Hoe De Jongerendag In Verschillende Landen Wordt Gevierd

Hoe De Jongerendag In Verschillende Landen Wordt Gevierd
Hoe De Jongerendag In Verschillende Landen Wordt Gevierd

Video: Hoe De Jongerendag In Verschillende Landen Wordt Gevierd

Video: Hoe De Jongerendag In Verschillende Landen Wordt Gevierd
Video: #20. Zie jij als vis in het water nog wat er om je heen gebeurt? - Jan Henk Bouman 2024, April
Anonim

Jeugddag in Rusland wordt gevierd op 27 mei, het veranderde de Sovjet-drijvende datum - de laatste zondag van juni. Niet alleen Rusland heeft zich apart gehouden van de Internationale Jongerendag (12 augustus) bij een eigen gelegenheid om te praten over de zaken van jongeren. In Azerbeidzjan wordt het gevierd op 2 februari, in Oekraïne en Wit-Rusland - op 30 juni, in China - op 4 mei, enz.

De Jeugddag is niet alleen een gelegenheid om vakantie te vieren, maar ook om over problemen te praten
De Jeugddag is niet alleen een gelegenheid om vakantie te vieren, maar ook om over problemen te praten

In elk land wordt de vakantie gevierd met een speciaal tintje. In Turkije wordt het bijvoorbeeld officieel de Dag van de Jeugd en Sport genoemd. Op deze dag worden er voornamelijk wedstrijden, demonstratievliegshows, marathonraces en scoutingbijeenkomsten gehouden. Hoewel de feestdag officieel politiek gemotiveerd is en de nagedachtenis van de eerste president van het land, Kemal Ataturk, verheerlijkt, is het voor de meeste burgers een reden om zich te verheugen in de kracht en schoonheid van de zonen en dochters van hun volk. En hoe zit het met optochten en verplichte patriottische liederen? Wie is hier bijzonder van onder de indruk op een goede dag in mei?

In Azerbeidzjan wordt de nadruk gelegd op de deelname van een nieuwe generatie aan de ontwikkeling van nationale en klassieke muziek, literatuur, schone kunsten, en de meest waardige vertegenwoordigers van de jeugd worden bekroond met presidentiële prijzen.

In Zuid-Afrika mag de Jeugddag een feestdag worden genoemd met tranen in de ogen. Hoewel het werd toegevoegd aan de lijst van feestdagen voor de vreugdevolle gelegenheid van de algemene niet-raciale verkiezingen van april 1994, herdenken de mensen van het land op 16 juni de slachtoffers van de racistische massaschietpartij van 1976. Met deze gebeurtenis begon de vernietiging van de apartheid in het land.

In China komen jongeren meestal naar rally's op hun eigen vakantie, terwijl volwassenen rally's houden om de verjaardag van de 4 mei-beweging te markeren. In het voorjaar van 1919 lanceerden de jonge Chinese intelligentsia, onder de indruk van de Socialistische Oktoberrevolutie in Rusland en beledigd door het besluit van de Conferentie van Versailles om de provincie Shandong aan Japan over te dragen, een volksbevrijdingsbeweging. Al snel sloot de meerderheid van de bevolking van het land zich aan bij de jonge patriotten, die de dominantie van buitenlanders en reactionairen in de officiële en onofficiële regering niet leuk vonden. Slechts twee jaar later ontstond de Chinese Communistische Partij. Zo benadrukt de feestdag op 4 mei vooral dat de communisten niet zonder de jeugd kunnen.

In Zambia valt de feestdag op 12 maart. Dit is een zeer belangrijke feestdag voor het land, omdat een aanzienlijk deel van de bevolking van Zambia jong is, maar in plaats van volop kansen voor ontwikkeling, hebben jonge mannen en vrouwen vaak maar één weg: naar de onderkant van de samenleving. Werkloosheid en allerlei sociale ondeugden leiden tot de actieve marginalisering van Zambiaanse jongeren. Dus op 12 maart probeert de regering te laten zien dat ze de nieuwe generatie helpt om verschillende problemen op te lossen. Verplichte evenementen op deze dag zijn de goedkeuring van speciale wetten ter ondersteuning van het jeugdbeleid en het houden van straatmarsen. Van de feestelijke evenementen hebben jonge Zambianen alleen sport en bomen planten.

In ons land wordt de Jeugddag voornamelijk gehouden als een reeks concerten en festiviteiten, en aangezien de dag vaak op weekdagen valt, worden de evenementen verschoven naar het volgende weekend. Hoewel recentelijk zowel politici als sociale activisten hebben geprobeerd het 'Deense' voorwendsel voor positieve doeleinden te gebruiken. Programma's verschillen van stad tot stad. Deze zomer wordt bijvoorbeeld een straatmodefestival gehouden in Dneprodzerzhinsk, ze zullen de meest ongewone vertegenwoordigers van jeugdsubculturen kiezen. En in Izhevsk organiseren ze een marathon van bruiden, een parade van kinderwagens en een actie om de militaire dienstplicht in het leger populair te maken. Maar in Novosibirsk vallen de meeste evenementen van de Jeugddag samen met de Stadsdag. De helden van de gelegenheid moeten echter niet beledigd zijn, want vooral jongeren komen om de naamdag van de hoofdstad van de regio te vieren, en de stad zelf kan een symbool van het jonge Siberië worden genoemd.

Aanbevolen: