Waar Komt De Traditie Van Het Gooien Van Een Bruidsboeket Vandaan?

Inhoudsopgave:

Waar Komt De Traditie Van Het Gooien Van Een Bruidsboeket Vandaan?
Waar Komt De Traditie Van Het Gooien Van Een Bruidsboeket Vandaan?

Video: Waar Komt De Traditie Van Het Gooien Van Een Bruidsboeket Vandaan?

Video: Waar Komt De Traditie Van Het Gooien Van Een Bruidsboeket Vandaan?
Video: Bruidsboeket 2024, April
Anonim

Een bruiloft is een feestelijke ceremonie, die gepaard gaat met een groot aantal volksborden en gebruiken. Tradities zijn het verplichte kenmerk van de bruid niet vergeten - een bruidsboeket.

Waar komt de traditie van het gooien van een bruidsboeket vandaan?
Waar komt de traditie van het gooien van een bruidsboeket vandaan?

instructies:

Stap 1

De gewoonte om een bruidsboeket te gooien is in de cultuur van veel Europese landen. Het is moeilijk te zeggen waar deze ceremonie voor het eerst verscheen, maar het kwam tot moderne bruiloften in Rusland vanaf de schermen van Amerikaanse melodrama's en romantische komedies.

Stap 2

De essentie van de traditie komt erop neer dat de bruid, met haar rug naar de groep van haar ongetrouwde vriendinnen, het bruidsboeket teruggooit. Er wordt aangenomen dat het meisje dat hem betrapte binnen een jaar gelukkig zal trouwen.

Stap 3

Vroeger deelden bruiden uit verschillende landen hun geluk op hun eigen manier met dierbaren. Oekraïense meisjes gaven hun bruiloftsbloemkrans aan een vriend. Vroeger in Rusland blinddoekten ongetrouwde vrienden de bruid en dansten om haar heen totdat ze willekeurig haar boeket aan een van hen gaf.

Stap 4

In middeleeuws Europa geloofde men dat zelfs een klein stukje van een trouwjurk vrouwelijk geluk kan brengen. Daarom vielen soms ongehuwde meisjes de bruid aan en scheurden haar outfit en veranderden het in vodden. Later in Frankrijk werd de trouwjurk versierd met bloemen aan de zoom, die gasten konden uittrekken.

Stap 5

In veel Europese landen hebben bruiden traditioneel hun vreugde gedeeld met alleenstaanden, door hen kousenbanden, hangers, kettingen en andere sieraden te geven. Onder de Slaven werden na de voltooiing van het huwelijksfeest de kransen van een jong stel gegeven aan een ongehuwde man en een ongehuwd meisje.

Stap 6

Geleidelijk aan werden deze oude rituelen vervangen door de traditie van het gooien van een bruidsboeket naar ongehuwde bruidsmeisjes. Interessant is dat deze gewoonte nu verandert en nieuwe vormen aanneemt.

Stap 7

Veranderingen in de traditie hebben in de eerste plaats betrekking op de manier waarop het bruidsboeket wordt gepresenteerd. De bruid kan het gewoon overhandigen aan een ongehuwd meisje. In de regel gebeurt dit op bruiloften waar zich slechts één ongetrouwde vrouw onder de gasten bevindt. Een andere optie: de bruidsmeisjes leiden, hand in hand, een rondedans rond de bruid, die plotseling stopt. Het boeket gaat naar het meisje dat tegenover haar jonge vrouw staat.

Stap 8

Vaak willen bruiden hun bruidsboeket als geluksstuk houden. In dit geval wordt een kopie besteld bij de bloemist, die vervolgens in de menigte van vrienden wordt gegooid. Als de bruid een stukje van haar geluk wil delen met alle meisjes die voor de ceremonie zijn uitgenodigd, kun je een speciaal reserveboeket gebruiken. Uiterlijk is dit ontwerp zo vergelijkbaar mogelijk gemaakt met een echt bruidsboeket, maar de sluiting is opzettelijk verzwakt. Dus, wanneer het wordt gegooid, valt het boeket uiteen in afzonderlijke bloemen, wat genoeg zou moeten zijn voor alle ongehuwde meisjes.

Aanbevolen: