Wat Zijn De Bruiloften Voor Jaren Van 1 Tot 100 Jaar

Wat Zijn De Bruiloften Voor Jaren Van 1 Tot 100 Jaar
Wat Zijn De Bruiloften Voor Jaren Van 1 Tot 100 Jaar

Video: Wat Zijn De Bruiloften Voor Jaren Van 1 Tot 100 Jaar

Video: Wat Zijn De Bruiloften Voor Jaren Van 1 Tot 100 Jaar
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

Jubileumhuwelijk is een belangrijke gebeurtenis in het leven van elk gezin. De houding ten opzichte van het vieren van verschillende data is echter individueel. In sommige families worden alleen jubilea gevierd, in andere - elke verjaardag. Niettemin weet niet iedereen hoe hij alle plechtige data correct moet noemen.

Wat zijn de bruiloften voor jaren van 1 tot 100 jaar
Wat zijn de bruiloften voor jaren van 1 tot 100 jaar

De eerste verjaardag van het gezinsleven is een chintz-huwelijk. Vroeger werd chintz gewaardeerd om zijn subtiliteit en lichtheid, tegelijkertijd werd het beschouwd als een alledaags en goedkoop materiaal. Dus het jonge gezin is nog niet sterker geworden, maar romantiek in relaties is al begonnen te worden verdrongen door het dagelijks leven.

2 jaar na de bruiloft wordt een papieren bruiloft gevierd. De vakbond wordt nog steeds als niet erg sterk beschouwd en familierelaties worden vergeleken met gemakkelijk verscheurd papier. Traditioneel moeten echtgenoten elkaar liefdesverklaringen schrijven op een mooie ansichtkaart of kleurrijk briefpapier.

Drie jaar huwelijk is een leren bruiloft. Een familie die de "papieren" periode met succes heeft overwonnen, wordt als behoorlijk sterk beschouwd. Man en vrouw voelen elkaar met hun huid.

Vier jaar - linnen of touwhuwelijk. Soms zat er op de dag van de viering een getrouwd stel op aangrenzende stoelen en werden ze stevig vastgebonden. Als ze zichzelf niet konden bevrijden, werd hun verbintenis als sterk en duurzaam beschouwd.

De eerste (5-jarige) verjaardag van het huwelijksleven wordt een houten bruiloft genoemd. Het wordt aanbevolen om ter ere van haar een boom te planten, die werd beschouwd als een symbool van een sterke familiehaard. In de regel had het gezin tegen die tijd een eigen huis en meubels gekocht en het kind groeide er al in op.

Zes jaar - een gietijzeren bruiloft. De familiebond krijgt nu al de kracht van metaal. Gietijzer is echter vrij kwetsbaar en kan worden vernietigd door een sterke slag. Maar de volgende datum wordt zes maanden later gevierd en wordt zink genoemd.

Zeven jaar is een koperen bruiloft. Koper is al behoorlijk waardevol, maar nog geen edelmetaal of edelmetaal. Eerder, op deze verjaardag, moesten de echtgenoten koperen munten inwisselen, die werden beschouwd als een symbool van rijkdom en welvaart.

Acht jaar jubileum van het gezinsleven - een tinnen bruiloft. Het markeert de vernieuwing van familierelaties die sterk en hardnekkig zijn geworden als tin.

Negen jaar oud - faience bruiloft. Tegelijkertijd kan faience worden geassocieerd met zowel een succesvolle unie als het begin van een nogal fragiele periode in huwelijksrelaties.

De tiende verjaardag van het gezinsleven is een roze of tinnen bruiloft. Om dit jubileum te vieren, proberen ze dezelfde gasten uit te nodigen die aanwezig waren op de trouwdag. Op deze dag moet de man zijn vrouw 11 rozen aanbieden: 10 rode - als teken van liefde en 1 witte - in de hoop op de komende 10 gelukkige jaren.

Elf jaar oud - een stalen bruiloft. Er wordt aangenomen dat de familie-unie al de kracht van staal heeft verworven. Maar het is gebruikelijk om de volgende datum pas na anderhalf jaar te vieren. Het wordt een nikkelhuwelijk genoemd.

Ondanks het feit dat het getal 13 als ongelukkig wordt beschouwd, wordt de 13e verjaardag van het samenwonen geassocieerd met liefde en harmonie in een relatie. Geen wonder dat het een mooie en romantische naam heeft - lelietje-van-dalen of kanten bruiloft.

Vanaf 14 jaar huwelijk krijgen sommige jubilea de naam edelstenen. De eerste van de "kostbare" data is het agaathuwelijk.

Vijftien jaar gezinsleven - een glazen bruiloft. Op dit moment wordt de relatie tussen echtgenoten helder en transparant als glas. Even schoon en mooi is de 18e verjaardag - de turquoise bruiloft.

20e verjaardag van de familie - porseleinen bruiloft. Een gelukkige verbintenis in deze tijd is net zo mooi, harmonieus en mysterieus als echt Chinees porselein. Dit wordt gevolgd door opaal (21 jaar oud), brons (22 jaar), beryl (23 jaar oud) en satijn (24 jaar oud) bruiloften.

Een van de meest plechtige data in het gezinsleven is de zilveren bruiloft - het 25-jarig jubileum. Voor haar wisselen de echtgenoten traditioneel zilveren ringen uit, die het volgende jaar als aanvulling op trouwringen kunnen worden gedragen.

Tussen de zilveren bruiloft en de 30e verjaardag van het gezinsleven zijn er jade bruiloften (26 jaar oud), mahonie bruiloften (27 jaar oud), nikkel (28 jaar oud) en fluwelen (29 jaar oud) bruiloften.

Als de echtgenoten 30 jaar samenwonen, is hun verbintenis al een echte schat geworden. Daarom vieren ze op dit moment een parelhuwelijk. Daarna volgen donker (31 jaar oud), koper (32 jaar oud), steen (33 jaar oud), barnsteen (34 jaar oud), koraal (35 jaar oud), mousseline (37 jaar oud), aluminium (37, 5 jaar oud), mercury (38 jaar oud) en crêpe (39 jaar oud) bruiloften.

De 40e verjaardag van het gezinsleven wordt de robijnbruiloft genoemd. Robijnrood is een symbool van liefde en vuur. Robijn is een van de meest duurzame stenen en niets kan zo'n lange unie vernietigen.

Vooral belangrijk is de gouden verjaardag - de 50e verjaardag van het huwelijk. De man en vrouw, die al zoveel jaren hun familiehaard hebben weten te behouden, wisselen nieuwe trouwringen uit en geven de oude aan hun kleinkinderen.

De gouden bruiloft wordt voorafgegaan door topaas (44 jaar), saffier (45 jaar), lavendel (46 jaar), kasjmier (47 jaar), amethist (48 jaar) en ceder (49 jaar).

De volgende, 55e verjaardag, wordt de smaragdgroene bruiloft genoemd. Het wordt gevolgd door een aantal meer opmerkelijke data. 60 jaar huwelijk is een platina- of diamanten bruiloft, 65 jaar is een ijzeren bruiloft en 67,5 jaar is een stenen bruiloft. Het 70-jarig huwelijk is een gezegend huwelijk, het 75-jarig jubileum is de kroon, het 80-jarig jubileum is een eiken bruiloft.

Een eeuw huwelijk is een rode bruiloft. Toegegeven, slechts één familie had de kans om zo'n jubileum te vieren - de Ageevs, langlevers.

Aanbevolen: