Hoe Maak Je DIY-huwelijksuitnodigingen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je DIY-huwelijksuitnodigingen
Hoe Maak Je DIY-huwelijksuitnodigingen

Video: Hoe Maak Je DIY-huwelijksuitnodigingen

Video: Hoe Maak Je DIY-huwelijksuitnodigingen
Video: Trouwkaarten met foliedruk zelf maken 2024, Mei
Anonim

Een originele bruiloft vraagt om een ongebruikelijke aanpak. Het assortiment ansichtkaartaanbiedingen behaagt niet met afwisseling. Om unieke en speciale huwelijksuitnodigingen te maken, moet u een voorraad fantasie, een positieve stemming en de nodige accessoires inslaan. Bovendien is het veel gemakkelijker om zelf uitnodigingen te maken dan op zoek te gaan naar een geschikte optie in trouwsalons. En het allerbelangrijkste: met de hand gemaakt is weer in de mode!

Hoe maak je DIY-huwelijksuitnodigingen
Hoe maak je DIY-huwelijksuitnodigingen

instructies:

Stap 1

Vind de juiste foto uit je eigen fotoarchief. Dit kunnen stadsschetsen zijn, een landschap, een foto van duiven, de lucht, de zee of een foto van jullie stel. Verwerk je foto's in Photoshop, experimenteer met lagen, contrast, veroudering, kaders, patronen. Gebruik het kalligrafische lettertype op de foto om de tekst van de huwelijksuitnodiging samen te stellen en de kaart af te drukken op een fotoprinter. Een dergelijke uitnodiging kan zowel per post, vooraf in een enveloppe, als persoonlijk worden bezorgd.

Stap 2

Interessant zijn de volledig handmatige opties voor uitnodigingen. Zoiets als een pop-upkaart met een zelfgemaakte omslag, op het binnenblad waarvan je de tekst van de uitnodiging zelf schrijft. Versier het omslag met een penseel en verf, schematisch of artistiek afbeeldingen van duiven, bloemen, ringen of wat je maar wilt. De eenvoudigste decoratie van de omslag is een vierkant of ruit uitgesneden met een gekrulde schaar uit gestructureerd papier, bedekt met kant met genaaide kralen, geplakt met kant-en-klare satijnen rozen of andere decoratieve details rond de randen. De hoes kan volledig worden gedrapeerd met een stuk satijn of zijden stof, die, met sjablonen erop, vervolgens dik bedekt met glitterhaarlak.

Stap 3

Maak huwelijksuitnodigingen in de vorm van miniatuurrollen. Zowel perkamentpapier als gewoon decoratief papier dat in roze, blauw of lichtgroen is geverfd, is voldoende. Knip de stokjes waarop je de rollen gaat rollen uit een verdeeld bamboe servet. Schrijf uw plechtige uitnodiging met de hand op de rol. Rol vervolgens de rol, zoals verwacht, in een buis. Er kunnen problemen ontstaan met een lakzegel. Maar het is heel goed mogelijk om het te vervangen door gesmolten en getinte paraffine uit een kaars. De ideale optie zou natuurlijk zijn om een koperen zegel te plaatsen met een gravure van uw initialen, maar elk "familiemonogram", dat in voldoende hoeveelheden in kinderwinkels wordt verkocht, is geschikt voor deze doeleinden. Je kunt helemaal zonder het zegel doen door de rollen te binden met een elegant vlechtwerk, waarvan de uiteinden door grote zware kralen worden gehaald.

Aanbevolen: