Hoe Vier Je Kerstmis Met Kinderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Kerstmis Met Kinderen?
Hoe Vier Je Kerstmis Met Kinderen?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis Met Kinderen?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis Met Kinderen?
Video: How to celebrate... Christmas in the Netherlands? | Hoe vier je Kerst in Nederland? 2024, Mei
Anonim

Het is aan te raden om Kerst met je gezin te vieren. Als je kinderen hebt, kun je op deze dag een leuke vakantie voor ze regelen. Bovendien is de leeftijd van de baby niet zo belangrijk: al op de leeftijd van drie of vier kunnen kinderen volwaardige deelnemers aan de vakantie worden en helpen ze je niet alleen voor te bereiden op Kerstmis, maar er ook plezier mee te hebben.

Hoe vier je Kerstmis met kinderen?
Hoe vier je Kerstmis met kinderen?

instructies:

Stap 1

Versier je huis met je kinderen. Verander dit in een leuk spel om je kind te helpen in de kerststemming te komen. Baby's mogen natuurlijk geen breekbare sieraden krijgen, omdat ze deze kunnen breken en zich kunnen bezeren. Geef de voorkeur aan figuren van papier, hout, plastic, enz. en scheld je kind niet uit als hij iets verkeerd doet. Vergeet niet dat snoep ook kan worden gebruikt om de boom te versieren.

Stap 2

Vertel uw kind over de speciale betekenis van kerstgerei: engelen, de ster van Bethlehem, waarvan het symbool aan de top van de boom is bevestigd, enz. U kunt ook enkele kerstverhalen voor kinderen voorlezen. Dit zal uw kind helpen de betekenis te begrijpen van de sieraden die op die dag werden gebruikt.

Stap 3

Organiseer een leuke wedstrijd als je meer dan één kind hebt. Je kunt ze thematische kleurpagina's aanbieden, sneeuwvlokken knippen, enz. Een andere optie is om je peuter te vragen een illustratie te tekenen voor het verhaal dat je vertelt. Dit is trouwens een goede manier om de kinderen even bezig te houden terwijl jij je aankleedt en de tafel dekt.

Stap 4

Bereid vakantiemaaltijden voor. Het is raadzaam om de helderste en mooiste opties te kiezen, omdat kinderen soms meer aandacht besteden aan het uiterlijk van voedsel dan aan de smaak. Als je wilt, kun je kutya koken, een originele taart, verschillende salades en zoete gerechten waar je kind dol op is. Bij het dekken van de tafel kun je de kerstster in het midden plaatsen, wat in Europa de kerstbloem wordt genoemd.

Stap 5

Geef een themashow. Om dit te doen, volstaat het om een scherm te maken of gewoon de stof op te hangen en ook een paar poppen te naaien. Je kunt ook kerstfiguren gebruiken, inclusief engelen. Het is natuurlijk heel belangrijk dat het script dat je kiest leuk is en de tradities van Kerstmis voor het kind onthult. Kinderen kunnen niet alleen toeschouwers zijn, maar zelfs deelnemers aan de voorstelling, je hoeft alleen maar in detail uit te leggen wat hun rol is en ze vervolgens hints te geven.

Aanbevolen: