Hoe Halloween In Verschillende Landen Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Hoe Halloween In Verschillende Landen Wordt Gevierd
Hoe Halloween In Verschillende Landen Wordt Gevierd

Video: Hoe Halloween In Verschillende Landen Wordt Gevierd

Video: Hoe Halloween In Verschillende Landen Wordt Gevierd
Video: 1 op de 3 Nederlandse kinderen viert Halloween 2024, April
Anonim

In Rusland, dat tegelijkertijd een enge en grappige feestdag is, is Halloween niet officieel. Maar in een aantal Europese landen, in de VS en zelfs in China wordt het feest groots gevierd. En afhankelijk van de plaats zijn er speciale tradities en gebruiken.

Halloween
Halloween

De geschiedenis van Halloween (Samhain, Samhein) is geworteld in het verre verleden. De traditie van het verkleden in enge kostuums en het aansteken van vuren om geesten en boze geesten weg te jagen is ontstaan onder de Kelten. Voor hen was de nacht van 31 oktober op 1 november de tijd van afscheid van de zomer en werd Samhain beschouwd als het laatste oogstfeest van het jaar. Een lange en koude winter stond voor de deur.

Tegenwoordig wordt Halloween gevierd, wanneer er geen grens is tussen de wereld van de levenden en het rijk van de doden, niet alleen in Groot-Brittannië. Ooit brachten de Britten deze feestdag naar het grondgebied van Amerika, tegelijkertijd verspreidde de traditie van schrikken en plezier maken op een herfstnacht zich over Europese landen, gecombineerd met de Chinese viering van de "Dag van de Hongerige Geesten".

In veel regio's wordt Halloween zonder luxe gevierd, maar sommige landen hebben unieke tradities en kenmerken.

Schotland, Ierland

Een onderscheidend kenmerk van deze landen als onderdeel van de viering van Halloween is de vervaardiging van ongewone lekkernijen. Ze worden verkocht in winkels en toegevoegd aan het themamenu in cafés en restaurants. De Ieren en Schotten bakken bijvoorbeeld zoet brood met toevoeging van druiven - barmbrak. Er zit een kleine verrassing in, een geschenk.

In Ierland worden specifieke festivals noodzakelijkerwijs gehouden op Halloween, waarvan het programma op 31 oktober na zonsondergang begint. Dergelijke evenementen worden meestal bijgewoond door mensen die magie beoefenen en zichzelf als heidenen of neo-heidenen beschouwen.

Duitsland

Hier beginnen de voorbereidingen voor Halloween in september. Kostuums en sieraden worden vooraf gekocht. Een verplicht attribuut op een feestdag is een pompoenlamp met een eng of grappig gezicht. Daarnaast is het in Duitse steden op Samhain gebruikelijk om plaatsen te bezoeken waar spoken en spoken zouden worden gevonden.

Engeland

Het is in Engeland niet gebruikelijk om pompoenen te gebruiken om lantaarns te maken. Traditioneel wordt dit attribuut gemaakt van rapen. Maar het kleurenschema is hetzelfde als in andere landen van de wereld. Openbare instellingen, etalages, huizen proberen niet alleen te versieren met vleermuizen of skeletten, maar ook met items met oranje thema.

Net als de Duitsers gaan de Britten op vakantiedagen naar plaatsen waarover ze legendes verzinnen en die afwijkende (paranormale) zones worden genoemd. Vóór Halloween neemt het aantal bezoekers aan oude kastelen en landgoederen dramatisch toe.

In de nacht van 1 november is het in Engeland gebruikelijk om magische rituelen en waarzeggerij uit te voeren met behulp van vuur.

Halloween-tradities
Halloween-tradities

China

In China vindt op Halloween een grootschalige viering van de "Dag van de Hongerige Geest" plaats. Daarbij worden kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan overleden voorouders, worden er offers gebracht en worden bepaalde rituelen uitgevoerd. De Chinezen dragen noodzakelijkerwijs kaarsen, lantaarns, glazen water en voedsel naar de graven van familieleden.

"Ghost Hungry Day" wordt geassocieerd met het boeddhisme. Daarom zijn de monniken direct betrokken bij de viering. Ze maken "schepen van het lot" van papier, die 's nachts worden verbrand. Er wordt aangenomen dat het licht en de rook ervan verloren zielen de weg naar een andere wereld zullen wijzen.

Oostenrijk

In Oostenrijk valt Samhain op Allerzielen (Memorial Week), die loopt van 30 oktober tot 8 november. Een verplicht ritueel in deze tijd: laat kaarsen, drankjes en lekkernijen op tafel in huis staan voordat je naar bed gaat.

Frankrijk

Elk jaar op Halloween wordt er een bruisend festival van carnavalskostuums gehouden in de buurt van Parijs. Goblins, trollen, feeën en andere fantastische wezens en monsters lopen door de straten.

Bijna in alle Franse steden verschijnt een paar dagen voor de viering een thematisch menu met "heksen" -traktaties en "vampier" -drankjes in cafés en restaurants.

VS, Canada

In deze landen is vooral Halloween populair. Net als in Duitsland beginnen ze zich er van tevoren op voor te bereiden. Het maken van een pompoen Jack-lantaarn wordt als een must beschouwd. Op de avond van 31 oktober gaan zowel kinderen als volwassenen de straat op om snoep en kleine cadeautjes in ontvangst te nemen. Het is opmerkelijk dat de staten met Halloween bijna dezelfde hoeveelheid chocolade en andere heerlijke lekkernijen verkopen als met Kerstmis.

Aanbevolen: