Valentijnsdag - Geschiedenis Van De Vakantie

Inhoudsopgave:

Valentijnsdag - Geschiedenis Van De Vakantie
Valentijnsdag - Geschiedenis Van De Vakantie

Video: Valentijnsdag - Geschiedenis Van De Vakantie

Video: Valentijnsdag - Geschiedenis Van De Vakantie
Video: VALENTIJNSDAG VIEREN MET MYRON! ❤️ #2745 2024, Mei
Anonim

Valentijnsdag, of Valentijnsdag, gevierd op 14 februari, is een ontroerende en romantische feestdag die liefde en familiewaarden viert. De geschiedenis van zijn verschijning is geworteld in het verre verleden en vertelt over het leven van de Romeinse priester Valentine en over zijn offerdood ter wille van alle liefhebbende harten.

Valentijnsdag - vakantiegeschiedenis
Valentijnsdag - vakantiegeschiedenis

Sint Valentijn - de priester die harten verbindt

Het leven van Sint Valentijn, een Romeinse priester en genezer, is onlosmakelijk verbonden met Claudius II, de wrede Romeinse keizer. Tijdens zijn bewind werd in Rome een regel ingevoerd die Romeinse legionairs op straffe van de dood verbood te trouwen en een gezin te stichten.

Het strengste verbod kon niet voorkomen dat verliefde harten bij elkaar waren, maar het was onmogelijk om op straffe van de dood een priester te vinden die bereid was met de geliefden te trouwen.

Beeld
Beeld

Priester Valentine was niet bang voor straf, en gedurende vele jaren hielp hij verliefde stelletjes, onder dekking van de nacht, een heilige ceremonie uit te voeren. Toen de autoriteiten hoorden van de illegale activiteiten van de priester, werd hij gevangengezet en veroordeeld tot een geschatte executie. In afwachting van de dood ontmoette Valentin de blinde dochter van de cipier, Julia, en aan de vooravond van zijn executie schreef Valentin haar een afscheidsbrief met een liefdesverklaring. Na de executie, die plaatsvond op 14 februari, keerde het zicht van het meisje op wonderbaarlijke wijze terug en kon ze de brief lezen waarin de laatste woorden "Your Valentine" waren.

Beeld
Beeld

Volgens de legende gaf deze brief aanleiding tot de traditie om liefdesbekentenissen te schrijven over geheime gevoelens.

De vakantie spreiden

De executie van Valentijn viel samen met de feestdag van de godin Juno, de patrones van liefde en familiewaarden. Daarom begonnen de geliefden deze dag in het geheim te vieren ter nagedachtenis aan de priester, die omwille van de liefde zijn leven verloor. Ze schreven geheime Valentijnsbriefjes, waarin ze elkaar hun liefde bekenten.

Beeld
Beeld

Vandaag is een valentijn een manier om gevoelens te uiten en je liefde te bekennen aan een dierbaar persoon.

Aanbevolen: