Interessante Tradities Van Het Vieren Van Het Nieuwe Jaar In De Wereld

Inhoudsopgave:

Interessante Tradities Van Het Vieren Van Het Nieuwe Jaar In De Wereld
Interessante Tradities Van Het Vieren Van Het Nieuwe Jaar In De Wereld

Video: Interessante Tradities Van Het Vieren Van Het Nieuwe Jaar In De Wereld

Video: Interessante Tradities Van Het Vieren Van Het Nieuwe Jaar In De Wereld
Video: VUURWERK AFSTEKEN MET DON! | OUD u0026 NIEUW FEEST 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een veel voorkomende en favoriete feestdag voor de hele planeet. Maar ze ontmoeten hem overal op verschillende manieren. In Rusland zijn de nieuwjaarsboom en de Olivier-salade, die soms in hele bassins wordt bereid, de gebruikelijke attributen van de viering geworden. Hoe wordt het nieuwe jaar in verschillende landen begroet?

nieuwjaar 2016 jaar van de aap
nieuwjaar 2016 jaar van de aap

Nieuwjaar 2016 in Japan

In Japan wordt het nieuwe jaar, net als in ons land, gevierd op de eerste dag van januari. Maar niet om middernacht, zoals in ons land gebruikelijk is, maar bij zonsopgang. De Japanners willen het gezinswelzijn, geluk, succes en rijkdom maximaal aantrekken, dus een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwjaarsvakantie is een hark. Ze zijn niet bang om erop te trappen, maar willen ze geluk en voorspoed in huis halen. Kinderen zijn alleen gekleed in nieuwe kleding - dit zou hen het hele volgende jaar gezondheid moeten brengen. En het huis is versierd met varens en mandarijnentakken. Vanaf de allereerste minuut van de viering beginnen de Japanners te lachen - hoe luider hoe beter, zodat het geluk zal horen.

nieuwjaar 2016 in japan
nieuwjaar 2016 in japan

Nieuwjaarstradities van Vietnam

In Vietnam is de nieuwjaarsboom geen boom, maar een perzik. Bloeiende twijgen die Vietnamezen op oudejaarsavond geven aan iedereen die ze ontmoeten. Ze vieren het nieuwe jaar gedurende 4 dagen, op dit moment loopt iedereen in felgele, rode of oranje kleding en zijn de straten overal en overal versierd met papieren draken. Het nieuwe jaar wordt niet gevierd van 31 december tot 1 januari, maar eind februari - aan het einde van de winter (afhankelijk van de maankalender).

nieuwjaar in vietnam 2016
nieuwjaar in vietnam 2016

Hoe wordt nieuwjaar gevierd in India?

India is een gelukkig land. Inderdaad, het nieuwe jaar wordt in India vier keer gevierd. Naast de gebruikelijke feestdag in de nacht van 1 januari, die trouwens nog niet zo lang geleden in India werd gevierd, wordt oud en nieuw gevierd in verschillende regio's van het land op andere momenten. In het zuiden - in maart, in het noorden - in april, en in sommige regio's vieren ze het nieuwe jaar in de zomer. Dit gebeurde vanwege de verschillende religieuze en culturele tradities die in heel India bewaard zijn gebleven.

ndia voor het nieuwe jaar 2016
ndia voor het nieuwe jaar 2016

Chinese tradities om het nieuwe jaar te vieren

In China is het gebruikelijk om het nieuwe jaar in de laatste maand van de winter te vieren. De bijeenkomst van 2016 vindt plaats in dit land op 8 februari. De Chinezen zijn trouw aan hun eeuwenoude tradities. In kloosters of tempels worden op deze dag boeddhabeelden gewassen. Mensen lopen 's nachts nat over straat omdat ze water over zich heen gieten terwijl ze elkaar feliciteren. Aan de vooravond van het nieuwe jaar is het in China gebruikelijk dat het hele gezin knoedels beeldhouwt, die vervolgens in een grote kom op de feesttafel worden geserveerd. De straten van de steden op de avond van de viering zijn vol vreugde en verrukking, de lucht is om middernacht gevuld met de lichten van prachtig vuurwerk en vuurwerk.

Aanbevolen: