Hoe Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen

Inhoudsopgave:

Hoe Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen
Hoe Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen

Video: Hoe Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen

Video: Hoe Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen
Video: Pasen op Schiphol 2024, April
Anonim

Pasen is een van de mooiste en helderste feestdagen. Het wordt gevierd door zowel religieuze mensen als niet-gelovigen. Tegelijkertijd proberen ze allebei tradities te volgen en rituelen uit te voeren die tot ons zijn gekomen van onze grootvaders en overgrootvaders. Ondanks dat de essentie van de vakantie voor alle mensen hetzelfde is, zijn de gebruiken toch net iets anders.

Hoe Pasen wordt gevierd in andere landen
Hoe Pasen wordt gevierd in andere landen

instructies:

Stap 1

In Bulgarije, zoals het onze, bakken ze paasbrood en spelen ze keu tot iemands ei breekt, en het is absoluut noodzakelijk om elkaar succes te wensen. Maar zoals in veel zuidelijke landen, zoals Italië, Albanië, Griekenland, is gebraden lamsvlees of in ieder geval een ham en shish (kebab) een onmisbaar gerecht.

Stap 2

In Italië wordt paasbrood colomba genoemd en het is een paasbrood met citroensmaak bedekt met amandelglazuur. Hier worden lamsvlees, verse groentesalades en kaas- en eiertaart bereid. Op Paaszondag verzamelen duizenden Romeinen en bezoekers zich op het belangrijkste plein van Rome om te luisteren naar de felicitaties van de paus. De volgende dag ontmoeten Italianen hun familieleden, vrienden, gaan picknicken.

Stap 3

In Polen worden vrouwen en mazuriks gebakken voor Pasen. Baba is een product gemaakt van zeer rijk gistdeeg met verschillende vullingen, bijvoorbeeld marsepein fvb of chocolatejv. Mazuriki - kruimelige kruimeldeegtaarten versierd met suikermastiekeieren, roombloemen en chocolade. Alle producten worden op Witte Donderdag gebakken, maar op vrijdag kun je niet werken, anders dreigen droogte en misoogsten. Op paasdagen komen mensen samen voor festiviteiten. Meisjes, om schoonheden te worden, wassen zichzelf met water uit een beek, wat ook gezondheid zal geven. Als op deze dag een man een meisje met een takje slaat, zal ze mooi en gelukkig worden.

Stap 4

In Tsjechië bereiden zowel mannen als vrouwen zich voor op Pasen. Terwijl de laatste de eieren schilderen, zoeken de mannen naar staven voor de zweep. De wimpers zijn versierd met veelkleurige linten. Op maandag beginnen de mannen te zingen. Ze komen naar de huizen waar de meisjes wonen en slaan ze met deze zwepen, zodat ze jong en mooi worden. In ruil daarvoor delen de meisjes gekleurde eieren uit.

Stap 5

In Duitsland verbergt het gezinshoofd op Paaszondagochtend geschenken. Er wordt aangenomen dat de paashaas ze brengt. Het is aan familieleden om deze geschenken te vinden, hoewel ze overal kunnen worden verborgen. Daarna verzamelt het hele gezin zich aan een feestelijke tafel, waar meestal gebakken vis als hoofdgerecht wordt geserveerd. Als toetje worden allerlei soorten koekjes geserveerd. Na de lunch gaat iedereen bij elkaar op bezoek. Er is een overtuiging dat iedereen die die dag naar het huis komt een betrouwbare en trouwe vriend zal zijn. Gasten worden getrakteerd op thee met chocoladekoekjes.

Aanbevolen: