Wanneer Is De Dag Van De Sanitaire En Epidemiologische Dienst?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Sanitaire En Epidemiologische Dienst?
Wanneer Is De Dag Van De Sanitaire En Epidemiologische Dienst?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Sanitaire En Epidemiologische Dienst?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Sanitaire En Epidemiologische Dienst?
Video: Gemeenteraad en Raad voor maatschappelijk welzijn Koksijde - 29 juni 2020 (deel 2) 2024, April
Anonim

Medewerkers van instellingen en organen van de Federale Dienst voor Toezicht op de Bescherming van de Rechten van de Mens en het Welzijn van de Mens beschouwen 15 september als de Dag van de Sanitaire en Epidemiologische Dienst en markeren daarmee hun professionele feestdag. Waarom wordt het op deze specifieke dag gevierd en wat is de geschiedenis ervan?

Wanneer is de dag van de sanitaire en epidemiologische dienst?
Wanneer is de dag van de sanitaire en epidemiologische dienst?

vakantie datum

Op 15 september 1922 nam de Raad van Volkscommissarissen van de RSFSR het decreet "Over de sanitaire lichamen van de Republiek" aan, van waaruit het sanitaire en epidemiologische toezicht van de staat zijn werk begon. Haar belangrijkste taak is het versterken en behouden van de gezondheid van de bevolking van het land. Tijdens haar bestaan heeft de Sanitaire en Epidemiologische Dienst vele moeilijke jaren doorgemaakt, toen infectieziekten honderdduizenden mensen doodden.

15 september markeert het begin van een nieuwe fase in de vorming van de staatssanitaire autoriteiten van Rusland.

Tot op heden hebben de medewerkers van de sanitaire en epidemiologische dienst dankzij de uitvoering van het Nationaal Project voor de Preventie van Infectieziekten aanzienlijke resultaten kunnen boeken in de strijd tegen hepatitis, mazelen, poliomyelitis, difterie, griep, rubella en een aantal andere ernstige ziekten. Dit alles werd mogelijk dankzij het moeilijke pad dat de Russische staatsgezondheids- en epidemiologische dienst heeft afgelegd in 92 jaar van haar werk.

geschiedenis van de vakantie

De eerste anti-epidemie-instellingen in Rusland werden vertegenwoordigd door permanente grensquarantaines die in het midden van de 18e eeuw ontstonden om te voorkomen dat buitenlandse infectieziekten het land binnenkomen. De eerste dienst in Moskou, wiens taken hygiënische rantsoenering, statistieken van epidemieën, voorlichting van de bevolking en analyse van de oorzaken van de incidentie omvatten, werd opgericht in 1873. Vijf jaar later verscheen het eerste sanitaire bureau van Rusland in de zemstvo van Sint-Petersburg.

De actieve vorming van sanitaire bureaus in andere Russische zemstvo's viel in de periode van de 80-90s van de 19e eeuw.

Op 19 april 1991 ging de staatsgezondheids- en epidemiologische dienst een nieuwe fase in - de Doema nam de wet "Over het sanitair en epidemiologisch welzijn van de bevolking" aan, die het mogelijk maakte om de public relations op dit gebied wettelijk te regelen. Acht jaar later werden wijzigingen in deze wet aangebracht op het gebied van sociale en hygiënische monitoring, sanitaire en epidemiologische onderzoeken, sanitaire en epidemiologische rantsoenering door de staat, evenals hygiënische en toxicologische beoordelingen. Deze innovaties versnelden de ontwikkeling van de sanitaire en epidemiologische dienst en maakten van de gezondheid van de bevolking van het land een prioritaire taak van de staat.

ses

Aanbevolen: