Hoe U De Gasten Het Beste Kunt Plaatsen Op De Bruiloft?

Hoe U De Gasten Het Beste Kunt Plaatsen Op De Bruiloft?
Hoe U De Gasten Het Beste Kunt Plaatsen Op De Bruiloft?

Video: Hoe U De Gasten Het Beste Kunt Plaatsen Op De Bruiloft?

Video: Hoe U De Gasten Het Beste Kunt Plaatsen Op De Bruiloft?
Video: Weinig mensen kennen deze geheimen en trucs van de meesters die echt helpen! 2024, Maart
Anonim

Het plaatsen van gasten op een bruiloftsbanket is natuurlijk verre van het belangrijkste bij de voorbereiding, maar toch moet hier aandacht aan worden besteed, zodat de gasten zich op hun gemak voelen en de vakantie een succes wordt.

Hoe u de gasten het beste kunt plaatsen op de bruiloft?
Hoe u de gasten het beste kunt plaatsen op de bruiloft?

1. Bepaal eerst het formaat van het evenement (banket, buffet), stijl en type tafelopstelling. Wilt u één tafel met de letter "P", "T", "G" plaatsen of een "Europese" zitplaats maken, dat wil zeggen meerdere losse tafels. Probeer in het geval van Europese zitplaatsen de bruid en bruidegom vanaf alle tafels te zien, zodat de tafels niet achter kolommen of helemaal "uit de weg" staan, omdat u gasten die daar een plaats krijgen, kunt beledigen.

2. "Gratis" zitplaatsen, waarbij elke gast een vrije zitplaats inneemt, wordt aanbevolen in de volgende gevallen:

- als het aantal gasten klein is (ongeveer 20-30);

- als alle gasten elkaar goed kennen;

- als de huwelijksstijl democratisch is of als het formaat een groot aantal actieve spellen omvat.

Gepersonaliseerde zitplaatsen, dat wil zeggen, met kaarten die de plaats van elke gast aangeven, en een plattegrond, is het raadzaam om in de volgende gevallen te doen:

- als het aantal gasten erg groot is: 80-100 personen, in dit geval zult u de gasten op de meest optimale manier kunnen ontvangen en gevallen vermijden waarin de gast lange tijd op zoek is naar een plaats;

- als de bruiloft klassiek is, met de aanwezigheid van hooggeplaatste gasten;

- als je de tradities in de zitplaatsen van gasten wilt observeren en hier een diepe betekenis in wilt zien;

- als veel gasten elkaar niet kennen, en je ze tegelijkertijd wilt "introduceren".

Er is nog een andere optie: maak alleen naamkaartjes voor ouders en naaste familieleden en geef de rest van de gasten de mogelijkheid om op elke plaats te zitten.

3. Er zijn bepaalde tradities met betrekking tot de bruidegom en de bruid en ouders: de bruid zit rechts van de bruidegom, getuigen - naast de bruid en bruidegom, rechts van de bruid - de moeder van de bruid en de vader van de bruidegom, om links van de bruidegom - zijn vader en moeder van de bruid. Van de kant van de bruid gaan haar familieleden zitten, van de kant van de bruidegom - de zijne. Grootouders en de meest geëerde gasten moeten dichter bij de bruid en bruidegom zitten, dat wil zeggen direct na de ouders. Het is uw beslissing om al dan niet tradities te volgen, bovendien kan een dergelijke volgorde alleen strikt worden nageleefd in het geval van een gemeenschappelijke tabel. En de beste oplossing is om de ouders te vragen hoe ze willen zitten.

4. Bij het bepalen van plaatsen voor vrienden, moet eraan worden herinnerd dat het beter is om paren met paren en vrije meisjes te planten - met gratis jongeren. Als je weet dat er gasten zijn die een hekel aan elkaar hebben, probeer ze dan zo ver mogelijk uit elkaar te plaatsen. Je moet geen verrassingen regelen en iemand aan tafel zetten met een totaal onbekend bedrijf. Voor vrienden kunt u een enquête regelen op sociale netwerken, wie met wie zou willen zitten, en zich door deze informatie laten leiden.

5. Vraag de presentator hoe je de stoelen het beste kan indelen, hij zal je vast een goed advies geven. Het kan ook afhankelijk zijn van het programma.

6. Vergeet niet om bij de ingang of op een andere prominente plek een tafelschikkingsplan te plaatsen met daarop de plaats van elke gast. Kaarten kunnen een extra element van het huwelijksdecor worden als ze in dezelfde stijl zijn gemaakt als de decoratie van de hal.

Aanbevolen: