Wanneer Is Opa's Dag

Wanneer Is Opa's Dag
Wanneer Is Opa's Dag

Video: Wanneer Is Opa's Dag

Video: Wanneer Is Opa's Dag
Video: De paus wil een speciale dag voor opa's en oma's 2024, April
Anonim

Sinds 2009 vieren de Russen een nieuwe feestdag - de dag van grootouders. De initiatiefnemer van de oprichting was het Flower Bureau of Holland. De officiële datum van de vakantie - 28 oktober, werd niet toevallig gekozen, volgens de oude Slavische traditie, het was in deze tijd dat speciale rituelen werden uitgevoerd om de familie en voorouders te eren.

Wanneer is opa's dag
Wanneer is opa's dag

De traditie om grootouders te eren bestaat al sinds de oudheid over de hele wereld. Canadezen vieren deze dag in september. Meestal komt de hele familie samen aan één tafel en bedankt de oudere generatie voor hun zorg, liefde en geduld. Kleinkinderen geven cadeaus aan grootouders en dragen poëzie voor.

Voor Italianen valt deze feestdag symbolisch samen met de katholieke dag van beschermengelen. Grootouders zijn immers echte bewaarders van familietradities en leveren een grote bijdrage aan het versterken van het gezin en het verbinden van generaties.

In Polen wordt grootmoedersdag gevierd op 21 januari en grootvaderdag op 22 januari. Op deze feestdagen bezoeken kinderen en kleinkinderen hun familieleden, geven ze bloemen en kleine cadeautjes als teken van respect. Grootmoeders trakteren hun kleinkinderen op taarten met de meest ingewikkelde vullingen, en grootvaders gaan met hun kinderen wandelen in het park of bos.

In Frankrijk wordt deze feestdag gevierd op de eerste zondag van maart. Oma's maken gezamenlijke reizen met hun kleinkinderen, want op deze dag bieden reisorganisaties hen speciale gratis busreizen door het land aan. Restaurants stellen een speciaal menu voor hen samen en winkels openen aparte secties waar grootmoeders met korting goederen kunnen kopen.

Net als vele eeuwen geleden spelen grootouders tegenwoordig een kolossale rol bij de vorming van een jong gezin, de ontwikkeling en opvoeding van de jongere generatie. Verstandige ervaren grootvaders geven de opgedane kennis door aan hun kleinkinderen, en attente grootmoeders omringen hen met zorg en verwarmen hen. Op deze dag is het gebruikelijk om de oudere generatie te bedanken voor hun werk en geduld, maar ook om te behagen met aangename kleinigheden en geschenken. Kleine kinderen kunnen hun grootvader en grootmoeder een interessante applique, tekening, collage met hun eigen handen presenteren of een boeket herfstbloemen voor hen verzamelen. Een geweldige verrassing zal een lied zijn dat ter ere van hen wordt uitgevoerd.

Aanbevolen: