf je een script voor een verjaardag
Hoe schrijf je een script voor een verjaardag

instructies:

Stap 1

Vraag de jarige, voordat je begint met het schrijven van het script, hoe hij zich de vakantie voorstelt. Misschien wil hij een rustig familiefeest, zonder onnodig lawaai en aandacht. Of zijn droom is een leuk feest met liedjes, dansen, wedstrijden en ander soortgelijk amusement.

Stap 2

Verzamel informatie over het aantal genodigden en hun leeftijd. Ontdek het thema van de avond, waarop je voortbouwt bij het opstellen van het script, of bedenk er zelf een. U kunt bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje in Spaanse stijl houden met passende versieringen, muziek, menu's, entertainment en dresscodes. Alleen dergelijke ideeën zijn beter af te stemmen met de jarige, omdat hij zich zijn vakantie op een heel andere manier kan voorstellen.

Stap 3

Begin met het feliciteren van de held van de gelegenheid, want de gasten hebben waarschijnlijk warme woorden, gedichten en toast ter ere van hem voorbereid. Als er veel gasten zijn, is het logisch om korte pauzes te nemen tussen felicitaties, waarbij de gasten in kleine groepen worden verdeeld. Zo wordt elke wens onthouden door de jarige en wordt niemand moe van eindeloze toespraken.

Stap 4

Bedenk wedstrijden voor de gasten die de aanwezigen zullen amuseren en de sfeer van de viering vrolijker en feestelijker zullen maken. U kunt bijvoorbeeld een wedstrijd organiseren voor de scheldwoorden die kenmerkend zijn voor de jarige, of een kleine scène opvoeren, waarbij gasten vooraf bedachte rollen krijgen. Of je kunt een wedstrijd organiseren voor een portret van de held van de gelegenheid, die gasten geblinddoekt moeten tekenen.

Stap 5

Zorg ook voor de prijsuitreikingen van de winnaars. Laat het kleine maar originele souvenirs zijn. Bijvoorbeeld medailles "Voor de beste dans" of "Voor de meest welsprekende".

Stap 6

Probeer bij het schrijven van een script het niet te overladen met wedstrijden, zodat er tijd overblijft voor dansen en het behandelen van gasten. Zodat ze zich comfortabel en ontspannen voelen.

Aanbevolen: