Hoe Je Jezelf Het Beste Kunt Presenteren In De Competitie

Inhoudsopgave:

Hoe Je Jezelf Het Beste Kunt Presenteren In De Competitie
Hoe Je Jezelf Het Beste Kunt Presenteren In De Competitie

Video: Hoe Je Jezelf Het Beste Kunt Presenteren In De Competitie

Video: Hoe Je Jezelf Het Beste Kunt Presenteren In De Competitie
Video: Hoe een presentatie beginnen? 2024, April
Anonim

De overwinning in de competitie hangt voor een groot deel af van je vermogen om jezelf goed te leren. Als je jezelf aan het publiek en de jury voorstelt als een intelligent, gedenkwaardig persoon, zal dit je winkansen aanzienlijk vergroten.

Hoe je jezelf het beste kunt presenteren in de competitie
Hoe je jezelf het beste kunt presenteren in de competitie

instructies:

Stap 1

Bestudeer de regels van de competitie zorgvuldig. Uw presentatie moet volledig overeenkomen met het algemene concept van het evenement.

Stap 2

Bedenk hoe je kunt winnen, welke sterke punten je hierbij kunnen helpen. Maak voor de duidelijkheid een lijst van uw voordelen ten opzichte van uw concurrenten. Tegelijkertijd moet je bepalen wat je mist en de vereiste kwaliteiten ontwikkelen.

Stap 3

Bereid je mentaal voor. Vertrouwen en standvastigheid spelen een belangrijke rol bij de overwinning. Je kunt alle talenten en vaardigheden hebben om de competitie te winnen. Maar als je het vertrouwen en de innerlijke staat van de winnaar mist, kan een andere persoon de eerste plaats innemen.

Stap 4

Blijf in contact met de jury en het publiek. De persoonlijke sympathieën van de commissieleden, zelfs onbewuste, kunnen je in de kaart spelen. Probeer om de beurt in de ogen te kijken van degenen over wie je wordt geoordeeld. Verlicht tegelijkertijd het publiek regelmatig met je charisma.

Stap 5

Overwin je angsten. Angst voor het podium, spreken voor een videocamera of een groot publiek kan het resultaat van je optreden negatief beïnvloeden. Deze factoren moeten worden verwijderd. Gebruik technieken zoals auto-training, diep ademhalen. Met ervaring zullen dergelijke angsten voorbijgaan.

Stap 6

Organiseer uw presentatie en toespraken zo dat al uw voordelen in een gunstig daglicht komen te staan. Probeer tegelijkertijd kleine gebreken en tekortkomingen te verbergen.

Stap 7

Denk na over wat je hoogtepunt, gedenkwaardige eigenschap zou kunnen zijn. Dit kan zowel persoonlijke charme zijn als een interessant feit uit je biografie.

Stap 8

Let op je uiterlijk. Je moet er harmonieus uitzien. Werk aan je imago en houd het in lijn met het algemene concept van de wedstrijd.

Stap 9

Lees meer over de winnaars van eerdere soortgelijke wedstrijden. Van deze mensen kun je iets leren. Vergeet niet om uw individualiteit te behouden terwijl u dit doet. Als je een video hebt van hun optreden, bekijk deze dan.

Aanbevolen: