Hoe Pasen Wordt Gevierd In Verschillende Landen

Inhoudsopgave:

Hoe Pasen Wordt Gevierd In Verschillende Landen
Hoe Pasen Wordt Gevierd In Verschillende Landen

Video: Hoe Pasen Wordt Gevierd In Verschillende Landen

Video: Hoe Pasen Wordt Gevierd In Verschillende Landen
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, April
Anonim

Pasen is de belangrijkste religieuze feestdag voor alle christenen. Het wordt in verschillende landen op verschillende manieren gevierd. Maar iedereen is verenigd door de essentie van de feestdag: gelovigen geloven dat Jezus Christus op deze dag is herrezen na de pijnlijke dood.

Hoe Pasen wordt gevierd in verschillende landen
Hoe Pasen wordt gevierd in verschillende landen

instructies:

Stap 1

In Australië gaan veel gezinnen deze vakantie naar buiten. Paaseieren zijn gemaakt van chocolade, en konijntjes en Australische dierenbeeldjes (bilbies) zijn ook populair. In dit land is het gebruikelijk om geroosterd lamsvlees, rundvlees of kip met groenten op het paasmenu op te nemen, en als dessert wordt de meringuecake met Pasen geserveerd. Liefhebbers verzamelen op deze dag water en bewaren het tot de bruiloft, men gelooft dat als je het voor de bruiloft op elkaar sprenkelt, het huwelijk sterk en gelukkig zal zijn.

Stap 2

De centrale gebeurtenis van Pasen in Duitsland is het maken van een groot vreugdevuur om de komst van de lente te markeren. Voor deze feestdag bereidt het gezinshoofd geschenken voor alle gezinsleden voor en geeft ze niet alleen, maar verbergt ze in het huis, en iedereen gaat ze samen zoeken. En als ze het vinden, gaan ze aan tafel voor een feestelijk ontbijt. Een boeket narcissen is een verplicht attribuut van de feesttafel, want deze bloemen zijn het symbool van Pasen in Duitsland. Ook op deze dag gaat iedereen bij elkaar op bezoek.

Stap 3

In de Verenigde Staten gaan mensen op deze feestdag naar de kerk. Het meest populaire paastijdverdrijf is het rollen van eieren op een glooiend gazon, de winnaar in dit spel is degene wiens ei het verst rolt zonder te stoppen. Kinderen krijgen cadeautjes: manden met paaseieren en diverse snoepjes.

Stap 4

Jeruzalem is de plaats waar Jezus Christus heeft geleden en is opgestaan; veel christenen komen daar samen voor Pasen. Ze wachten allemaal op één ding: de afdaling uit de hemel van het gezegende vuur. Dit proces wordt zorgvuldig gecontroleerd, dus er is op dit moment geen manier om een vuur op de grond aan te steken. Een bevestiging dat dit vuur echt uit de hemel neerdaalt, is dat het enige tijd na zijn afdaling zijn vlam niet brandt. Er wordt aangenomen dat in het jaar dat het gezegende vuur niet neerdaalt, het einde van de wereld zal komen.

Stap 5

In Rusland worden op Paasnacht diensten gehouden in kerken. Op deze dag eindigt het veertigdaagse vasten. Mensen wisselen eieren uit, het symbool van Pasen. Op feestelijke tafels staan paastaarten (paastaarten) en Pasen (een gerecht gemaakt van kwark).

Stap 6

In Italië verzamelen veel mensen zich op het centrale plein van de hoofdstad, iedereen wil de felicitaties van de paus horen. De belangrijkste paasgerechten in dit land zijn lamsvlees met gebakken artisjokken, een salade van tomaten, paprika en olijven, en een zoute taart met eieren en kaas.

Stap 7

In het Verenigd Koninkrijk is Pasen een van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Bij zonsopgang komen de mensen samen in de kerk voor de paasdiensten. De kerstlunch bestaat uit een gebakken lamsvlees met groenten en een verjaardagstaart. Er worden ook kruisbroodjes geserveerd. Eieren op deze feestdag worden niet alleen door kippen gebruikt, maar ook door ganzen- en struisvogeleieren. Op Paasavond organiseert het VK een levendig carnaval.

Stap 8

De witte lelie wordt in Bermuda beschouwd als het symbool van Pasen. Op deze feestdag gaan de Fransen picknicken en maken ze omeletten. De Zweden geloven dat alle boze geesten met Pasen naar buiten komen, dus schrikken ze ze af met vreugdevuren. In Spanje vindt tijdens de paasweek een gemaskerde processie plaats. En in Tsjechië en Polen worden meisjes op deze dag lichtjes geslagen met wilgentakken: men gelooft dat ze daarna meer geluk en mooier zullen worden.

Aanbevolen: