Hoe U Het Beste Een Ansichtkaart Kunt Ondertekenen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Beste Een Ansichtkaart Kunt Ondertekenen
Hoe U Het Beste Een Ansichtkaart Kunt Ondertekenen

Video: Hoe U Het Beste Een Ansichtkaart Kunt Ondertekenen

Video: Hoe U Het Beste Een Ansichtkaart Kunt Ondertekenen
Video: Hoe maak je een ansichtkaart 2024, April
Anonim

Een felicitatie op een ansichtkaart bestaat in de regel uit vier delen: een oproep aan de geadresseerde, instructies over wat voor soort feest hij wordt gefeliciteerd, wensen en handtekeningen. Elk van de secties moet geschikt zijn voor de gelegenheid en positieve emoties bevatten.

Hoe u het beste een ansichtkaart kunt ondertekenen
Hoe u het beste een ansichtkaart kunt ondertekenen

instructies:

Stap 1

Begin met een bericht. Felicitaties aan familie en vrienden beginnen met de woorden "lieve", "geliefde". Deze scheldwoorden kunnen worden gebruikt als er op het werk een warme relatie is tussen collega's, maar in relatie tot de baas of als de ansichtkaart namens meerdere werknemers is geschreven, is het beter om "gerespecteerd" en soms "eervol" te kiezen. Om vrienden te feliciteren, kunt u natuurlijk een onvolledige naam of zelfs een bijnaam gebruiken, als deze niet aanstootgevend is.

Stap 2

Geef aan met wat voor feest je de persoon feliciteert. Als het schrijven van een ansichtkaart op een verjaardag valt, aarzel dan niet om een nummer te schrijven, maar als je een vrouw feliciteert, bedenk dan of ze er blij mee zal zijn. Je moet natuurlijk niet schrijven: "We feliciteren onze vriendin van harte met haar 39e verjaardag."

Stap 3

Gebruik begroetingen die op internet te vinden zijn. Meestal worden ze gepresenteerd in vers. Gespecialiseerde sites zijn uitgerust met een handig systeem voor het vinden van felicitaties bij de gelegenheid en de geadresseerde van wensen.

Stap 4

Schrijf je felicitaties uit de grond van je hart, want oprechte woorden zijn bijzonder waardevol. Oefen eerst op een concept, elimineer tautologie, probeer synoniemen te vinden zodat de tekst leesbaar is. Als je poëzie schrijft, wees dan niet bang dat ze een beetje onhandig zullen worden, het belangrijkste is dat ze echte gevoelens zullen bevatten. Houd rekening met het karakter en de leeftijd van de persoon aan wie de wensen zijn opgedragen. De handtekening moet overeenkomen met de stijl van de tekst, bijvoorbeeld 'uw liefhebbende dochters', maar niet lijken op de woorden uit de rouwkransen.

Stap 5

Koop een kaart die bij de gelegenheid past. Veel kant-en-klare kaarten hebben al typografische teksten, gedichten en wensen. Je kunt het aanvullen met een paar woorden en je handtekening zetten. Dit is ideaal als de kaart namens meerdere personen wordt aangeboden. In dit geval kan iedereen korte wensen in de kantlijn schrijven en zijn handtekening of initialen zetten.

Stap 6

Onderteken je volledige naam (zonder patroniem) als je een collega feliciteert op het werk, medewerkers van instellingen waar je bijvoorbeeld kleuterjuf bent, een ambtenaar. U kunt ook uw achternaam en voorletters invoeren.

Stap 7

Gebruik uw bijnaam waaronder u bent geregistreerd op forums, tijdschriften of andere internetbronnen. Dit is geschikt als u felicitaties schrijft aan een actieve gebruiker van dezelfde sites; het is beter om iets traditionelers te gebruiken om een bericht naar opa te sturen. Probeer het lettertype en de helling van de tekst na te bootsen, zodat de handtekening lijkt op hoe een bijnaam op een bepaalde internetbron wordt geschreven.

Stap 8

Dateer de onderkant van de kaart. Veel mensen houden de ontvangen ansichtkaarten hun hele leven, het zal voor hen gemakkelijker zijn om later in welk jaar deze woorden zijn geschreven te onthouden.

Aanbevolen: