Varkenssalade Voor Nieuwjaar

Inhoudsopgave:

Varkenssalade Voor Nieuwjaar
Varkenssalade Voor Nieuwjaar

Video: Varkenssalade Voor Nieuwjaar

Video: Varkenssalade Voor Nieuwjaar
Video: marokkaanse salade feestelijk lunch recepten 2024, April
Anonim

Een van de vriendelijkste en mooiste feestdagen komt eraan en voor veel huisvrouwen is het koken van salade als symbool van het komende jaar al een traditie geworden. Het symbool van 2019 is het Varken (Zwijn), in de vorm van dit dier kan een salade vrij gemakkelijk worden bereid - er zijn veel variaties. Je moet zeker de heerlijke optie kip en pruimen overwegen.

Varkenssalade voor het nieuwe jaar
Varkenssalade voor het nieuwe jaar

Het is nodig

  • - 300 g kipfilet;
  • - 150 g pruimen, walnoten;
  • - 100 g kaas;
  • - 5 eieren;
  • - mayonaise.

instructies:

Stap 1

Kook de kipfilet gaar in licht gezouten water, koel af en snijd in kleine stukjes.

Stap 2

Eieren worden gekookt, geschild, de dooiers worden in een aparte container geplaatst en de eiwitten worden op een fijne rasp gehakt.

Stap 3

De pruimen zijn voorgestoomd (een half uur in kokend water is genoeg), in kleine stukjes gesneden. Voor de kaas nemen ze een grovere rasp en hakken ze de korrels van de noten fijn met een scherp mes.

Stap 4

Dan blijft het over om alle ingrediënten van de nieuwjaarssalade in lagen op een serveerschaal te leggen en een cirkel te vormen. Eerst kip, dan dooiers, pruimen, een laagje kaas, noten en eiwitten. Elke laag is bedekt met mayonaise, zout is al naar de smaak van de kok.

Stap 5

Er blijft een kleine kwestie over: de resulterende cirkel het uiterlijk van een nieuwjaarsvarken geven. Voor de ogen kun je een donkere olijf nemen en deze doormidden snijden, en voor de hiel en oren - gekookte worst.

Aanbevolen: