Hoe Katholieke Kerstmis Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Katholieke Kerstmis Te Vieren?
Hoe Katholieke Kerstmis Te Vieren?

Video: Hoe Katholieke Kerstmis Te Vieren?

Video: Hoe Katholieke Kerstmis Te Vieren?
Video: De bisschoppen wensen u Zalig Kerstmis! 2024, April
Anonim

Kerstmis is een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Katholieken vieren het op 25 december en blijven vieren tot 1 januari. Elk van de dagen is gewijd aan de nagedachtenis van een bepaalde heilige grote martelaar of een bijbels verhaal.

Hoe katholieke Kerstmis te vieren?
Hoe katholieke Kerstmis te vieren?

instructies:

Stap 1

Probeer met het hele gezin bij elkaar te komen, zo wordt kerst traditioneel gevierd. Het vasten begint 4 zondagen ervoor. De laatste dag is 24 december - kerstavond. Op deze dag moet je een kerstboom aankleden en je huis versieren met kerstattributen. Hang Bijbelposters aan de muur, hang een kerstkrans aan je voordeur of plaats hem in het midden van je kersttafel. Volgens de traditie moeten de muren worden versierd met naaldtakken en bessen. Hang kousen aan de boom, waarbinnen geschenken voor het hele gezin verborgen moeten zijn. Vooral kinderen zullen deze kerstboomversiering leuk vinden.

Stap 2

Kerstavond is de strengste dag om te vasten, dus het wordt aanbevolen om niet te eten. U kunt een feestelijk diner beginnen met het verschijnen van de eerste ster aan de hemel. Het hoofdgerecht op tafel moet sappig zijn. Er is niet één recept, iedereen bereidt dit gerecht naar eigen voorkeur. De klassieke kookmethode ziet er als volgt uit: neem een glas tarwekorrels, spoel ze goed af met warm water. Plaats de tarwe in een pot en bedek met 2-3 kopjes water. Zet het sap 1,5 uur in de oven. Meng gekookte tarwe met rozijnen, gedroogde abrikozen en noten. Giet de resulterende schaal met een mengsel van honing en water, in gelijke verhoudingen genomen en aan de kook gebracht. Bereid de rest van de gerechten op de kersttafel naar eigen inzicht. De traditionele, naast sochiv, bevatten alleen gebakken gans of eend en pudding. Houd er echter rekening mee dat je voor Kerstmis alleen magere maaltijden kunt eten.

Stap 3

Breng het hele gezin naar de kerk met Kerstmis. Steek thuis eerst een grote kaars aan, het symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis. Het is beter om de volgende ochtend verder te feesten. Begin met cadeaus. Traditioneel moeten geschenken voor het hele gezin dezelfde waarde hebben en worden ze door het lot getrokken. Het is aan te raden om de dag door te brengen met het spelen van familiespellen die vindingrijkheid en teamconcentratie vereisen. Dit zal je helpen om nog meer te verenigen. Het hoogtepunt van het feest moet een familiediner zijn.

Aanbevolen: