Wanneer Is Wereldlerarendag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Wereldlerarendag?
Wanneer Is Wereldlerarendag?

Video: Wanneer Is Wereldlerarendag?

Video: Wanneer Is Wereldlerarendag?
Video: Wanneer is je boomhut echt sick? | Hut bouwen | Zapp Skills 2024, Mei
Anonim

Wereldlerarendag is een professionele feestdag voor onderwijzend personeel, die jaarlijks in de herfst wordt gevierd. Op deze dag krijgen docenten een welverdiende erkenning voor het belang van hun werk en natuurlijk veel bloemen.

Wanneer is Wereldlerarendag?
Wanneer is Wereldlerarendag?

Wereldlerarendag is de datum waarop docenten hun professionele vakantie vieren. Dit gebeurt jaarlijks in de herfst, 5 oktober. In de wereld is het bekend onder de Engelstalige naam World Teachers' Day. Bovendien is er in elk land dat deelneemt aan de viering van dit evenement, een goedgekeurde naam voor deze gedenkwaardige datum in de nationale taal.

Feest etablissement

De initiatiefnemer van de oprichting van deze feestdag was de Verenigde Naties, vertegenwoordigd door UNESCO, die in 1994 voorstelde om een speciale dag in te stellen die gewijd was aan het werk van leraren op school. Het was deze dag die werd gekozen als de datum van de Wereldlerarendag omdat op 5 oktober 1966, tijdens een speciale conferentie gewijd aan het werk van leraren, de Internationale Arbeidsorganisatie, wederom op initiatief van UNESCO, een speciaal document - "Aanbevelingen met betrekking tot de status van leraren ".

De geformuleerde aanbevelingen zijn ondertekend door de conferentiedeelnemers van zowel UNESCO als de Internationale Arbeidsorganisatie. De vastgestelde voorzieningen bepaalden de gezamenlijke eisen van deze organisaties aan de arbeidsomstandigheden van leraren op school. Deze aanbevelingen werden het eerste internationale document dat de stand van zaken op dit gebied regelde.

Wereldlerarendag vieren

Sindsdien hebben meer dan 100 landen deelgenomen aan de viering van de Wereldlerarendag, die deze professionele feestdag direct op 5 oktober of op data in de buurt viert. Rusland begon Wereldlerarendag te vieren in hetzelfde jaar dat UNESCO deze feestdag instelde, dat wil zeggen in 1994. Houd er echter rekening mee dat er daarvoor in ons land een gedenkwaardige datum was gewijd aan hun harde werk: het werd gevierd op de eerste zondag van oktober. Bovendien werd lang geleden voor het eerst zo'n feestdag in Rusland ingesteld - in 1965.

Op deze dag worden traditioneel plechtige evenementen gehouden in de Russische Federatie, waaraan geëerde en jonge leraren worden uitgenodigd om deel te nemen. Bovendien worden in veel samenstellende entiteiten van de Federatie speciale evenementen met betrekking tot de uitvoering van de activiteiten van leerkrachten op deze datum gepland. Op 5 oktober is het bijvoorbeeld gebruikelijk om verschillende seminars en conferenties te houden die zijn gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van hun werk, en om de resultaten samen te vatten van verschillende competities waaraan leraren die hun leven aan school hebben gewijd, deelnemen.

Aanbevolen: