Hoe Nieuwjaar En Kerstmis Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Nieuwjaar En Kerstmis Te Vieren
Hoe Nieuwjaar En Kerstmis Te Vieren

Video: Hoe Nieuwjaar En Kerstmis Te Vieren

Video: Hoe Nieuwjaar En Kerstmis Te Vieren
Video: Shaykh Bouniss Vieren van nieuwjaar, kerst en sinterklaas 2024, Maart
Anonim

Volwassenen en kinderen kijken uit naar het begin van vrolijke en heldere wintervakanties: Nieuwjaar en Kerstmis. Een maand voor het nieuwe jaar brengen mensen over de hele wereld orde op zaken in hun huis, betalen schulden af, voltooien het werk dat ze zijn begonnen, kopen cadeaus, kiezen outfits en kostuums, stellen een menu en een feestplan op en slaan op voor plezier en een goed humeur.

Hoe nieuwjaar en Kerstmis te vieren
Hoe nieuwjaar en Kerstmis te vieren

Het is nodig

Bereid je alvast voor op de feestdagen. Zet het huis op orde, versier de kerstboom en het interieur van de kamer. Koop van tevoren cadeaus voor oudejaarsavond en souvenirs voor Kerstmis

instructies:

Stap 1

Denk na over het thema van de vakantie.

Stap 2

Versier het interieur op een passende manier met alle gezinsleden. Bijvoorbeeld een Japans nieuwjaarsfeest, een sprookje bezoeken, het internationale nieuwjaar. Het belangrijkste is dat er harmonie is tussen de uiterlijke kenmerken van het interieur, de kostuums en het vakantieprogramma.

Stap 3

Kerstmis daarentegen bestaat conventioneel uit 3 delen: aanbidding in de tempel, diner met de eerste ster, kerstliederen. Daarom bepaalt iedereen zelf welk deel van de vakantie begint. De belangrijkste symbolen van de vakantie zijn beeldjes van engelen op de kerstboom, een bundel stro onder het tafelkleed als herinnering aan Christus, een ijzeren voorwerp onder de tafel als symbool van welzijn en gezondheid, attributen van kerstliederen (een ster, een kleurrijke tas, een bel, kostuums).

Stap 4

Houd bij het plannen van het programma rekening met de belangen van de aanwezigen. De vakantie moet voor iedereen leuk zijn, dus bedenk wedstrijden in overeenstemming met leeftijdskenmerken en talenten. Neem de tradities van andere volkeren mee: zoals Italianen - doe oude dingen weg, zoals de Britten - kus onder een takje maretak, zoals Bulgaren - geef kusjes en knuffels in het donker gedurende ongeveer 3 minuten, zoals Mexicanen - zet een vuurwerkshow op, zoals de Spanjaarden - druiven eten onder de slagen van nieuwjaarsklokken.

Stap 5

Nu, op 7 januari, komen volwassen kinderen met hun familie bij hun ouders thuis, wensen elkaar een vrolijk kerstfeest en wisselen geschenken uit. Christenen beginnen de feestdag traditioneel met een kerkdienst in de kerk en beginnen hun maaltijd met de eerste avondster. Na felicitaties en geschenken beginnen jonge mensen te zingen, de eigenaren van het huis te behandelen met kutya, grappen, verheerlijkingen en in ruil daarvoor ontvangen ze snoep, taarten, snoepjes.

Stap 6

Voor katholieken begint Kerstmis op 25 december, omdat buitenlanders zich er op grote schaal op voorbereiden, zoals Russen op het nieuwe jaar: versier de straten, bereid massavoorstellingen voor, bereid nationale gerechten (kalkoen, varken, karper, snoep) en begin plezier te maken in de ochtend. Daarom kunt u een onvergetelijke kerst in het buitenland vieren en een buitengewoon nieuwjaar in Rusland.

Aanbevolen: