Hoe Valentijnsdag Te Vieren: Tradities Van Verschillende Landen

Hoe Valentijnsdag Te Vieren: Tradities Van Verschillende Landen
Hoe Valentijnsdag Te Vieren: Tradities Van Verschillende Landen

Video: Hoe Valentijnsdag Te Vieren: Tradities Van Verschillende Landen

Video: Hoe Valentijnsdag Te Vieren: Tradities Van Verschillende Landen
Video: Vieren we binnenkort singles day in plaats van Wapenstilstand? 2024, April
Anonim

Hoe dichterbij 14 februari, hoe relevanter de vraag wordt: hoe vier je Valentijnsdag. Je kunt veel interessante en originele manieren bedenken of de voorkeur geven aan een traditioneel romantisch diner met je soulmate. En je kunt de tradities en rituelen van het vieren van Valentijnsdag in verschillende landen bespioneren, neem iets voor jezelf.

Hoe Valentijnsdag te vieren
Hoe Valentijnsdag te vieren

IJsland. In dit noordelijke land wordt 14 februari niet alleen geassocieerd met Valentijnsdag. Op deze datum valt het oude, nog heidense feest van de aanbidding van het vuur. Daarom wordt het maken van vuren op deze dag als een traditie beschouwd. Als dit niet mogelijk is, moeten er in ieder geval meer brandende kaarsen in huis worden geplaatst.

Denemarken. De Denen zijn erg warm voor deze wintervakantie. Traditioneel worden er in Deense steden verschillende thema-evenementen gehouden, waar je met je passie naartoe kunt gaan. Verschillende witte bloemen zijn traditioneel als een geschenk. Tegelijkertijd kunnen ze zowel levend als echt zijn, en kunstmatig, er worden boeketten van verzameld, of een witte bloem in een pot wordt cadeau gegeven voor Valentijnsdag. Het is ook absoluut noodzakelijk om uw dierbaren te voorzien van thema-valentijnkaarten met vrolijke en warme wensen, liefdesverklaringen en sympathie.

Duitsland. In dit land wordt Valentijnsdag gevierd volgens het klassieke scenario: romantische dates, uitstapjes naar passende evenementen, geschenken. Er is echter een bepaald ritueel dat veel Duitse ongehuwde meisjes uitvoeren. Op 13 februari moet je het ei koken en in de koelkast laten staan. Op een feestelijke ochtend wordt het ei gegeten. Volgens bijgeloof en bijgeloof volgt hieruit dat het meisje de volgende nacht haar verloofde in een droom zal zien. Of, als ze op 14 februari een jonge man ontmoet, zal het haar toekomstige echtgenoot zijn.

Italië. Voor Italianen wordt deze wintervakantie vooral geassocieerd met cadeaus. Maar niet eenvoudig. Hier heeft deze feestdag een tweede, onofficiële naam - "Sweet Day". Want geven op 14 februari is meestal geen moeilijke vraag: verschillende lekkernijen worden altijd als cadeau aangeboden, vaak thematisch versierd. Een boeket bonbons voor Valentijnsdag wordt bijvoorbeeld beschouwd als een extreem populair geschenk. Op de tweede plaats staan snoepjes in de vorm van harten, engelen, verliefde stelletjes, enzovoort. Valentijnskaarten met kleine chocolaatjes erin zijn ook populair.

Nederland. De tradities van het vieren van Valentijnsdag in dit land zijn nogal eigenaardig, maar je kunt er nota van nemen. Het is hier op deze februaridag dat meisjes de eersten kunnen zijn om hun liefde te belijden en een man aan te bieden om te trouwen, trouwen. Als de uitverkorene weigert, is hij verplicht het meisje te "compenseren" en haar een zijden jurk te geven.

Finland. In Suomi wordt op 14 februari niet alleen Valentijnsdag, maar ook de Dag van de Vrienden gevierd. Daarom feliciteren ze meestal en geven ze niet alleen geschenken aan hun passies, maar ook aan vrienden en kameraden. Hier is het, net als in veel andere landen, gebruikelijk om "valentijnskaarten" te geven: ze kunnen worden gekocht of met de hand worden gemaakt, ansichtkaarten worden persoonlijk overhandigd en per post verzonden.

Frankrijk. Oh, veel mensen associëren dit land met liefde en romantiek. De Fransen staan te popelen om Valentijnsdag te vieren, waarbij de nadruk niet ligt op feesten, maar specifiek op geschenken. Op 14 februari is het hier gebruikelijk om verschillende snoepjes (chocolade, mousses en roze yoghurt met fruit en bessen, witte chocolade), elegant damesondergoed, sieraden en verschillende sieraden, boeketten van natuurlijke of kunstmatige bloemen, kaarsen en, vreemd genoeg, te geven loten. Maar zacht speelgoed staat in Frankrijk niet hoog in het vaandel.

Aanbevolen: