Top 10: Interessante Nieuwjaarstradities In Verschillende Landen Van De Wereld

Inhoudsopgave:

Top 10: Interessante Nieuwjaarstradities In Verschillende Landen Van De Wereld
Top 10: Interessante Nieuwjaarstradities In Verschillende Landen Van De Wereld

Video: Top 10: Interessante Nieuwjaarstradities In Verschillende Landen Van De Wereld

Video: Top 10: Interessante Nieuwjaarstradities In Verschillende Landen Van De Wereld
Video: NEW YORK CITY: Midtown Manhattan - gratis dingen om te doen 2024, Maart
Anonim

De verscheidenheid aan culturele tradities heeft geleid tot veel bijgeloof en tekens, die vooral op oudejaarsavond worden uitgesproken. Terwijl sommigen de borden slaan in de hoop boze geesten af te weren, hangen anderen de bollen op, die geluk en geluk willen aantrekken in het nieuwe jaar. Uit de meest unieke, gekke en creatieve gebruiken hebben we verschillende interessante nieuwjaarstradities geselecteerd, gevolgd door inwoners van verschillende landen van de wereld.

Kerstspeelgoed Foto: Shkumbin Saneja / Wikimedia Commons
Kerstspeelgoed Foto: Shkumbin Saneja / Wikimedia Commons

1. Schotland: "eerste etappe"

In Schotland is de laatste dag van het uitgaande jaar zo belangrijk dat het de officiële naam kreeg - Hogmanay. Hogmanai viert vele tradities, waarvan de meest bekende de eerste voet is. Volgens haar zou de eerste persoon die met het begin van het nieuwe jaar de drempel van je huis overschrijdt, een donkerharige man moeten zijn. Er wordt aangenomen dat hij rijkdom en succes in huis zal brengen.

Het geloof verscheen in de tijd dat Schotland werd binnengevallen door de Vikingen. Toen voorspelde het verschijnen op de drempel van het huis van een grote blonde man met een wapen in zijn handen niet veel goeds. In tegenstelling tot dit fenomeen werden donkerharige mannen gezien als goodies, die vrede en rust met zich meebrachten.

2. Spanje: druiven voor geluk

Beeld
Beeld

Twaalf nieuwjaarsdruiven Foto: Laia uit Reus, Catalonië / Wikimedia Commons

De inheemse bevolking van Spanje eet precies om middernacht 12 druiven, volgens de gewoonte van de 19e eeuw. In de 19e eeuw vonden de telers in Alicante deze traditie uit en wilden ze tegen het einde van het jaar zoveel mogelijk druiven verkopen. Het zoete evenement viel echter in de smaak van de lokale bevolking en vandaag eten de Spanjaarden druiven in de hoop dat het hen het hele jaar geluk en voorspoed zal brengen.

3. Brazilië: oceanen van witte bloemen

Als je toevallig in Brazilië bent op oudejaarsavond, wees dan niet verbaasd als je veel witte bloemen en kaarsen aantreft in de wateren van lokale rivieren of de oceaan. Op dit moment brengen de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land een offer aan Yemanja, de belangrijkste watergod die het waterelement beheerst en vruchtbaarheid symboliseert.

4. Nederland: oliebollen donuts eten

Beeld
Beeld

Oliebollen donuts Foto: dronepicr / Wikimedia Commons

De geschiedenis van de Nederlandse nieuwjaarstraditie lijkt op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd. Oude Germaanse stammen aten brokken goedgebakken deeg tijdens het Yule-festival, zodat de boze godin Perchta hun buiken niet kon opensnijden en vullen met afval als straf voor het niet deelnemen aan het kerstfeest. Men geloofde dat dankzij het vette voedsel het zwaard van de huid zou glijden en Perkhta het niet zou kunnen doorboren.

Vandaag de dag eten Nederlanders oliebollen donuts op oudejaarsavond, en bijna elke lokale supermarkt staat klaar om deze traktatie aan iedereen aan te bieden.

5. Chili: ontmoeten op de begraafplaats

In de kleine Chileense provincie Talca heeft zich een heel eigenaardige traditie ontwikkeld. Na de plechtige kerkmis gaan de lokale bevolking naar de begraafplaats, waar ze het voorbijgaande jaar afzien en het nieuwe ontmoeten. Er wordt aangenomen dat op deze manier overleden familieleden deel gaan uitmaken van de nieuwjaarsvieringen.

6. Griekenland: granaten breken

Beeld
Beeld

Granaatappels Foto: Thamizhpparithi Maari / Wikimedia Commons

In de oude Griekse mythologie symboliseert granaatappel vruchtbaarheid, overvloed en hoop op onsterfelijkheid. In het moderne Griekenland worden deze eetbare vruchten geassocieerd met geluk.

Op oudejaarsavond slaan de Grieken een granaatappel kapot op de deur van hun huis. Ze zeggen dat hoe meer granaatappelzaden zich verspreiden door de impact, hoe succesvoller het komende jaar zal zijn.

7. Ecuador: brandende vogelverschrikkers

In Ecuador wordt oud en nieuw letterlijk verlicht met vreugdevuren. In het midden van elk van deze vreugdevuren zijn vogelverschrikkers, die meestal politici, vertegenwoordigers van de popcultuur en andere figuren van het uitgaande jaar afbeelden.

Door ze in brand te steken, lijkt de lokale bevolking de wereld te reinigen van alle slechte dingen die in deze 12 maanden zijn gebeurd, en ruimte te maken voor iets goeds dat met de komst van het nieuwe jaar zou moeten komen.

8. Ierland: maretak onder het kussen

Beeld
Beeld

Maretaktak Foto: Silar / Wikimedia Commons

In Ierland is er een nieuwjaarstraditie waar alleenstaande meisjes zich aan houden. Op oudejaarsavond leggen ze een tak maretak onder het kussen. Er wordt aangenomen dat een takje van deze plant zal helpen om je verloofde in een droom te zien.

9. Duitsland: waarzeggerij door lood

In Duitsland worden de nieuwjaarsvakanties besteed aan een zeer interessante les - Bleigießen of waarzeggerij met lood. Met behulp van een kaarsvlam smelten de lokale bewoners een klein stukje lood of tin en gieten het vervolgens in een bak met koud water. Er wordt aangenomen dat de resulterende vorm het lot van een persoon voor het komende jaar onthult.

10. Japan: klokken luiden

Beeld
Beeld

Tempel van de Feniks in het Bedo-in-klooster Foto: 663highland / Wikimedia Commons

Honderdacht slagen. Zo vaak worden er op oudejaarsavond klokken geslagen in de Japanse boeddhistische tempels. Deze traditie staat bekend als joyanokane. Er wordt aangenomen dat het luiden van klokken in staat is om 108 vleselijke verlangens van een persoon te verdrijven en hem te reinigen van zonden uit het verleden.

Aanbevolen: