Hoe Vier Je Kerstmis En Nieuwjaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Kerstmis En Nieuwjaar?
Hoe Vier Je Kerstmis En Nieuwjaar?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis En Nieuwjaar?

Video: Hoe Vier Je Kerstmis En Nieuwjaar?
Video: How to celebrate... Christmas in the Netherlands? | Hoe vier je Kerst in Nederland? 2024, April
Anonim

In de post-Sovjet-ruimte is Nieuwjaar een veel belangrijker feestdag dan Kerstmis. Dit is gemakkelijk te verklaren door het langdurige regime van het socialisme, waaronder religieuze tradities grondig werden uitgeroeid. Nu staat Kerstmis opnieuw op de lijst van de belangrijkste evenementen van het jaar. Dit is een vakantie die wordt verwacht en dan altijd met een glimlach wordt herinnerd.

Hoe vier je Kerstmis en Nieuwjaar?
Hoe vier je Kerstmis en Nieuwjaar?

instructies:

Stap 1

Volgens de orthodoxe kalender wordt Kerstmis gevierd op 7 januari en volgens de katholieke kalender op 25 december. Kerstmis is de grote feestdag van de geboorte van Christus, dus het is gebruikelijk om op deze dag plezier te hebben en van het leven te genieten.

Voor religieuze mensen begint de viering van Kerstmis de avond ervoor, wanneer het gebruikelijk is om samen te komen voor een familiediner. Leg volgens oude tradities stro onder het tafelkleed en verlaat de tafel na het eten.

Maak een 13-gangen kerstmenu voor het aantal apostelen plus Jezus. Het grootste deel van de gerechten moet vlees zijn, voornamelijk varkensvlees. Geroosterde gans is altijd beschouwd als een traditioneel gerecht voor Kerstmis, evenals taarten. Het aantal bestek moet even zijn; als er een oneven aantal gasten is, voeg dan extra bestek toe.

Stap 2

Voor minder religieuze mensen is Kerstmis een andere gelegenheid voor gezinnen om samen te komen en elkaar geschenken te geven. Sommige mensen vinden het moeilijk om met oud en nieuw bij hun familie te zijn, dus Kerstmis is een geweldige optie voor hen om te vieren.

Als het alleen wenselijk is om het nieuwe jaar met een gezin te vieren, dan hoeft u met Kerstmis alleen uw familieleden te zien. Zorg ervoor dat je op de heldere verjaardag van de Verlosser Christus naar de kerk gaat, en traditioneel is het beter om het vroeg in de ochtend te doen. U mag op deze dag geen alcohol misbruiken, rode wijn drinkt u het beste in kleine hoeveelheden. Met Kerstmis, zoals op veel religieuze feestdagen, kun je niet werken; zelfs de afwas na een feestelijk diner laat je het beste voor de volgende dag over.

Stap 3

Kerstmis is ook anders omdat op deze dag minstens één kaars op tafel moet worden aangestoken. Zorg ervoor dat je kerstkaarsen inslaat. Ruikt Nieuwjaar naar mandarijnen, dan ruikt Kerstmis naar kaneel en wierook.

Nieuwjaar en Kerstmis zijn de twee belangrijkste wintervakanties, dit zijn de dagen waarop iedereen zich een kind kan voelen, wachtend op een aangenaam wonder. En, vreemd genoeg, maar elk jaar genieten we van deze feestdagen, zij het kleine, maar toch wonderen.

Aanbevolen: