Hoe Maak Je Een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?
Hoe Maak Je Een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?

Video: Hoe Maak Je Een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?

Video: Hoe Maak Je Een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?
Video: DIY LITTLE RED RIDING HOOD COSTUME 2024, April
Anonim

Het kostuum van Roodkapje is een van die carnavalsoutfits waarvoor je niet naar de winkel moet rennen. Je kunt het zelf maken van verouderde onnodige dingen die stof verzamelen in de kast.

Hoe maak je een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?
Hoe maak je een DIY Little Red Riding Hood-kostuum?

kleding

Voor het Roodkapje kostuum heb je een blouse en een rok nodig. Wanneer u deze dingen kiest, moet u de voorkeur geven aan de klassieke combinatie: donkere onderkant - lichte bovenkant. Zo wordt Roodkapje het vaakst getekend in boeken en tekenfilms. Wat betreft de stijl, de blouse kan van alles zijn. Dus in de Sovjetfilm werd de heldin van Yana Poplavskaya in een wit T-shirt gehaakt. Maar je kunt net zo goed een zaklampshirt met korte mouwen, een onbedrukt T-shirt of zelfs een coltrui dragen. Het is beter om een rok te kiezen die pluizig en niet te lang is.

De stijlen "zon", "tatyanka", een eenvoudige rok met een elastische band passen goed in het beeld. Dit is gemakkelijk te naaien als er geen geschikte is. Een zwart vest of een korset met veters aan de voorkant zal helpen om het kostuum van Roodkapje te complementeren. Je kunt een imitatie van zo'n lijfje maken van een dicht materiaal. Het is voldoende om een trapezium te snijden om rond de romp te wikkelen en klittenband aan de niet-parallelle zijkanten te naaien. En maak aan de voorkant kleine gaatjes en rijg er een dun lint of veter doorheen.

Schoenen

Het is het beste om donkergekleurde gesloten schoenen te kiezen als schoenen voor het kostuum van Roodkapje. Om ze op zijn minst een beetje te "verouderen", bevestig gespen die zijn gesneden uit dik getint karton of folie over de teen. U kunt ook echte naaiaccessoires gebruiken. Een kleine hak is acceptabel in deze look.

Accessoires

Om de look van Roodkapje compleet en compleet te maken, moet je accessoires toevoegen. De belangrijkste is een mand, waarin het meisje taarten en een pot boter naar haar grootmoeder bracht. Elk rieten product is geschikt voor een pak, bijvoorbeeld manden waarin kant-en-klare boeketten bloemen worden verkocht. Je kunt een licht servet op de bodem leggen en er echt gebakken goederen bovenop leggen. Of snoep.

Hoofdtooi

Het belangrijkste kenmerk van Roodkapje, dat de heldin van het sprookje herkenbaar maakt, is de hoofdtooi. Als je je herinnert dat het personage is uitgevonden (of geleend uit de folklore) door de Franse schrijver Charles Perrault, kun je voor de geloofwaardigheid van het beeld een pet van rode stof naaien. Maar als er niet veel tijd is, dan is een baret, panama of zelfs een dameshoed van de overeenkomstige kleur geschikt als hoed. Soms zie je afbeeldingen van een sprookjesachtig meisje in een heldere regenjas. Om dit met uw eigen handen te doen, volstaat het om een rechthoekig stuk stof dubbel te vouwen en een naad langs één kant te leggen. Dit wordt de kap. Op nekniveau volstaat het om de stof te verzamelen en de snaren te naaien.

Aanbevolen: