Eieren Verven Voor Pasen Met Natuurlijke Kleurstof

Eieren Verven Voor Pasen Met Natuurlijke Kleurstof
Eieren Verven Voor Pasen Met Natuurlijke Kleurstof

Video: Eieren Verven Voor Pasen Met Natuurlijke Kleurstof

Video: Eieren Verven Voor Pasen Met Natuurlijke Kleurstof
Video: Paaseieren verven met natuurlijke kleurstof - KIDSART 2024, Mei
Anonim

Traditioneel worden gekleurde eieren geserveerd aan de paastafel. Ze worden gegeven aan familieleden, vrienden en naaste mensen. Maar tegenwoordig zijn kunstmatige kleuren erg populair, die eieren in alle kleuren van de regenboog kunnen kleuren. Maar natuurlijk zien natuurlijke kleurstoffen er mooier en delicater uit op paaseieren, bovendien zijn ze niet schadelijk voor je gezondheid!

Eieren verven voor Pasen met natuurlijke kleurstof
Eieren verven voor Pasen met natuurlijke kleurstof

Dus hoe verf je je eieren met natuurlijke kleurstoffen?

Eerst moet je het hoofdingrediënt voorbereiden. Voor deze:

  1. Was de eieren grondig;
  2. Kook ze 10 minuten op laag vuur.
  3. Als de eieren gaar zijn, geef ze dan de tijd om te drogen. Veeg de eieren daarna droog.

Het hoofdingrediënt van de paastafel is klaar!

Nu moet je dezelfde natuurlijke kleurstof bereiden. Als je je eieren geel wilt kleuren, heb je kurkuma nodig, rood voor zwarte bessen, roze voor de schillen van rode uien of frambozen, groen voor spinazie en blauw voor de schil van blauwe aardappelen of bosbessen.

Het kleurstofingrediënt dat u kiest, moet worden gehakt. Doe het in een pan en vul het met water (als je sap gebruikt, moet de verhouding 1: 2 zijn, als de kleurstoffen droog zijn, dan moet de verhouding 2 eetlepels op 1 glas water zijn). Breng het water aan de kook.

Plaats de eieren in een pan zodat het water ze volledig bedekt. Kook de eieren 5-7 minuten. Haal de gekleurde eieren eruit en leg ze in koud water (hierdoor blijft de verf beter zitten). Als de eieren zijn afgekoeld, wrijf je ze in met plantaardige olie.

Eieren verven met natuurlijke kleurstof is dus heel eenvoudig en het resultaat zal uw verwachtingen volledig overtreffen! Eieren zullen niet alleen erg mooi en kleurrijk blijken te zijn, maar zullen ook hun nuttige eigenschappen niet verliezen.

U kunt een breed scala aan natuurlijke kleurstoffen gebruiken om uw eieren te verven. Het belangrijkste is om al je ziel in deze activiteit te steken en te genieten van de voorbereiding op Pasen!

Aanbevolen: