Hoe Helder Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen

Hoe Helder Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen
Hoe Helder Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen

Video: Hoe Helder Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen

Video: Hoe Helder Pasen Wordt Gevierd In Andere Landen
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, April
Anonim

Pasen wordt in veel landen over de hele wereld gevierd. Op een feestdag feliciteren mensen hun dierbaren met de opstanding van Jezus en het begin van een nieuw leven, de lente. Op Paaszondag is er een verplichte lunch met eieren, kaas, boter, koekjes, broodjes en gebak. Op deze dag geven mensen elkaar eieren van verschillende kleuren als teken van sympathie. Verschillende volkeren vieren Pasen op hun eigen manier.

Hoe Helder Pasen wordt gevierd in andere landen
Hoe Helder Pasen wordt gevierd in andere landen

In Australië is het op Paasdag gebruikelijk om te ontspannen in de natuur met familieleden en familievrienden. Voor de lunch serveren Australiërs gebakken vlees met groenten en als dessert een meringuecake gegarneerd met verse kiwi's, aardbeien en ananas. Het is absoluut noodzakelijk om warme broodjes te eten voordat je de kerk bezoekt. Constante kenmerken van de vakantie in Australië zijn chocolade en suikereieren, evenals paashazen.

In Bulgarije, naar het beeld van Rusland, beschilderen ze eieren en slaan ze tegen elkaar. Degene wiens ei langer intact blijft, heeft meer geluk in het jaar.

In Zweden praten onderwijsinstellingen een week voor Pasen over de dood en opstanding van Jezus, maar de feestdag zelf wordt niet zo uitgebreid gevierd als Kerstmis. Huizen in Zweedse steden zijn versierd met witte, gelige en groene kleuren. In de kamers worden gele kippen met kleurrijke veren geplaatst. Eieren zijn gemaakt van karton, waarbinnen je snoep kunt vinden. Overal hangen versierde eieren als kerstversiering. Traktaties zijn meestal snoep en snoep.

In Duitsland is Pasen een feestdag; niemand werkt op de laatste dagen van de week. Maar in het weekend is het niet gebruikelijk om plezier te hebben en gasten te bezoeken, maar naar de kerk moet je zeker. Op zondagochtend gaan kinderen graag op zoek naar cadeautjes van de paashaas, die van tevoren door hun ouders verstopt waren. Snoep, eieren, kleine souvenirs worden in dergelijke manden gedaan. En na het eten kan het hele gezin op bezoek komen, feliciteren en thee drinken. Huizen in steden, ingangen van cafés en winkels zijn versierd met narcissen, waarvan de geur het begin van de lente symboliseert. In Duitsland worden de lente en hazen erg vereerd, dus tijdens de vakantie kun je verschillende oren zien: chocolade, hout, metaal, pluche. In sommige steden worden hele nesten konijnen gebakken en in München is er zelfs een museum gewijd aan de paashaas.

In het VK wordt Pasen ook als een belangrijke feestdag beschouwd. De vrijdag aan de vooravond van Pasen wordt Lange Vrijdag genoemd, omdat op deze dag strikt op water wordt gevast en iets heel snels. Kerken houden lange diensten van drie uur. Op Paasdag worden orgelconcerten gespeeld in de kerken. Voor de lunch eten de Britten warme zoete kruisbroodjes en geven ze de voorkeur aan vis boven vlees.

In de Verenigde Staten worden bepaalde tradities niet gevolgd omdat het land multinationaal is. Maar een kerkbezoek en lunch met het gezin is voor iedereen een must. Voor de lunch worden gebakken aardappelen, fruitsalade en ham met ananas geserveerd. Ze geven elkaar manden met eieren en snoep. Op elk ei staat een vraag geschreven en de persoon die het ei heeft gekregen, moet deze beantwoorden. Huizen in de Verenigde Staten zijn versierd met linten, strikken en levende lelies. lelies zijn het symbool van Pasen in Amerika. Op straat vinden feestelijke processies plaats, die voor een lentegevoel zorgen. De volgende dag wordt er een wedstrijd voor het rollen van paaseieren gehouden in de buurt van het Witte Huis, waaraan volwassenen, kinderen, ouderen en zelfs de president zelf deelnemen.

In Canada valt de feestdag niet op zondag, maar op maandag, en deze dag wordt beschouwd als een vrije dag. Mensen lopen met hun gezinnen door de straten die voor de zomer zijn schoongemaakt, gaan naar musea, die met Pasen gratis zijn. Op deze dag zegenen Canadezen voedsel, dieren, huis en tuin met wijwater, waaraan aromatische oliën worden toegevoegd. Op Paasmaandag is het de gewoonte dat jongeren water over de meisjes gieten die ze leuk vinden, zodat ze gaan trouwen. Ook worden rivaliteiten voor het rollen van eieren geregeld, alle mensen en zelfs dieren dragen kostuums met oren ter ere van de paashaas. Canada heeft het grootste paasei gemaakt van vliegtuigwrak.

Pasen is een geweldige feestdag in Finland. Maar daarnaast wordt ook de komst van de lente gevierd. Kinderen planten lang voor de vakantie rogge, die met Pasen uitkomt en eraan herinnert dat de lente eraan komt. Huizen zijn versierd met gekiemde rogge-, berken- en wilgentakken, tulpen en lelies, geschilderde veren en veelkleurige linten. Traditionele lekkernijen op deze dag zijn paaskoekjes, Pasen en mumli (roggepudding). Het vinden van verborgen eieren is meestal leuk voor kinderen op vakantie. De symbolen van Pasen in Finland zijn niet alleen gekleurde en chocolade-eieren, maar ook kippen en konijnen. In dit land wordt aangenomen dat de laatste dagen voor Pasen de tijd van boze geesten zijn. Tegelijkertijd vindt er een heksenfestival plaats, waar vreugdevuren worden verbrand om boze geesten weg te jagen.

In Frankrijk is het gebruikelijk om 's ochtends naar een picknick te gaan, waar je zeker een omelet geserveerd krijgt. De Fransen feliciteren elkaar met Pasen en geven met de komst van de lente rode eieren. Huizen zijn ook versierd met rode linten en een verscheidenheid aan slingers. In steden luiden klokken, wat symbool staat voor vreugde en de voortzetting van het leven. Het familiediner bestaat uit gebakken kip en chocoladetaarten.

In Jamaica verheugen mensen zich aan het einde van de vastentijd, wanneer je jezelf al kunt trakteren op broodjes met de afbeelding van het kruis en Cheddar-kaas.

Palmtakken worden verbrand voor de vastentijd in Oostenrijk. En met Pasen wordt de as uitgedeeld aan de berouwvollen, zodat ze hun zondige hoofd erover sprenkelen. Op vakantie is het gebruikelijk om chocolade en groene eieren te geven. Groen komt veel voor in Oostenrijk en staat symbool voor de lente. Hazen komen ook voor in dit land: gemaakt van boterdeeg, chocolade of suiker.

In Italië, op het centrale plein, luisteren mensen naar de felicitaties van de paus. Daarna trakteren ze zichzelf op lamsvlees, gebakken artisjokken, Italiaanse salades en taarten met kaas en eieren. Colombo wordt ook gebakken met Pasen - vergelijkbaar met het gebruikelijke Pasen, alleen met citroen en bedekt met amandelglazuur. De volgende dag gaan Italianen picknicken met hun familieleden.

Pasen in Griekenland is een plechtige en kerkelijke feestdag. Diensten worden gehouden in de kerken een week voor Paaszondag. Op zaterdag, bij de laatste dienst in het donker, worden veel kaarsen aangestoken vanuit één aangestoken. En aan het einde, wanneer de priesters aankondigen dat Jezus is opgestaan, worden de kaarsen vervangen door vuurwerk. Zo begint de vakantie in Griekenland.

Aanbevolen: