Hoe Huwelijksuitnodigingen Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Huwelijksuitnodigingen Te Schrijven
Hoe Huwelijksuitnodigingen Te Schrijven

Video: Hoe Huwelijksuitnodigingen Te Schrijven

Video: Hoe Huwelijksuitnodigingen Te Schrijven
Video: Dé truc om netjes enveloppen te schrijven 2024, April
Anonim

Vroeger werden huwelijksuitnodigingen opgesteld volgens strikte tradities en regels die strikt werden nageleefd. Momenteel zijn er natuurlijk ook bepaalde stereotypen in hun ontwerp. Maar toch, zowel in de schrijfstijl als in het ontwerp, kun je je vrij voelen om je smaak en persoonlijkheid te uiten.

Hoe huwelijksuitnodigingen te schrijven
Hoe huwelijksuitnodigingen te schrijven

instructies:

Stap 1

Houd er bij het ontwerpen van huwelijksuitnodigingen rekening mee dat ze in de regel drie hoofdfuncties vervullen: het is een teken van aandacht voor de mensen die u op uw feest wilt zien, informatie over de plaats en tijd van de bruiloft, en ook een stijlvol, mooi klein ding dat vele jaren als herinnering kan worden bewaard. Uitnodigingen moeten worden gemaakt in overeenstemming met deze functies.

Stap 2

Kies uit verschillende uitnodigingen. Het kan een gewone ansichtkaart zijn met standaardtekst half voorgedrukt in de drukkerij. In dat geval vult u daar eenvoudig de nodige gegevens in: namen, datum, trouwlocatie, adressen.

Stap 3

U kunt ook een meer verfijnde versie van uitnodigingen voor een individueel project bestellen. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn versierd met linten, kralen, borduursels, kralen, veren, etc. Als ze op deze manier worden gedaan, is het logisch om het schrijven van de tekst toe te vertrouwen aan een professionele kalligraaf.

Stap 4

Uitnodigingen kunnen de vorm hebben van een telegram of brief, een plattegrond van het gebied, een theaterprogramma, een licentieovereenkomst of een krantenbericht. En als uw vrienden gevorderde internetgebruikers zijn, kan een elektronische uitnodigingskaart ook geschikt zijn. Zorg ervoor dat u het op de juiste plaats krijgt en lees het.

Stap 5

U kunt helemaal afstappen van traditionele uitnodigingen door ze uit te vinden in de vorm van chocoladefiguurtjes, schoteltjes, kronen, zijden zakdoeken, juwelendoosjes, enz. Voor zo'n "ansichtkaart" geschikt hout, leer, stof, klei en andere materialen. Je kunt de uitnodigingstekst "sprekend" of in de vorm van een videobestand maken door het naar schijf te schrijven en naar mensen te sturen (het belangrijkste is dat ze de mogelijkheid hebben om het te openen). Het hangt allemaal af van uw wensen en financiële mogelijkheden.

Stap 6

Spreek met familie en vrienden de tekst en schrijfstijl van de uitnodigingskaart af. Het zal het meest succesvol zijn als het door verschillende mensen wordt "goedgekeurd".

Stap 7

Als u meerdere familieleden uitnodigt voor uw feest, hoeft u niet naar elk van hen een kaart te sturen. Het volstaat om er een te sturen, met daarin de namen van alle genodigden.

Stap 8

Je kunt de tekst naar eigen inzicht aanvullen met een interessant opschrift. Houd van de klassiekers - citeer regels uit een gedicht, zoals humor of wijze uitspraken - zoek naar aforismen. In de vorm van een gedicht kunt u de volledige tekst van de uitnodiging invullen, als u zelf over dergelijke vaardigheden beschikt of deze bij een specialist bestelt.

Stap 9

Stel de gewenste tekst zorgvuldig op en schrijf nauwkeurig en zonder fouten. Het is beter als er ten minste twee teksten zijn - één, klassiek en strenger - voor familieleden en ambtenaren, de tweede - een geestige en grappige versie - voor vrienden en kennissen van de bruid en bruidegom.

Stap 10

Vergeet indien nodig niet de dresscode in de uitnodiging aan te geven of een hint te geven naar een speciale stijl van de feestavond, zodat de genodigden goed kunnen navigeren in de kledingkeuze.

Stap 11

Volgens de etiquette worden huwelijksuitnodigingen in twee enveloppen verzegeld. Op de bovenste moet met de hand het retouradres worden geschreven en op de binnenste - de naam van de genodigden. U hoeft de tweede envelop niet te lijmen, maar legt deze met de voorkant naar beneden tegen de flap van de bovenste envelop.

Aanbevolen: