Dag Van De Verdediger Van Het Vaderland: De Geschiedenis Van De Vakantie

Inhoudsopgave:

Dag Van De Verdediger Van Het Vaderland: De Geschiedenis Van De Vakantie
Dag Van De Verdediger Van Het Vaderland: De Geschiedenis Van De Vakantie

Video: Dag Van De Verdediger Van Het Vaderland: De Geschiedenis Van De Vakantie

Video: Dag Van De Verdediger Van Het Vaderland: De Geschiedenis Van De Vakantie
Video: 24e TV Festival of Army Song ★ STAR ★ Galaconcert ★ Minsk ★ Wit-Rusland 2024, April
Anonim

De feestdag van de Dag van de Verdediger van het Vaderland, gevierd op 23 februari, wordt in het moderne Rusland vaak geïnterpreteerd als de Dag van Alle Mensen, die bijna honderd jaar geleden ontstond, tijdens de Burgeroorlog. In de USSR stond het bekend als de Dag van het Sovjetleger en de Sovjet-marine.

Dag van de verdediger van het vaderland: de geschiedenis van de vakantie
Dag van de verdediger van het vaderland: de geschiedenis van de vakantie

instructies:

Stap 1

Op 28 januari, of volgens de oude stijl, op 15 januari 1918, neemt de Raad van Volkscommissarissen, die in feite de regering in Sovjet-Rusland was, een decreet aan over de organisatie van het Rode Leger van Arbeiders en Boeren (RKKA). We kunnen aannemen dat vanaf dit moment de geschiedenis van de beroemde feestdag begint.

Stap 2

In 1919 werd de feestdag gevierd als de verjaardag van het "Decreet over de oprichting van het Rode Leger", in 1920 en 1921 werd de feestdag helemaal niet gevierd. Op 23 februari 1922 krijgt het zijn officiële naam: Rode Legerdag. Vervolgens varieerde de datum van de vakantie vaak, het kon eind januari vallen, soms was het gekoppeld aan de zondag. De datum van 23 februari werd teruggebracht naar de tiende verjaardag in 1928.

Stap 3

In 1938 werden wijzigingen aangebracht in de geschiedenis van de oorsprong van de vakantie. Vanaf dat moment was hij niet langer verbonden aan het 'Decreet tot oprichting van het Rode Leger'. Volgens de nieuwe versie werden in februari 1918 de troepen van de Duitse indringers tegengehouden in de buurt van Narva en Pskov, waardoor ze niet naar Petrograd konden gaan. Deze gedenkwaardige dag, toen de troepen van het imperialisme werden afgeslagen, begon te worden beschouwd als de dag van de oprichting van het jonge Rode Leger.

Stap 4

Echter, al in de volgorde van 1942, werd de bewoording opnieuw gewijzigd. Het gaf aan dat in 1918 het jonge Rode Leger, dat voor de eerste keer in de oorlog was gekomen, de Duitsers bij Narva en Pskov volledig versloeg. Daarom werd de datum van 23 februari beschouwd als een verjaardag voor het Rode Leger. Vanaf dit jaar werd de feestdag bekend als de Dag van het Sovjetleger en de Sovjet-marine.

Stap 5

De laatste Sovjet-interpretatie van de oorsprong van de vakantie verscheen in 1951. De geschiedenis van de burgeroorlog in de USSR gaf aan dat in 1919 de eerste verjaardag van de toetreding van boeren en arbeiders tot het Rode Leger, de vorming van eenheden van het nieuwe leger, de mobilisatie van arbeiders om het vaderland te verdedigen, werd gevierd.

Stap 6

In 1995 werd in de Russische Federatie een federale wet "Op de dagen van militaire glorie" uitgevaardigd. In dit nieuwe document staat de feestdag op de lange naam Dag van de overwinning van het Rode Leger op de troepen van de keizer in Duitsland in 1918 - de Dag van de Verdedigers van het Vaderland.

Stap 7

In 2006 worden de laatste wijzigingen aangebracht in de naam van de memorabele dag. Het eerste deel is volledig afgekapt en het begrip "beschermer" klinkt nu in het enkelvoud. Vanaf die tijd tot op de dag van vandaag heeft de feestdag de officiële naam "Verdediger van het vaderlanddag". Sinds 2002 is 23 februari een vrije dag door de beslissing van de Doema.

Aanbevolen: