Hoe Je Jezelf Kunt Onderdompelen In Epiphany

Inhoudsopgave:

Hoe Je Jezelf Kunt Onderdompelen In Epiphany
Hoe Je Jezelf Kunt Onderdompelen In Epiphany

Video: Hoe Je Jezelf Kunt Onderdompelen In Epiphany

Video: Hoe Je Jezelf Kunt Onderdompelen In Epiphany
Video: Het principe van in jezelf geloven 2024, Mei
Anonim

De doop van de Heer is een orthodoxe feestdag die jaarlijks op 19 januari wordt gevierd. In Rusland gaan gelovigen op deze grote dag naar de kerk, halen gezegend water op en sommigen duiken zelfs in een ijsgat - Jordanië. Er wordt aangenomen dat doopwater spirituele en fysieke genezing geeft, daarom zijn er de laatste tijd steeds meer mensen die willen zwemmen in Jordanië.

Hoe je jezelf kunt onderdompelen in Epiphany
Hoe je jezelf kunt onderdompelen in Epiphany

Tijdens het zwemmen in de ijsdoopvont ervaart een persoon ongeveer dezelfde stress als tijdens een parachutesprong. Om te voorkomen dat een dergelijke test verandert in een daaropvolgende afname van de immuniteit, is het noodzakelijk om je van tevoren voor te bereiden op de duik, een positieve houding aan te nemen en de angst voor ijskoud water te overwinnen. Als je alles goed doet en van tevoren voor warme kleding, een zachte handdoek en hete thee zorgt, wordt Driekoningen een van de meest vreugdevolle en onvergetelijke dagen van je leven.

Wat je moet weten

Alleen gezonde en doorgewinterde mensen kunnen in het ijsgat zwemmen. Mensen met obesitas, aandoeningen van het cardiovasculaire systeem, arteriële hypertensie, luchtwegaandoeningen, chronische huidaandoeningen en ontstekingen van het urogenitale systeem mogen Jordanië niet induiken. Zwemmen in ijskoud water is niet goed voor mensen met slapeloosheid of mensen met psychische problemen. Dergelijke categorieën burgers kunnen het ritueel thuis uitvoeren door simpelweg een contrastdouche te nemen.

Voordat u naar een rivier of meer gaat, moet u weten wat voor weer Moeder Natuur voor u in petto heeft. De ideale temperatuur voor beginners varieert van 2 tot 5 graden Celsius, je kunt duiken op een koudere dag, maar min 10 graden Celsius is een te gevaarlijke temperatuurdrempel voor iemand die besluit om voor de eerste keer in Jordanië te duiken.

Voorbereiding voor het baden

Het is het beste om van tevoren een lang shirt voor te bereiden om te zwemmen, aangezien een duik in een ijsgat geen feest van naaktheid is in het midden van de winter, maar een heilige rite. Deze shirts zijn hetzelfde voor mannen en vrouwen. Er wordt aangenomen dat wanneer gelovigen pronken met hun lichaam door het dragen van zwemkleding en zwembroeken, ze dissonantie brengen in het traditionele christelijke fatsoen. Daarom moet je de ceremonie niet veranderen in een demonstratie van je charmes of leeftijdsgerelateerde gebreken.

Als je niet het juiste shirt hebt en besluit het ijsgatduikritueel in je badpak te doen, kun je het het beste thuis dragen. Draag ook thermisch ondergoed, wollen sokken, een warme trui, wanten, een muts en losse schoenen. Kleding en schoenen moeten gemakkelijk aan- en uit te trekken zijn, idealiter zouden er geen sluitingen op de kleding moeten zitten, in extreme gevallen - een ritssluiting, omdat veters in de kou strikken en kleding dichtknopen erg problematisch zal zijn. U dient een tas met pantoffels, een vloerkleed, een handdoek en een set linnengoed mee te nemen. Je moet ook een kleine thermoskan met hete thee en enkele flessen heet water klaarmaken om over te gieten na het baden.

Je moet je uitkleden voordat je van onder naar boven gaat baden: eerst moet je je bovenkleding uittrekken, dan schoenen, broeken, een trui en een shirt. Het laatste wat je hoeft te doen is je sokken uitdoen, pantoffels aan je voeten doen en naar Jordanië gaan. Als je voelt dat je vingers of tenen bevroren zijn, is het beter om eerst te bewegen, rennen, opwarmen en pas daarna in het water te duiken.

Onderdompeling in water

Er zijn geen duidelijke regels voor onderdompeling in water. Hulpverleners adviseren: spring niet vanaf de kust in ijskoud water, vooral niet ondersteboven. Het is het beste om snel en resoluut de trap af te gaan naar het gat, een geschikte diepte te vinden, het duikritueel uit te voeren en voorzichtig de trap naar de kust te beklimmen.

Het is niet nodig om in het gat te zwemmen. Als je de trap afgaat of vanaf de kust ongeveer tot aan je borst gaat, moet je jezelf kruisen, zeggen: "In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest!", Houd je adem in en duik in het water drie keer met je hoofd. Daarna moet u onmiddellijk uit het water komen. In totaal is het raadzaam om niet langer dan 20-30 seconden in het gat te blijven, dan is er geen ontsteking van de aanhangsels, geen prostatitis, geen ontsteking van de nieren en longen.

Hoe te handelen na het zwemmen?

Stap voorzichtig uit het gat, probeer niet uit te glijden op de trap of je lichaam te verwonden op de scherpe ijsschotsen aan de rand van de Jordaan. Giet direct na het ijsgat een paar flessen heet water uit huis over jezelf heen. Als je zulke flessen niet hebt, doe dan je natte badpak of shirt uit, neem een zachte badstof handdoek en wrijf er krachtig over, beginnend bij de kruin van je hoofd en eindigend met je hielen. Begin daarna met aankleden in omgekeerde volgorde: eerst je sokken aan, dan je shirt, broek, trui, bovenkleding, muts, sjaal, wanten en schoenen.

Experts adviseren om na het zwemmen in het ijsgat geen lange afstanden te lopen, maar in een warme auto te gaan zitten en een kop hete thee met honing of kruiden te drinken. De kerk verwelkomt het drinken van alcoholische dranken tijdens Driekoningen niet.

Aanbevolen: