Huwelijksjubilea: Namen En Kenmerken

Huwelijksjubilea: Namen En Kenmerken
Huwelijksjubilea: Namen En Kenmerken

Video: Huwelijksjubilea: Namen En Kenmerken

Video: Huwelijksjubilea: Namen En Kenmerken
Video: 25-jarig Huwelijk 2024, April
Anonim

Zoals het spreekwoord zegt: "Trouwen is niet aanvallen, alsof getrouwd zijn om niet verloren te gaan!" Zij aan zij samenleven, dagelijkse huishoudelijke taken vervullen, de tekortkomingen van de echtgenoot moeten verdragen, verschillen moeten oplossen, zich aan elkaar aanpassen, de belangen van de partner boven persoonlijk stellen - dit alles kan schijnbaar de sterkste en meest vurige doden gevoelens aan de basis. Het gezinsleven is niet alleen vreugde, in de eerste plaats zijn het moeilijkheden die in tweeën worden gedeeld. Het is niet verwonderlijk dat elke huwelijksverjaardag wordt gekenmerkt door een symbool.

Huwelijksjubilea: namen en kenmerken
Huwelijksjubilea: namen en kenmerken

1 jaar - Calico bruiloft

Het proces van het vermalen van karakters en tegengestelde mensen van het andere geslacht vereist gigantische inspanningen en wijsheid. De naam van de eerste vakantie kenmerkt aan de ene kant de kwetsbaarheid van relaties - tranen die in overvloed vergoten worden in een chintz-zakdoek, en aan de andere kant een stormachtig intiem leven, waarin de lakens dunner worden tot gaas.

5 jaar - Houten bruiloft

Dit is de eerste verjaardag. De boom staat symbool voor het leven, getuigt van de transformatie van het gezin tot een autonoom sterk organisme met wortels.

10e verjaardag - Roze (tinnen) bruiloft

Dit is de eerste volwaardige verjaardag, die de beproefde sterke liefde en begrip belichaamt. Traditioneel ontvangt de vrouw een boeket van 11 rozen: 10 scharlaken en 1 witte.

15e verjaardag - Kristallen bruiloft

Zuiverheid en duidelijkheid van familiebanden, tegelijkertijd voorzichtigheid en zorg waarmee men met elkaar om moet gaan, om niet meteen te breken wat in de loop der jaren is opgebouwd.

20 jaar - Porseleinen bruiloft

Dit jubileum bewaart, net als Chinees porselein, het geheim van een lang leven en een gelukkige verbintenis.

25e verjaardag - Zilveren bruiloft

Een kwart eeuw samen is een waardige verbintenis. Silver herinnert eraan dat familie het meest waardevolle in het leven is.

30e verjaardag - Parelbruiloft

Tijd van beproefd vertrouwen. De man geeft zijn vrouw sieraden gemaakt van parels voor dit jubileum.

Linnen (koraal) bruiloft.

Er zijn maar weinig stellen die kunnen bogen op 35 jaar samenwonen. Het symbool van dit jubileum is een tafelkleed op tafel, waar kinderen en kleinkinderen samenkomen, wat het comfort van thuis belichaamt.

40e verjaardag - Robijn Datum

De scharlakenrode kleur van de kostbare steen spreekt van de bloednabijheid van de echtgenoten.

50e verjaardag - Gouden bruiloft

Het is tijd om de balans op te maken, ervaringen te delen en op onze lauweren te rusten.

60e verjaardag - diamanten bruiloft

Een sterke en mooie relatie wordt belichaamd in de perfecte diamant.

75e verjaardag - Kroonhuwelijk

Zeldzame mensen slagen erin om deze datum te vieren, een echt koninklijk geschenk.

Tegenwoordig merken veel gezinnen ronde data niet op en vieren ze geen jubilea. Het gaat niet om mooie vakanties, maar om de jaren die schouder aan schouder in vreugde en verdriet zijn doorgebracht.

Aanbevolen: