Eieren Kleuren Met Een Kantpatroon Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Eieren Kleuren Met Een Kantpatroon Voor Pasen
Eieren Kleuren Met Een Kantpatroon Voor Pasen

Video: Eieren Kleuren Met Een Kantpatroon Voor Pasen

Video: Eieren Kleuren Met Een Kantpatroon Voor Pasen
Video: Hoe marmeren eieren op een originele en snelle manier te kleuren voor Pasen - Marmeren paaseieren 2024, April
Anonim

Op een van de belangrijkste orthodoxe feestdagen willen veel mensen hun familieleden en gasten verrassen. Er zijn veel betaalbare en goedkope manieren om dit te doen. Een daarvan kan een ongebruikelijke kleuring van eieren zijn.

Ongebruikelijke eikleur
Ongebruikelijke eikleur

Paaseieren schilderen is een gezinsactiviteit, waarbij kinderen eieren schilderen en versieren met allerlei frivole patronen en kleurencombinaties. Dit proces creëert een gevoel van feest. Een familietraditie die van generatie op generatie is doorgegeven.

Op zoek naar iets nieuws voor deze Pasen om de typische paaseikleuring te vervangen?

Voor dergelijke kleuring is het niet nodig om naar de winkel te rennen. Veel huizen hebben stukjes kant, gaasstoffen, je kunt gewone katoenen draden of garen gebruiken. De textuur van de kousen of stof met patroon stelt je in staat om interessante patronen te creëren, en er zullen zeker mensen zijn die zullen vragen hoe je het hebt gedaan!

Voorbereidende werkzaamheden voor kleuring

Kook de eieren hardgekookt en laat ze afkoelen. Hoeveel eieren je kookt is aan jou, maar kook niet meer dan je in één keer kunt kleuren.

Beeld
Beeld

Zoek een geschikte werkruimte voor je eieren. Hoewel de kleurstof hoogstwaarschijnlijk geen vlekken op werkbladen of vloeren zal veroorzaken, is het het beste om uw werkgebied veilig te houden door het gebied met krantenpapier te bedekken of een werkruimte te zoeken waarvan u het niet erg vindt om vies te worden.

Meng de kleurstof volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kommen. Als u warm water nodig heeft, wacht dan tot het is afgekoeld.

Beeld
Beeld

Knip kousen of stoffen vierkanten uit van ongeveer 12,5-15 cm. Zorg ervoor dat de eieren in deze vierkanten passen en laat aan de uiteinden wat ruimte over zodat u ze allemaal aan elkaar kunt binden met een elastische band. Als u panty's gebruikt, knipt u de buis 12,5 cm lang en knoopt u elk uiteinde vast.

Beeld
Beeld

Eieren verven

Leg het gekookte en gekoelde ei in het midden van de doek en vang het overtollige op. Bind de stof vast met een elastische band zodat de stof goed aansluit.

Beeld
Beeld

Doop het ei in de kleurstof. Houd de overtollige doek aan de buitenkant van de verfcontainer. Laat het ei in de kleurstof totdat de kleur door de kousen gaat.

Beeld
Beeld

Haal de eieren eruit. Dep voorzichtig met keukenpapier. Tijdens het drogen op keukenpapier of in een lege kartonnen doos laten liggen. Laat de stof in dezelfde staat zonder het kantpatroon te beschadigen of los te maken tijdens het droogproces.

Beeld
Beeld

Zodra de verf droog is, snijdt u de kauwgom af, waardoor het ei van het materiaal wordt bevrijd. Verwijder overtollige verf, maar pas op dat je je tekening niet verpest.

Beeld
Beeld

Neem een stuk katoen of kaasdoek en wrijf elke testikel goed in met plantaardige olie. Geniet van het resultaat.

Aanbevolen: