Waarom 16e En 17e Huwelijksjubilea Geen Naam Hebben

Inhoudsopgave:

Waarom 16e En 17e Huwelijksjubilea Geen Naam Hebben
Waarom 16e En 17e Huwelijksjubilea Geen Naam Hebben

Video: Waarom 16e En 17e Huwelijksjubilea Geen Naam Hebben

Video: Waarom 16e En 17e Huwelijksjubilea Geen Naam Hebben
Video: Lied ter gelegenheid van huwelijk 2024, April
Anonim

Een bruiloft is altijd spannend en verrukkelijk. En hoe langer je getrouwd bent, hoe sterker en sterker de gevoelens. Elke verjaardag heeft zijn eigen traditionele naam, betekenis en impliceert een bepaald soort geschenken. Maar dit geldt niet voor 16 en 17 huwelijksjubilea.

Waarom 16e en 17e huwelijksjubilea geen naam hebben
Waarom 16e en 17e huwelijksjubilea geen naam hebben

16, 17 jaar huwelijk zijn behoorlijk significante cijfers. Dit betekent dat je elkaar goed kent, het betekent dat er veel is meegemaakt, veel is doorgemaakt. En ook al is dit geen ronde date, ik wil het toch vieren.

op internet of elders zult u de traditionele namen en gebruiken van deze jubilea waarschijnlijk niet vinden. Toevallig zijn deze jubilea al lang niet meer gevierd.

Op internet of elders zult u de traditionele namen en gebruiken van deze jubilea waarschijnlijk niet vinden. Toevallig werden deze jubilea al lang niet meer gevierd.

Maar in onze tijd schenken mensen niet te veel aandacht aan de tradities die vroeger bestonden en geven ze nog steeds hun naam aan deze jubilea en vieren ze ze.

16e verjaardag

Aangezien het in Rusland niet gebruikelijk is om dit jubileum te vieren, bestaat er ook geen traditionele naam voor deze periode. Onder de voorouders werd dit geassocieerd met een soort legende, waarover nu weinig bekend is.

Maar in andere landen, bijvoorbeeld in Duitsland en Nederland, is het gebruikelijk om deze huwelijksverjaardag te vieren. Daar wordt het een topaasbruiloft genoemd. En het is gebruikelijk om topazen en sieraden of producten mee te geven voor zo'n bruiloft.

Maar ook discretie is nodig. Er is een mening dat dit de naam was van deze bruiloft die door sieradenbedrijven was besteld om de verkoop van sieraden te vergroten. Maar dit is slechts een gok.

Als je niet in bijgeloof gelooft en deze verjaardag wilt vieren, zal niemand je verbieden om de eeuwenoude tradities van andere landen te gebruiken en deze bruilofttopaas te verkondigen. Omdat het huwelijk elk jaar sterker wordt, is het des te aangenamer om te onthouden hoe het allemaal begon.

17e verjaardag

De situatie is vergelijkbaar met de 17e huwelijksverjaardag. In de afgelopen eeuwen was het ook niet gebruikelijk om deze bruiloft te vieren. Maar de laatste tijd wordt deze bruiloft steeds vaker een tinnen bruiloft genoemd. Hoewel er praktisch geen bewijs is dat onze voorouders geneigd waren tot deze mening, gebruikt de meerderheid in de moderne samenleving deze naam. En van daaruit vertrekken ze bij het kiezen van een cadeau of bij het kiezen van een scenario voor de bruiloft zelf.

Het is meestal gebruikelijk voor deze bruiloft om items te geven die nuttig zijn in het dagelijks leven, persoonlijke spullen, accessoires, sieraden.

Niet-ronde dates worden meestal gevierd in een kleine familiekring of alleen. Deze tijd kan worden doorgebracht in de natuur, tussen de bomen en zingende vogels. Als deze bruiloft in de winter plaatsvindt, kun je gaan sleeën, sneeuwballen spelen.

Niet-ronde dates worden meestal gevierd in een kleine familiekring of alleen. Deze tijd kan worden doorgebracht in de natuur, tussen de bomen en zingende vogels. Als deze bruiloft in de winter plaatsvindt, kun je gaan sleeën en sneeuwballen spelen.

Een andere optie is om een dagtocht te maken naar de prachtige naburige stad. Bekijk de bezienswaardigheden, ontdek iets nieuws en onvergetelijks.

Ondanks het feit dat de 16e en 17e verjaardagen geen betrouwbare naam hebben, is dit geen reden om boos te zijn. Je kunt je eigen naam bedenken en deze dag vieren zoals jij dat wilt.

Aanbevolen: