Valentijnsdag: De Geschiedenis Van De Vakantie Van Geliefden

Inhoudsopgave:

Valentijnsdag: De Geschiedenis Van De Vakantie Van Geliefden
Valentijnsdag: De Geschiedenis Van De Vakantie Van Geliefden

Video: Valentijnsdag: De Geschiedenis Van De Vakantie Van Geliefden

Video: Valentijnsdag: De Geschiedenis Van De Vakantie Van Geliefden
Video: Valentijnsdag 2021 2024, April
Anonim

Iemand houdt nog meer van Valentijnsdag dan van het nieuwe jaar, en iemand viert het in principe niet, en telt het niet als een feestdag als zodanig. Maar tegelijkertijd kent bijna iedereen deze vakantie. Tekenen van aandacht, bloemen, schattige cadeaus voor Valentijnsdag, snoep en bloemen - dit alles met schroom bereiden velen zich voor op hun dierbaren. Maar niet iedereen weet hoe St. Valentijnsdag verscheen, en er is zowel een basisversie van de oorsprong van de vakantie als alternatieve.

Valentijnsdag: de geschiedenis van de vakantie van geliefden
Valentijnsdag: de geschiedenis van de vakantie van geliefden

De belangrijkste versie van de opkomst van Valentijnsdag

Tegenwoordig wordt de meest populaire versie van de geschiedenis van de opkomst van Valentijnsdag beschouwd als het geheime huwelijk van geliefden door een priester. In de derde eeuw voor Christus stond de Romeinse keizer Claudius II bekend als een tegenstander van huwelijksallianties. Hij zag huwelijksbanden als een belemmering, naar zijn mening zouden de legionairs vrij moeten zijn, dan zou het mogelijk zijn om de landen te veroveren en alle plannen om gebieden te veroveren uit te voeren!

Maar Valentine bleef, ondanks het verbod, met geliefden trouwen. Wegens ongehoorzaamheid werd hij in de gevangenis gegooid en even later was hij volledig tot de dood gedoemd. Zittend in een cel in afwachting van executie, communiceerde hij met behulp van notities met zijn geliefde, hij ondertekende ze 'van Valentine'. Deze versie van de opkomst van Valentijnsdag wordt als de meest geloofwaardige beschouwd. Dat is de reden waarom kaarten voor Valentijnsdag nu heel gewoon zijn, die een korte naam hebben gekregen - valentijnsdag.

Alternatieve versies van de opkomst van Valentijnsdag

De alternatieve versie is gebaseerd op de hoofdversie, maar is onrealistischer. Dus, al bekend bij iedereen, werd Valentine verliefd op de dochter van het hoofd van de gevangenis, waarin hij gevangen zat wegens het overtreden van het verbod van de Romeinse keizer. Het meisje heette Julia, ze was blind. De dag voor de executie stuurde Valentin het meisje een brief met een gele saffraan erin verwerkt. Het meisje ontving het bericht, haalde de saffraan eruit en was meteen genezen! Zoals ze zeggen, liefde doet wonderen!

Het is vermeldenswaard dat verschillende heiligen in de wereld bekend zijn onder de naam Valentijn. Eén werd geëxecuteerd in 269 (hij was gewoon een Romeinse priester). De bisschop van Interamna was ooit ook een beroemde Valentijn - hij genas mensen, hij werd geëxecuteerd omdat hij een jonge man tot het christendom bekeerde - de zoon van de burgemeester.

En volgens een andere versie ontstond Valentijnsdag zelfs later - tijdens de tijden van het heidendom. Volgens deze versie was deze feestdag de feestdag van Lupercalia - de dag was gewijd aan de beschermgod van de kudden van Faun, het was een dag van regelrechte erotiek. Op die dag schreven mensen aantekeningen en stopten ze in een groot vat - de meisjes schreven naar de jongens. Wiens briefje de man krijgt, hij moet de hele vakantie voor dat meisje zorgen.

Over het algemeen zijn er tal van versies van het voorkomen van Valentijnsdag - beslis zelf welke voor jou de voorkeur heeft. Tegelijkertijd moet je zo'n heerlijke vakantie niet negeren, want dit is nog een reden om je soulmate te plezieren met valentijnskaarten, souvenirs en schattige kleine dingen!

Aanbevolen: