Hoe Vier Je Kerstmis?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Kerstmis?
Hoe Vier Je Kerstmis?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis?
Video: How to celebrate... Christmas in the Netherlands? | Hoe vier je Kerst in Nederland? 2024, April
Anonim

Orthodoxen vieren Kerstmis op 7 januari en katholieken en protestanten op 25 december. Deze feestdag wordt soms verward met het nieuwe jaar, waarbij de diepe religieuze betekenis wordt vergeten, evenals met speciale tradities die op deze dag in acht moeten worden genomen. En zelfs als je geen christen bent, betekent dat niet dat je geen leuke kerst kunt hebben.

Hoe vier je Kerstmis?
Hoe vier je Kerstmis?

instructies:

Stap 1

Versier je huis. Kerstparafernalia zijn vergelijkbaar met Nieuwjaar, maar er zijn nog steeds verschillen tussen hen. In het bijzonder wordt aanbevolen om gekrulde kaarsen, sterren en kransen als decoratieve elementen te gebruiken. Je moet je huis ook versieren met afbeeldingen en beeldjes van engelen. Gebruik kaarsen in originele kandelaars in plaats van guirlandes. Vergeet het speciale kleurenschema niet: traditioneel worden rood en goud als kersttinten beschouwd.

Stap 2

Niet raden met Kerstmis. Je kunt het alleen raden aan de vooravond van deze feestdag, maar moderne mensen verwarren helaas vaak tradities enigszins. Er wordt aangenomen dat degenen die proberen hun lot op deze heldere vakantie te achterhalen, een vreselijke vloek kunnen oplopen, dus het is beter om voor deze dag naar ander entertainment te zoeken. Trouwens, werken met Kerstmis is ook niet toegestaan, dus het is beter om je van tevoren voor te bereiden op de vakantie om die dag geen huishoudelijke klusjes te doen.

Stap 3

Ontvang gasten of ga zelf naar iemand toe. Met Kerstmis zijn leuke wandelingen, arrensleetochten, spelletjes, cadeaus geven aan geliefden, prettige communicatie met vrienden en familieleden gepast. Probeer op deze dag ruzies en misverstanden te vergeten, vergeef mensen die per ongeluk kwetsende woorden hebben gezegd, wees niet boos op stoute kinderen. Kerstmis is een heldere vakantie, en je moet het niet overschaduwen.

Stap 4

Religieuze mensen kunnen op deze dag met hun gezin de Bijbel lezen, bidden, de geboorte van Christus en de gaven van de Wijzen gedenken. Er wordt aangenomen dat met Kerstmis een geschenk aan Christus moet worden gegeven, naar het voorbeeld van de drie koningen. Het beste geschenk dat een christen in dit geval kan geven, is gebed, geloof en oprechte dankbaarheid. Als je het voorbeeld van de katholieken wilt volgen, versier je huis dan met kerstsokken, waarin je geschenken voor het huishouden moet doen.

Aanbevolen: