Hoe Vier Je Kerstmis In 2017?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Kerstmis In 2017?
Hoe Vier Je Kerstmis In 2017?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis In 2017?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis In 2017?
Video: Hoe vier je kerst in Suriname? | NOS op 3 2024, April
Anonim

In Rusland zet de heldere kerst de reeks nieuwjaarsvakanties voort die geliefd zijn bij de mensen. Het wordt gevierd op 7 januari, op verschillende manieren volgens de tradities die bewaard zijn gebleven uit de tijd van het oude Rus. Voor veel gelovigen eindigt de lange kersttijd, dus de feesttafel kan een grote verscheidenheid aan gerechten bevatten. Deze goede vakantie kan worden aangevuld met grappen en entertainment. Nadat u bekend bent geraakt met enkele tradities van het vieren van Kerstmis, is het gemakkelijker om te beslissen hoe u deze feestdag gaat vieren.

Hoe vier je Kerstmis in 2017?
Hoe vier je Kerstmis in 2017?

instructies:

Stap 1

Intensieve voorbereiding voor de bijeenkomst van de grote feestdag van orthodoxe Russen van de geboorte van Christus begint op de vooravond van 6 januari, deze dag wordt kerstavond genoemd. Als je de oude gebruiken volgt, is het voor de kerstvakantie noodzakelijk om orde op zaken te stellen in het huis, je te wassen in het badhuis, aangezien het water tegenwoordig als genezend wordt beschouwd. Onze voorouders hebben nieuwe kleding bewaard voor de vakantie, bepaalde gerechten klaargemaakt.

Stap 2

Volgens Russische tradities is het op kerstavond noodzakelijk om te vasten en pas een familiediner te beginnen nadat de eerste ster aan de hemel verschijnt. Op tafel staan uitzonderlijk magere gerechten, waaronder gelei of compote verplicht. Eerder werd kerstkutya geserveerd voor het avondeten en werden beeldjes in de vorm van dieren gebakken van tarwedeeg.

Stap 3

Dichter bij middernacht gaan ze zingen. Vermomde kinderen en volwassenen kunnen op bezoek bij buren en kennissen, kerstliederen zingen en moppen vertellen. De eigenaren maken van tevoren een traktatie voor de kerstliederen: snoepjes worden uitgedeeld aan kinderen, volwassenen zitten meestal aan tafel.

Stap 4

Kerstmis is een van onze belangrijkste religieuze feestdagen, daarom wonen de meeste orthodoxe christenen de kerstdienst bij. Als het niet mogelijk is om de tempel te bezoeken, dan kan de plechtige dienst op tv worden bekeken.

Stap 5

Op deze feestdag is het gebruikelijk om bij elkaar op bezoek te gaan, aan de feesttafel te zitten en plezier te maken. Traditioneel worden er voor de kerst dertien gerechten bereid: diverse vlees- en visgerechten, pannenkoeken en peperkoek. Onder de overvloed aan kersttraktaties op tafel, moet een van de gerechten de eenheid van mensen symboliseren en als geheel worden bewaard (velen koken een gans voor Kerstmis). Drankjes zijn onder andere gelei, kwas, compote, wijn en bier. Als er een oneven aantal mensen aan tafel zit, moet er een extra apparaat worden geïnstalleerd.

Stap 6

Om rijkdom en warmte naar het huis te trekken, worden kaarsen en lichten aangestoken. Bak een taart in de vorm van een kerstster - en de ster van Bethlehem zal oplichten op je kersttafel.

Stap 7

Het is niet gebruikelijk om met kerst dure cadeaus te geven. Meestal zijn dit cadeaus voor geluk of souvenirs bedacht met een grap. Het is goed om kerstkaarten te presenteren met warme, uitgaande felicitaties, kaarsen in verschillende vormen, miniatuurbeeldjes en beeldjes. Als u op bezoek gaat, kunt u als geschenk een cake presenteren met de symbolen van de heldere feestdag van de geboorte van Christus.

Stap 8

Tot op de dag van vandaag zijn de gebruiken van waarzeggerij en feestelijke festiviteiten op de tweede kerstdag bewaard gebleven.

Aanbevolen: