Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantieprogramma

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantieprogramma
Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantieprogramma

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantieprogramma

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Een Vakantieprogramma
Video: Een script schrijven 2024, Mei
Anonim

Het succes van het toekomstige evenement hangt grotendeels af van het scenario van het feestelijke programma. Het is immers een goed doordacht plan en een goed georganiseerde tijd waarmee je de aandacht van de gasten vasthoudt, ze bij het proces betrekt en ze tegelijkertijd niet te veel vermoeiend maakt.

Hoe schrijf je een script voor een vakantieprogramma
Hoe schrijf je een script voor een vakantieprogramma

instructies:

Stap 1

Bepaal het verwachte aantal gasten op het feest, hun leeftijd, sociale status, voorkeuren. Overweeg deze parameters om het evenement interessant en relevant te maken.

Stap 2

Schrijf elk onderdeel van het programma apart op. Ze worden geselecteerd afhankelijk van het thema van de vakantie. Er moet in ieder geval tijd worden vrijgemaakt voor het ontmoeten en begroeten van gasten. Als het officieel is, neem dan een of meer officiële toespraken op in het script. Maak een lijst van vermakelijke, creatieve nummers. Als je de organisator en regisseur bent van alle onderdelen van het programma, maak dan voor elk van de entertainmentnummers een apart script, waarin de regels en acties van alle deelnemers worden opgenomen, alle mise-en-scènes worden beschreven.

Stap 3

Plan uw gastenbanket zoals geschikt voor het evenement. Voeg wedstrijden en quizzen toe om uw publiek bij elkaar te brengen en te voorkomen dat ze zich vervelen. Om gasten niet te overbelasten met een informatief en emotioneel rijk programma, moet een deel van de vakantie worden overgelaten voor rustige communicatie of dansen.

Stap 4

Bepaal hoe lang elk van deze programmablokken zal duren. Denk na over de structuur van de feestavond. Richt alle kamers zo in dat u de aandacht van de aanwezigen niet verliest. Tegelijkertijd is het belangrijk om het programma gevarieerd te maken, anders zijn er meerdere, zelfs de meest interessante, maar identiek in het soort actie, nummers op een rij zullen het publiek vermoeien. Probeer af te wisselen tussen dynamische en rustige momenten, voeding voor het intellect, emotie en lichaam. Bovendien moet bij de opbouw van het programma een enkele regel van het concert worden getraceerd, elk volgend nummer moet logisch verbonden zijn of op zijn minst enigszins overlappen met het vorige.

Stap 5

Bedenk een paar terugvalscenario's. Bepaal welke problemen zich tijdens de vakantie kunnen voordoen. Denk per geval na over je acties en schrijf op hoe je het programma kunt aanpassen.

Aanbevolen: