Waar Komt De Traditie Van Het Maken Van Een Asyandi-vakantie Vandaan?

Inhoudsopgave:

Waar Komt De Traditie Van Het Maken Van Een Asyandi-vakantie Vandaan?
Waar Komt De Traditie Van Het Maken Van Een Asyandi-vakantie Vandaan?

Video: Waar Komt De Traditie Van Het Maken Van Een Asyandi-vakantie Vandaan?

Video: Waar Komt De Traditie Van Het Maken Van Een Asyandi-vakantie Vandaan?
Video: Vakantie in Fins Lapland 2024, April
Anonim

Koreanen geloven dat er drie belangrijke data in het leven van een persoon zijn, die ze zeker met het hele gezin moeten vieren. Dit kleine lijstje opent het Asyandi Kinderfeestje. De tweede dergelijke gebeurtenis is het huwelijksfeest en de derde is de viering van het 60-jarig jubileum.

Waar komt de traditie van het maken van een Asyandi-vakantie vandaan?
Waar komt de traditie van het maken van een Asyandi-vakantie vandaan?

Uit de geschiedenis van de Asyandi-vakantie

Het Ashandi-festival is een belangrijk evenement voor een Koreaanse familie. Er wordt aangenomen dat een persoon die zijn eerste verjaardag niet volgens een speciale traditie heeft gevierd, geen huwelijksceremonie kan uitvoeren en ook geen hwangab kan vieren, d.w.z. 60 jarig jubileum.

Vertaald uit het Koreaans betekent "Asyandi" "de verjaardag van het kind".

De traditie van het vieren van asyandi, de eerste verjaardag van een kind, is geworteld in de oudheid. In die tijd, toen de geneeskunde nog niet zo ontwikkeld was en er niet genoeg voedsel was, werd niet elk kind een jaar oud. Daarom is het een traditie geworden om het eerste levensjaar van een baby groots te vieren.

In de oudheid begon deze dag met het aanbieden van rijst en andere gerechten aan de beschermgeesten van het kind. Nu volgen niet alle Koreaanse families deze procedure. De belangrijkste betekenis van de vakantie bleef - de voorspelling van de toekomst voor de jarige. Op de dag van Asyandi kun je ontdekken welk lot het kind wacht, wie hij zal worden. Maar om dergelijke informatie te verkrijgen, moet je een soort ritueel uitvoeren.

Asyandi-feest

Koreaanse ouders benaderen het Ashandi-feest met grote schroom. De voorbereiding voor het evenement begint lang voor het feest zelf. Op de dag dat de baby één jaar wordt, dekken de ouders van de jarige traditioneel twee feestelijke tafels. De eerste tafel staat thuis in de woonkamer voor de held van de gelegenheid, de tweede - voor familieleden wordt deze op elke geschikte plaats geïnstalleerd.

In aanwezigheid van naaste familieleden zit het kind aan een feestelijke tafel vol lekkernijen. Dit dient strikt voor 12.00 uur te gebeuren.

De kamer waarin het kind gefeliciteerd wordt, is voor deze dag versierd en gedrapeerd met een witte doek. De jongen zelf is gekleed in een feestelijk Koreaans nationaal kostuum. Ouders zetten het kind aan tafel met bereide lekkernijen. Vervolgens wordt volgens de eeuwenoude traditie een ritueel van het kiezen van een lot uitgevoerd.

Op de tafel voor de baby, als het een jongen is, liggen de volgende items klaar: rijst, geld, een boek, een dolk, een pijl en boog, papier, een pen, garen, fruit. Voor meisjes leggen ze rijst, een boek, geld, een pen, naaiaccessoires, een strijkijzer. Het hele gezin wacht met ingehouden adem op het eerste dat door de baby wordt opgehaald. Rijst of geld - een rijk persoon zijn voor een kind, een penseel, een pen, een boek - een wetenschapper zijn voor een kind. Als de aandacht van de baby wordt getrokken door fruit, wordt hij een staatsman, en als hij een boog en een dolk kiest, wordt hij een militair. Als een meisje naaibenodigdheden meeneemt, wordt ze een ambachtsvrouw-naaldvrouw.

Na de keuze van de jarige beginnen alle familieleden de baby te feliciteren en geld als een geschenk te presenteren, waarvoor ouders zeker iets gedenkwaardigs voor hun kind moeten kopen. De vakantie gaat verder met eten en entertainment voor de gasten.

Aanbevolen: